حمیدرضا رستگارپور

رئیس اتحادیه آهن و فولاد گفت: فولاد مبارکه یکی از رکن های اصلی فولاد کشور است و اگر این شرکت اقدامات صحیح و اصولی انجام دهد می تواند به یک قوت در کل زنجیره تبدیل شود و به عکس اگر تصمیم اشتباهی بگیرد می تواند اثرات بدی روی کل جریان های فولادی کشور داشته باشد.

حمیدرضا رستگارپور، رئیس اتحادیه آهن و فولاد در گفتگو با خبرنگار ایراسین در مورد تاثیر تحریم ها روی صنعت فولاد کشور گفت: تحریم ها به صورت هدفمند ما را به چالش کشانده است، اما ما با توجه به ظرفیت کشورهای همسایه اگر حتی بتوانیم بازارهای همجوار منطقه ای را در دست بگیریم، توانسته ایم تحریم ها را به نوعی دور بزنیم. مشکل ما این است که برنامه ریزی دقیقی در این زمینه نداریم و راهبردی فکر نمی کنیم و با آمدن بخشنامه ها و دستوالعمل ها تصمیمات غیرکارشناسی می گیریم.

وی ادامه داد: متاسفانه بخش عمده ای از صادرکنندگان فولاد را با بخشنامه و دستوالعمل های ایجاد شده از رده خارج کرده اند، ما الان افرادی را داریم که سال های سال در این حوزه زحمت کشیده اند و بازارهای خوبی را هم به دست آورده اند اما متاسفانه با یک دستوالعمل و بخشنامه خیلی از آنها از دور کار خارج شده اند و علت آن این بیان می شود که تولیدکنندگان خودشان صادرات را بر عهده بگیرند ولی این اشتباه است. ما توزیع کنندگانی داریم که بیش از نیم قرن در این عرصه تجارت خارجی تجربه دارند. به چه دلیلی باید اینها را کنار بگذاریم؟ متاسفانه این اتفاقات در بازار افتاده است و آن ریل اصلی که برای توسعه صادرات و صنعت فولاد ایجاد شده بود تخریب و انگیزه ای برای کسانی که در زمینه تجارت خارجی تبحرو تخصص دارند کم شده است.

رئیس اتحادیه آهن و فولاد در ادامه به نقش تاثیرگذار فولاد مبارکه در زمینه احیاء سیاست های قانونی و اصولی پرداخت و گفت: فولاد مبارکه یکی از رکن های اصلی فولاد کشور است و اگر این شرکت اقدامات صحیح و اصولی انجام دهد می تواند به یک قوت در کل زنجیره تبدیل شود و به عکس اگر تصمیم اشتباهی بگیرد می تواند اثرات بدی روی کل جریان های فولادی کشور داشته باشد.

وی در خاتمه افزود: به عقیده من در حال حاضر فولاد مبارکه با نقش اساسی که دارد می تواند به کل زنجیره کمک کند، بزرگترین چالش ما در حال حاضر همراهی نکردن کارخانه های بزرگ با نظام توزیعی است. به هرحال وقتی از نظر قانونی آمده اند نظام توزیعی را تعریف کرده اند و مجلس قانوناً مجرای توزیعی را تعریف کرده است اگر به هر عنوانی ما این مجرا را در نظر نگیریم و ضابطه مند عمل نکنیم باعث تنش، رانت، گرانی می شود و نهایتا خود کارخانه های تولیدی متضرر می شوند، زیرا سرمایه فعلی خیلی از کارخانه های ما همین توزیع کننده ها هستند که پیش خرید می کنند و کالا را تبلیغ می کنند  وما نباید این ها و تلاششان را برای رساندن کالا به دست مصرف کننده نادیده بگیریم، روا نیست که در بازارهای مختلف ما نقش توزیع کننده را نبینیم و آن را دور بزنیم.

رستگار پور در خاتمه ابراز امیدواری کرد با همراهی و همدلی مشکلات حل شود و خاطر نشان کرد: آینده همه ما در گرو تولید آهن و فولاداست؛ باید اصلاح روش صورت بگیرد و بر اساس منافع ملی کارها را پیش ببریم تا بتوانیم با همفکری و همدلی و با توجه به چشم انداز 1404 شاهد رونق صنعت فولاد در کشور باشیم.

انتها/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 7 =