شهرام نخعی در گفت و گو با خبرنگار ایراسین با اشاره به اینکه فولادمبارکه به عنوان بزرگترین شرکت فولادساز کشور، رکورد کمترین میزان مصرف آب را در میان شرکت های داخلی و خارجی دارد، اظهار داشت: شرکت فولاد مبارکه با سرمایه گذاری 6 هزار میلیارد ریالی در ایجاد شبکه فاضلاب، جمع آوری، تصفیه و بازچرخانی پساب 9 شهر اطراف شرکت فولاد مبارکه را تامین می کند.
وی افزود: میزان30 درصد از آب مورد نیاز شرکت فولاد مبارکه از محل بازچرخانی پساب های تصفیه شده شهرهای اطراف تامین می شود.
وی به اصلاح فرایند تولید و ایجاد سیستم بازچرخانی آب در شرکت فولاد مبارکه اشاره کرد و افزود: فولاد مبارکه اولین کارخانه ای است که قبل از شروع فرایند تولیدخود، اقدام به احداث تصفیه خانه پساب صنعتی کرد.
برداشت یک درصدی فولاد مبارکه از زاینده رود
رئیس مشترکین درآمد شرکت آب منطقه ای اصفهان با اشاره به اینکه فولاد مبارکه با افزایش بیش از سه برابری تولید، یک درصد از آب رودخانه را برداشت می کند، تصریح کرد: این میزان مصرف آب در بین تولیدکنندگان فولاد داخلی و خارجی یک شاخص و الگو محسوب می شود.
وی بیان داشت: بارها موضوع جانمایی فولادمبارکه مورد سوال واقع شده است اما مطالعات ایجاد شرکت فولاد در مبارکه به سال 1352 برمی گردد و سوابق آن در شرکت آب منطقه ای اصفهان محفوظ است.
پیشتازی فولادمبارکه در بازچرخانی آب در بین فولادسازان جهان
نخعی با اشاره به پیشتازی فولاد مبارکه در بازچرخانی آب در بین فولادسازان جهان اظهار داشت: مقدار سهم مصرف آب در کشور 96.37 میلیارد مترمکعب در سال است که در این میان کشاورزی سهم 88.83 درصد مصرف آب را دارد و مصرف شرب عمومی با 8.33 درصد و مصرف آب در بخش صنعت 2.74 درصد است.
وی با اشاره به اینکه فولاد مبارکه همزمان افزایش تولید را با کاهش مصرف آب پیش برده است، گفت: فولاد مبارکه با راه اندازی پروژه های بازچرخانی پساب های صنعتی در بین کشورهای جهان پایین ترین سرانه مصرف آب را دارد و با گسترش تصفیه خانه ها و جمع آوری پسابهای فاضلاب شهرهای مجاور مقدار آب مصرفی فولاد مبارکه به حداقل ممکن رسیده است.
دریافت نیمی از سهمیه آبی؛ توسط فولاد مبارکه
رئیس مشترکین درآمد شرکت آب منطقه ای اصفهان با اشاره به اینکه شرکت فولاد مبارکه طبق قرارداد می تواند 40 میلیون مترمکعب آب دریافت کند، گفت: با استفاده از بازچرخانی و استفاده از پساب شرکت فولاد مبارکه 20 میلیون مترمکعب از سهم خود را دریافت می کند.
وی افزود: در خشکسالی سال 1397، شرکت فولادمبارکه با کاهش تولید، میزان آب مورد نیاز خود را به 14 میلیون مترمکعب از سهم 40 میلیون مترمکعبی خود کاهش داد.
ارسال نظر