به گزارش ایراسین، مهدی صادقی نیارکی در حاشیه مراسم امضای تفاهمنامه همکاری مشترک بین معاونت امور صنایع وزارتخانه و ستاد ویژه توسعه فناوری نانو نهاد ریاست جمهوری در جمع خبرنگاران اظهار کرد: وزارت صنعت در سه سال اخیر به دنبال احیای واحدهای راکد بوده و سال گذشته فعالسازی ۲۲۰۰ واحد راکد هدفگذاری شد که ۲۱۱۵ واحد آنها به مدار تولید بازگشتند.
وی با بیان اینکه پروژه کلان دیگری در این وزارتخانه، احیاء برندها و نام های ملی بوده که در سالهای گذشته تعطیل شدند، از بازگشت برند ارج به چرخه تولید خبر داد.
به گفته این مقام مسئول اخیرا برند شرکت ارج خریداری شده و سرمایهگذار آن به دنبال تامین زمین، تجهیزات و خطوط تولید لوازم خانگی است.
معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت همچنین در این مراسم از شناسایی ۲۱۱ گلوگاه صنعتی خبر داد که برنامهریزی برای رفع آنها در دستور کار مراکز توسعه و مراکز توسعه فناوری قرار خواهد گرفت و هدف از امضای تفاهمنامه همکاری مشترک بین معاونت امور صنایع وزارت صنعت با ستاد ویژه توسعه فناوری نانو نهاد ریاست جمهوری را شناسایی و اولویتبندی نیازهای فناورانه و ارائه راهکارهای مبتنی بر فناوریهای نوین برای تامین این نیازها از طریق توانمندسازی و توسعه بازارِ شرکتهای عرضهکننده محصولات و تجهیزات مبتنی بر فناوریهای نوین، ارتقای قابلیتهای فناورانه بنگاههای صنعتی کشور و همچنین، ارتقای فناوری و جهش تولید این شرکتها به واسطه قرار گرفتن در زنجیره تأمین شرکتهای بزرگ داخلی و تسریع در معرفی و بههمرسانی این شرکتها عنوان کرد.
این مقام مسئول، صنایع لوازم خانگی، رنگ و رزین، صنایع غذایی و افزودنیها را از جمله صنایعی عنوان کرد که در این حوزه پیش قدم بودند و اعلام نیاز کردند.
به گفته وی بر اساس گزارش بانک مرکزی در ۹ ماهه پارسال نسبت به سال ۱۳۹۸ رشد ۷.۸ درصدی تولیدات صنعتی محقق شد. همچنین سال گذشته ۷۴۰۰ واحد جدید صنعتی به بهره برداری رسید که در مقایسه با سال ۱۳۹۸ رشد ۱۰ درصدی ثبت کرد. در زمینه اشتغال نیز در سال گذشته رشد ۲۳ درصدی برای ۱۴۲ هزار نفر به طور مستقیم و رشد ۲۰ درصدی سرمایهگذاری به میزان ۲۰۷ هزار میلیارد تومان را شاهد بودیم.
صادقی نیارکی با بیان اینکه فقط در ۳۰ طرح صنعتی و معدنی در سال گذشته ۱۳۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری انجام شد، درباره وضعیت تولید تصریح کرد: در ۱۶ رشته از ۲۵ رشته فعالیت صنعتی منتخب و اصلی در سال گذشته رشد حاصل شده است که از آن جمله رشد بیش از ۷۰ درصدی در بخش لوازم خانگی قابل اشاره است. همچنین سال گذشته تعداد ۴۰ هزار فقره جواز صنعتی صادر شد که تاکنون ۱۱ هزار فقره آن به مرحله انعقاد واگذاری زمین در شهرکهای صنعتی رسیده و وارد مرحله اجرایی شده است.
نیاز به ۷۰ هزار میلیارد تومان سرمایه در گردش برای تکمیل ظرفیتهای خالی
وی در ادامه با اشاره به داخلی سازی ۳.۵ میلیارد دلاری در سال گذشته، اعلام کرد: امسال نیز داخلی سازی و کاهش ارزبری ۳.۴ میلیارد دلاری برنامهریزی شده است. همچنین توجه به این نکته ضرور است که در صورت تامین ۷۰ هزار میلیارد تومان سرمایه در گردش جدید، ظرفیتهای خالی واحدهای منتخب صنعتی تکمیل خواهد شد که خود منجر به افزایش ۱۵ درصدی تولید در این حوزهها خواهد شد.
سعید سرکار، دبیر ستاد توسعه فناوری نانو ریاست جمهوری نیز در این برنامه اظهار کرد: صنایع نانو کشور رتبه ۴ علمی در جهان را دارد. در حال حاضر محصولات نانو به بیش از ۲۵ کشور دنیا از جمله کرهجنوبی، چین، اندونزی و کشورهای اروپایی و آمریکای لاتین صادر میشود. بنابراین قابلیتها در این بخش بسیار بالاست که به نیروی انسانی هوشمند برمیگردد.
سعید عمرانی، معاون قضایی دادستان کل کشور نیز گفته بود که کارخانه ارج با ۴ محصول خوب و با آخرین تکنولوژی روز شروع به کار خواهد کرد و مقدمات آن در حال اجراست و مقدمات به راه انداختن کارخانه رشت الکتریک و صنایع پوشش ایران نیز در حال فراهم شدن است.
گفتنی است که کارخانه ارج قدیمیترین تولیدکننده لوازم خانگی در ایران است که از سال ۱۳۱۶ راهاندازی شده و فعالیت خود در حوزه لوازم خانگی را از دهه ۵۰ آغاز کرده، اما در سال ۱۳۹۵ ورشکست شد.
منبع: ایسنا
ارسال نظر