• ۲۰ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۲:۱۸
  • کد خبر: 60664
  • readingTime: ۵ دقیقه
داورنظری

این سال‌ها، تولیدکنندگان با چالش‌های بی‌پایانی برای تغییر و بهبود مدل‌های تجاری و تولیدی خود روبه‌رو هستند. یکی از مهم‌ترین این تغییرات، پیدایش صنعت 4 (Industry 4.0) است که فناوری‌های نوینی مانند هوش مصنوعی، اتصال شبکه پیشرفته و سیستم‌های فیزیکی- سایبری را دربرگرفته است.

پایگاه خبری تحلیلی ایراسین - این تحول فناورانه امکان ارتقا فرایندها و سامانه‌ها را فراهم می‌کند، اما نباید فراموش کرد که عامل انسانی نقش کلیدی در موفقیت این تغییرات دارد. در بسیاری از موارد، تمرکز روی مکانیک و جنبه‌های فنی محیط‌های فیزیکی- سایبری بوده است، اما پایداری و موفقیت این سامانه‌ها به مدیریت و آماده‌سازی کارکنان وابسته است.

در ادامه به بررسی چگونگی مدیریت کارکنان و آماده‌سازی آنها برای پذیرش و همگامی با تغییرات ناشی از صنعت ۴ می‌پردازیم. همچنین اهمیت حفظ فعالیت‌ها و عملیات روزانه در این دوران گذار را تبیین و راهکارهایی برای همگامی مؤثر با تحولات فناورانه ارائه می‌کنیم. این نوشتار، راهنمایی جامع برای مدیران و تولیدکنندگان است تا بتوانند کارکنان خود را به شکلی کارآمد در مسیر صنعت ۴ هدایت کنند.

لنگر برای مهارت‌افزایی کارکنان برنامه‌ریزی کنید

برای پیاده‌سازی تحول دیجیتال در سازمان نیاز اصلی شما به افزایش تعداد کارکنان نیست، بلکه لازم است مهارت کارکنان را برای کسب آمادگی رویارویی با چالش‌های جدید و نوع متفاوتی از مسائل کارکنان ارتقا بدهید. اگر این کار را درست انجام دهید، بهره‌وری کارکنان را افزایش می‌دهید و همزمان هزینه‌ها و زمان تلف‌شده را کاهش می‌دهید. پس از اجرای ابتکارهای جدید، لازم است که پیشرفت پذیرش آنها را پیگیری کنید تا زمانی که به پایداری دست یابید و عادت‌های قدیمی جایگزین شوند.

لنگر برای تغییر آماده شوید

پذیرش فناوری صنعت ۴ تحولات چشمگیری را در سازمان‌ها به همراه دارد که شاید ابعاد و اثرات کامل آن برای بسیاری از سازمان‌ها ناشناخته باشد، ممکن است از میزان تغییرات سازمان با پذیرش فناوری صنعت ۴ آگاه نباشید. از این رو در گام نخست لازم است یک برنامه پژوهشی جامع را اجرا کنید تا تمام مراحل و پیامدهای پذیرش فناوری را به دقت شناسایی کنید. سپس این دانش را به کارکنان خود منتقل کنید تا آنها به خوبی دریابند که چرا اجرای این برنامه‌ها ضروری است.

ارتباط مؤثر کارکنان به معنای بیان واضح ارتباط بین اجرای موفق و شیوه‌های جدید کار است. باید اهداف قابل دستیابی را تعیین کنید و تعریفی از موفقیت ارائه دهید. پس از انجام این کارها باید پیشرفت پذیرش را تا زمانی پیگیری کنید که به پایداری دست می‌یابید و عادات قدیمی را جایگزین می‌کنید.

با چشم‌انداز شروع کنید

برای دستیابی به اهداف تجاری در دنیای صنعت ۴، ابتدا باید یک راهبرد شفاف و جامع تدوین کنید. این راهبرد باید چشم‌انداز روشنی را که با تمامی سطوح سازمان هماهنگ و هم‌صدا باشد، به اشتراک بگذارد. چشم‌انداز شما باید ارزش‌های اصلی شرکت را منعکس کند و اقدامات دقیقی را که برای دستیابی به این ارزش‌ها لازم است، مشخص کند. این اقدامات باید بطور مستقیم با اهداف قابل دستیابی هر بخش مرتبط باشند.

فراموش نکنیم هدف به جایگزینی تجهیزات قدیمی با ماشین‌آلات هوشمند محدود نمی‌شود. بلکه باید مجموعه‌ای از ابتکارها تدوین شود که به مسائلی مانند مدیریت ماشین‌های قدیمی یا ارتقا تجهیزات بادوام بپردازد. همچنین جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل داده‌ها و استفاده بهینه از آنها برای کسب‌وکار ضروری است. برای کارکنان، تعیین نحوه مقابله با اختلالات در روال روزمره اهمیت ویژه‌ای دارد.

مسیر روشنی برای موفقیت ترسیم کنید که شامل بازآموزی و ارتقا مهارت برای عملیات جدید باشد. همواره بر مزایای دانش و مهارت‌های اضافی، هم برای فرد و هم برای شرکت، تاکید کنید.

