به گزارش ایراسین، تیم ملی کشتی فرنگی ایران در حالی موفق به کسب ۵ سهمیه المپیک توکیو شده است که روسیه نیز تاکنون موفق به کسب همین تعداد سهمیه شده است. کوبا با ۶ سهمیه با ترکیبی کامل گام به المپیک توکیو خواهد گذاشت. رقابتهای کشتی گزینشی المپیک در قاره آسیا روزهای ۲۰ الی ۲۲ فروردین و مسابقات کشتی قهرمانی آسیا روزهای ۲۳ الی ۲۸ فروردین ماه ۱۴۰۰ در شهر آلماتی کشور قزاقستان برگزار میشود. در رقابتهای گزینشی کشتی فرنگی که جمعه ۲۰ فروردین ۱۴۰۰ برگزار شد محمدرضا گرایی و محمدهادی ساروی در اوزان ۶۷ و ۹۷ کیلوگرم با حضور در دیدار فینال سهمیه المپیک توکیو را بدست آوردند. حسین نوری در وزن ۸۷ کیلوگرم سهمیه المپیک نگرفت تا تعداد سهمیههای المپیکی کشتی فرنگی به ۵ برسد.
آن دسته از کشتیگیرانی که در گزینشی قارهای موفق به کسب سهمیه المپیک نشوند، برای گرفتن سهمیه المپیک باید در پیکارهای گزینشی المپیک که در سطح جهانی اردیبهشت ماه در صوفیه بلغارستان (۶ تا ۹ مه) برگزار میشود، حضور پیدا کنند. برهمین اساس نماینده کشورمان این فرصت را دارد تا در بلغارستان برای کسب سهمیه المپیک به مصاف حریفان برود.
روسیه نیز در وزن ۸۷ کیلوگرم سهمیه نگرفته است.۲ نفر فینالیست نیز در بلغارستان موفق به کسب سهمیه خواهند شد تا تکلیف هر ۱۶ سهمیه در ۶ وزن المپیکی مشخص شود.کوبا تنهای کشوری است که تاکنون موفق به کسب هر ۶ سهمیه شده است. ژاپن میزبان بازیهای المپیک تاکنون موفق به کسب ۲ سهمیه در وزنهای ۶۰ و ۷۷ کیلوگرم شده است.
نتایج سه نماینده کشورمان در پیکارهای گزینشی المپیک به این شرح است:
در وزن ۶۷ کیلوگرم محمدرضا گرایی در دور اول و کمتر از یک دقیقه با نتیجه ۸ بر صفر شروز اوچیلوف از تاجیکستان را از پیش رو برداشت. وی در دور بعد مقابل احمد داحشان از اردن با نتیجه ۸ بر صفر پیروز و راهی مرحله نیمه نهایی شد. گرایی در این مرحله آشو دارنده مدال برنز آسیا از هند را با نتیجه ۹ بر صفر مغلوب کرد و ضمن راهیابی به دیدار فینال، سهمیه المپیک توکیو را نیز کسب کرد. حریف گرایی در دیدار فینال هان سو ریو قهرمان جهان از کره جنوبی است.
در وزن ۸۷ کیلوگرم حسین نوری در کشتی نخست با نتیجه ۹ بر صفر شاگلدی آنایف از ترکمنستان را مغلوب کرد و به مرحله نیمه نهایی راه یافت. وی در این مرحله مقابل فی پنگ دارنده مدال برنز بازیهای آسیایی از چین با نتیجه ۴ بر ۴ مغلوب و سهمیه المپیک را از دست داد. نوری با این شکست به دیدار ردهبندی رفت. حریف وی در این دیدار جین هیوک کیم از کرهجنوبی است. دیگر فینالیست این وزن نورسلطان تورسینوف از قزاقستان است.
در وزن ۹۷ کیلوگرم محمدهادی ساروی پس از استراحت در دور نخست در دور دوم با نتیجه ۸ بر صفر جهانگیر توردیف دارنده مدال نقره آسیا از ازبکستان را از پیش رو برداشت و راهی مرحله نیمه نهایی شد. وی در این مرحله با نتیجه ۱۰ بر ۲ یانان چن از چین را مغلوب کرد و ضمن کسب سهمیه المپیک به دیدار فینال راه یافت. ساروی در دیدار فینال به مصاف اوزور ژوژوپبیکوف از قرقیزستان میرود.
پیش از این علیرضا نجاتی، محمدعلی گرایی و امیر قاسمی منجزی در پیکارهای جهانی سال ۲۰۱۹ موفق به کسب سهمیه المپیک در وزنهای ۶۰، ۷۷ و ۱۳۰ کیلوگرم شده بودند.
اسامی کشتیگیرانی که به دیدار فینال راه یافته و موفق به کسب سهمیه المپیک از گزینشی قاره آسیا شدند به شرح زیر است:
۶۰ کیلوگرم: سایلیک والیهان (چین) – ژولامان شارشنبیکوف (قرقیزستان)
۶۷ کیلوگرم: محمدرضا گرایی (ایران) – هان سو ریو (کره جنوبی)
۷۷ کیلوگرم: آکژول محموداف (قرقیزستان) – شوهی یابیکو (ژاپن)
۸۷ کیلوگرم: فی پنگ (چین) – نورسلطان تورسینوف (قزاقستان)
۹۷ کیلوگرم: محمدهادی ساروی (ایران) – اوزور ژوژوپبیکوف (قرقیزستان)
۱۳۰ کیلوگرم: مومینجان عبداله یف (ازبکستان) – مین سئوک کیم (کره جنوبی)
اسامی کشورهایی که در کشتی فرنگی موفق به کسب سهمیه المپیک شدهاند به این شرح است:
۶۰ کیلوگرم: روسیه، ژاپن، قزاقستان، ایران، اوکراین، ازبکستان، کوبا، آمریکا، مصر، الجزایر، ترکیه، آلمان، چین و قرقیزستان.
۶۷ کیلوگرم: ایران، کرهجنوبی، روسیه، کوبا، مصر، آلمان، صربستان، دانمارک، کلمبیا، آمریکا، تونس، الجزایر، مجارستان و گرجستان.
۷۷ کیلوگرم: مجارستان، سوئد، قزاقستان، ایران، ارمنستان، ازبکستان، کوبا، مکزیک، مراکش، تونس، روسیه، کرواسی، قرقیزستان و ژاپن.
۸۷ کیلوگرم: کرهجنوبی، قزاقستان، مجارستان، اوکراین، آلمان، بلاروس، قرقیزستان، ازبکستان، کوبا، آمریکا، مصر، الجزایر، جمهوری آذربایجان و گرجستان.
۹۷ کیلوگرم: ایران، قرقیزستان، روسیه، ارمنستان، صربستان، ترکیه، لهستان، گرجستان، کوبا، آمریکا، تونس، الجزایر، فنلاند و بلغارستان.
۱۳۰ کیلوگرم: کوبا، استونی، آلمان، ترکیه، ایران، گرجستان، برزیل، شیلی، مصر، تونس، روسیه، لتونی، ازبکستان و کرهجنوبی.
ارسال نظر