به گزارش ایراسین، چین، آلمان و امارات بیشترین حجم سرمایهگذاری را در کشور رقم زدهاند ضمن اینکه سه صنعت «محصولات و مواد شیمیایی»، «لاستیک و پلاستیک» و «ماشینآلات» کانون اصلی جذب پولهای خارجی به لحاظ تعداد طرحها بودهاند.
پنج استان «خوزستان»، «سیستان و بلوچستان»، «هرمزگان»، «فارس» و «آذربایجان شرقی» مهمترین مناطق در کشور هستند که بیشترین حجم از سرمایه خارجی را در سال ۱۳۹۹ جذب کردهاند. مرور سیر کلی جذب سرمایهخارجی در ایران طی سه سال اخیر نیز نشان میدهد از نظر تعداد و حجم طرحهای مصوب، کشور رکورد جدیدی به ثبت رسانده است.
نکته عجیب ماجرا این است که تنها کمی بیش از ۲۰ درصد طرحهای مصوب سال۹۹ به مرحله بهرهبرداری و جذب رسیده است. این نسبت یک به پنج نکته مهمی است که در مقایسه با سالهای گذشته از رشد شکاف میان سرمایه مصوب و جذب شده حکایت دارد. سهم ۹۰درصدی بخش صنعت از آمارهای سرمایه خارجی مصوب شده صنعت، معدن و تجارت گویای جاذبه بالاتر این بخش برای بازیگران خارجی است. البته از مجموع تقاضای خارجی سرمایهگذاری در ایران، بخش صنعت، معدن و تجارت مجموعا ۲۹درصد سهم دارد و مابقی پولها به سمت زیرساختهای عمرانی و سایر پروژههای اقتصادی حرکت کردهاند.
پولهای خارجی در سالی که گذشت عموما به سمت کلید زدن پروژههایی در ایران حرکت کردهاند که ۱۰۰درصد مالکیت آنها خارجی بوده بهطوریکه تقاضای این بخش را به بیش از ۳/ ۱ میلیارد دلار رساندهاند. حجم همکاری در قالب پروژههای جوینت ونچر نیز در ۷۸مورد به بیش از ۵۵۷ میلیون دلار رسیده است. در عین حال بخش صنعت، معدن و تجارت کشور در سال گذشته در قالب پروژههای «مشارکت مدنی، بیع متقابل وBOT» چیزی بالغ بر ۵۶۳ میلیون دلار سرمایه خارجی جذب کرده است.
منبع: دنیای اقتصاد
ارسال نظر