اهداف را ر وشن بگویید و بازخورد بگیرید

ضروری است که کارکنان خود را متوجه اهمیت تغییرات کنید. باید بر خطرات عدم تکامل با زمان تاکید کنید و روی جنبه‌های مثبت تمرکز کنید. نشان دهید که چگونه ریسک‌ها می‌توانند فرصت‌ها را آشکار کنند تا کارگران به جای تهدید، احساس انگیزه کنند. اشتیاق و احساس هدف خود را به کار گیرید تا به کارگران کمک کنید از «مناطق امن» خود بیرون بیایند و با چالش‌های جدید روبرو شوند.

پیوسته از کارکنان کلیدی و ذی‌نفعان بازخورد جمع‌آوری کنید. با آنها روشن و صادقانه اهداف را بازگو کنید و به آنها کمک کنید تا نگرانی‌های خود را حل کنند. از آنها بخواهید که بگویند با چه چالش‌هایی روبرو هستند و چگونه از این تغییرات سود می‌برند. مطمئن شوید مشکلاتی که باید با هم حل شوند را حل می‌کنید و در مسیر دستیابی به هدف نهایی خود باقی می‌مانید.

برای رویارویی با موانع سه‌گانه آماده باشید

در پذیرش صنعت ۴ در سه حوزه اصلی با موانعی مواجه هستیم: فناوری، سازمانی و مالی. شما با انتخاب پیچیده‌ای از پلتفرم‌های دیجیتالی روبرو هستید و به مشاوره تخصصی نیاز دارید، در فرایند تحول دیجیتال بویژه در سازمان‌های بزرگ لازم است با یک اپراتور هوشمندسازی بعنوان شریک تجاری در تحول دیجیتال همراه شوید که آن مجموعه در تمام فرایند با شما همراه باشد.

برای سازگاری با پذیرش فناوری، فرایندها و ساختارهای سازمانی خود را تطبیق دهید. تشکیل یک کارگروه بین‌بخشی برای درک چگونگی همکاری همه و سرعت یکپارچه‌شدن فرایندهای جدید مفید است. برخی افراد ممکن است در برابر تغییرات مهمی که از آنها می‌خواهید مقاومت کنند و به اطمینان نیاز دارند.

پیروزی‌ها را جشن بگیرید و پاداش بدهید

درفرایند تحول دیجیتال برخی اختلالات اجتناب‌ناپذیر هستند، اما می‌توانید با انگیزه‌بخشی و قدردانی از تلاش‌های کارکنان، بویژه آنهایی که ابتدا تغییرات را پذیرفته‌اند، این چالش‌ها را مدیریت کنید. تحول دیجیتال جامع یک شبه اتفاق نمی‌افتد و ممکن است ماه‌ها یا سال‌ها طول بکشد. بنابراین، هر پیروزی و دستاوردی را جشن بگیرید تا کارکنان ارزش این تغییرات را دریابند. اگر بتوانید مراحل رشد طولانی و پیچیده را به فازها یا فعالیت‌های قابل اندازه‌گیری تقسیم کنید، قطعاً کمک‌کننده است. هر وقت به مرحله مشخصی رسیدید، دستاوردها را به اشتراک بگذارید و به نیروها پاداش دهید.

پیوستگی را در حرکت حفظ کنید

خستگی و بازماندن از حرکت می‌تواند خطرناک باشد. کارکنان خود را برای سفر به صنعت ۴ با شروع از یک سایت واحد یا پروژه‌های کوچک آماده کنید. با هر دستاوردی اعتبار کسب کنید و انگیزه‌ای برای افزایش مقیاس و پیشبرد هدف بعدی ایجاد کنید. مثبت‌اندیشی خود را حفظ کنید و تعهد محکم خود را برای ادامه دادن به جلو نشان دهید.

پذیرش فناوری صنعت ۴ به تلاش قابل توجهی نیاز دارد و شما با مشکلات فنی و تحولات بازار مواجه خواهید شد. با حفظ تمرکز و انضباط می‌توانید این اختلالات را مدیریت کرده و تغییرات را به موفقیت‌های پایدار متصل کنید.

روی ریل صنعت ۴ صبوری کنید

گذار به صنعت ۴ با تغییرات پویا در کسب‌وکار همراه است. برخی از این تغییرات بطور مستقیم روی بهره‌وری، زمان چرخه کارها و هزینه‌ها یا کیفیت محصول تأثیر می‌گذارند، در حالی که برخی دیگر درونی هستند. نظارت و تنظیم عملکرد سیستم‌ها و فرایندهای جدید و تقویت و پاداش‌دهی به رفتارهای جدید کارکنان ضروری است. این مسیر نیازمند زمان، بودجه و صبر است. بنابراین، سازمان باید با رهبری هدفمند برای دستیابی به اهداف خود آماده شود.

داور نظری

جانشین مدیرعامل فناپ زیرساخت در توسعه و فناوری

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • کرمی IR ۱۶:۵۱ - ۱۴۰۳/۰۶/۲۱
    0 0
    چالش مهمی است و راهکارهای خوبی ارائه شده کاش مدیران صنایع معدنی به فکر اجرایی کردن آن باشند

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 11 =