مشاور معدنی مدیرعامل هلدینگ میدکو علی یزدانی

مدیرعامل شرکت کنسرسیومی اکتشافی پایا گفت:سه سال قبل اولین تفاهم‌نامه فعال‌سازی و احیای معادن کوچک با حضور وزیر اسبق صمت میان هلدینگ میدکو، خانه معدن و وزارت صمت امضا شد.اما تا این لحظه در کشور تعریف مشخصی از معادن کوچک وجود ندارد که مشخص و مصوب باشد. جالب است بدانید در دنیا نیز تعاریف از معادن کوچک‌مقیاس متفاوت است.

به گزارش ایراسین علی یزدانی در میزگرد تخصصی بررسی تحلیلی طرح احیا، فعال‌سازی و توسعه معادن کوچک‌مقیاس، موفقیت‌ها و تجارب که در سومین روز یازدهمین همایش و نمایشگاه چشم‌انداز صنعت فولاد و سنگ‌آهن ایران با نگاهی به بازار برگزار شد اظهار کرد: در صنایع کوچک تقریبا تعریف مشخصی وجود دارد که بر اساس تعداد اشتغال ایجاد شده تا 50 نفر، تا 100 نفر صنایع متوسط و بیش از 100 نفر صنایع بزرگ تقسیم‌بندی می‌شوند.

به گفته یزدانی، با اینکه تعریف مشخصی از معادن کوچک نداریم اما بیش از 90 درصد از معادن ثبت شده کشور معادن کوچک هستند که ممکن است بر مبنای تعداد اشتغال ایجاد شده، میزان سرمایه‌گذاری، میزان تولید، نوع معدن و... در قالب معادن کوچک قرار گیرند.

وی تاکید کرد: این معادن با توجه به کوچک بودن با چالش‌های متعددی مواجه هستند که مهم‌ترین آن تامین مالی است و بعد از آن با مشکلات زیست‌محیطی دست و پنجه نرم می‌کنند.

یزدانی همچنین بیان کرد: به دلیل پراکنده بودن معادن و دور افتاده بودن، بسیاری از معادن کوچک مشکل زیرساخت دارند و دولت نمی‌تواند برای آن‌ها زیرساخت فراهم کند.علی‌رغم اینکه به این موضوع به طور جدی پرداخته شد، اما از سوی متولیان امر توجه لازم به این معادن کوچک نشده است.

به گفته وی، 341 معدن غیر فعال در کشور به معادن سنگ آهن اختصاص دارد. فعال‌سازی این معادن حتما حمایت دولت را لازم دارد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
9 + 1 =