• ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۲۱:۴۶
  • خبرنگار: Yousof-nasr
  • کد خبر: 14245
  • readingTime: ۲ دقیقه
لوازم خانگی

صنعت لوازم خانگی در حالی این روزها روی ریل گرانی حرکت می‌کند که شفاف‌سازی در مورد دلیل این گرانی‌ها به یک مطالبه عمومی تبدیل شده است.

به گزارش ایراسین، افزایش چشمگیر قیمت لوازم خانگی طی یکی دو سال اخیر نارضایتی مردم و به ویژه جوانانی که قصد تشکیل خانه و خانواده دارند، را به همراه داشته است. هرچند تولیدکنندگان همواره افزایش نرخ ارز را به عنوان پاشنه آشیل رشد قیمت تمام شده کالاها و در نتیجه گران شدن محصولاتشان عنوان می‌کنند، اما همچنان این ابهام برای عموم وجود دارد که قیمت‌گذاری‌ها تا چه حد متناسب با رشد نرخ ارز و عوامل تاثیرگذار در قیمت تمام شده تولید است.

در جدیدترین اتفاق، قیمت محصولات تولیدی یک کارخانه بزرگ لوازم خانگی در کشور ۲۵ درصد افزایش یافت و این در حالی است که نرخ ارز روندی نزولی به خود گرفته و به گفته مسئولان دولتی، چشم‌انداز قیمت‌ها در بازار ارز نزولی است.

این در حالی است که حمید رضا شهیدی، دبیر انجمن صوتی و تصویری ایران با بیان اینکه با توجه به تولید انبوه توسط تولیدکنندگان، با افزایش قیمت‌ها، کالا روی دست تولیدکنندگان خواهد ماند، گفت: تاکنون در حوزه لوازم صوتی و تصویری و به‌ طور ویژه تلویزیون افزایش قیمتی اعلام نشده است.

یخچال ۱٫۵ میلیونی، ۳۰ میلیون تومان شده است

در این مورد اکبر پازوکی، رئیس اتحادیه لوازم خانگی تهران نیز معتقد است: فروش لوازم خانگی در راکدترین حالت خود به سر می‌برد ولی انجمن لوازم خانگی همینطور قیمت لوازم خانگی را بالا می‌برد.

وی ادامه داد: وقتی ۷٠ درصد مواد اولیه در داخل کشور تولید می‌شود و قیمت دلار هم پایین آمده، این افزایش قیمت بی‌رویه محصولات چه معنایی دارد؟ یخچالی که سال۹۶ یک و نیم میلیون تومان بود الان ۳٠ میلیون فروخته می‌شود در حالی که حقوق کارگر خیلی کم افزایش پیدا کرده است.

به گفته وی، ۷۰ درصد مواد تولیدی لوازم خانگی اعم از فولاد و مس و مواد پتروشیمی در داخل کشور تولید می‌شود اما در بورس به قیمت دلار چوب می‌خورد که خود این یک معضل است.

واکسن کرونا، لوازم خانگی را گران کرد

حمیدرضا غزنوی، سخنگوی انجمن صنفی تولیدکنندگان لوازم خانگی نیز در این خصوص با بیان اینکه در حال حاضر صنعت لوازم خانگی با مشکل افزایش فوق‌العاده قیمت مواد اولیه مواجه شده است، گفت: تقاضا برای تمام مواد اولیه مانند پتروشیمی، آهن، فولاد، مس و آلومینیوم بسیار زیاد شده و این موضوع در افزایش قیمت نهایی خیلی موثر بوده است.

وی، افزایش قیمت ارز و قیمت مواد اولیه وارداتی را دو مشکل عمده این صنعت عنوان کرد و افزود: قیمت مواد اولیه خارجی با تولیدکنندگان این صنعت بر اساس قیمت روز و جهانی ارز محاسبه می‌شود.

سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی با اشاره به تعطیلی یک ساله کارخانه‌ها در دنیا به دلیل شیوع بیماری کرونا، گفت: اخیرا با توجه به واکسیناسیونی که صورت گرفته و افزایش تقاضا، تمام ظرفیت‌ها در حال استفاده بوده و قیمت مواد اولیه نیز در دنیا به شدت بالا رفته است.

غزنوی همچنین افزایش قیمت ارز و افزایش ۳۹ درصدی هزینه‌های نیروی انسانی را نیز در افزایش قیمت لوازم خانگی موثر دانست و افزود: با این وجود خیلی از شرکت‌های لوازم خانگی افزایش قیمتی نداشتند و شرکت‌هایی که افزایش قیمت دادند تقریبا متناسب با همین افزایش قیمت‌ها در سال ۹۷ بوده است.

منبع: فارس

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 4 =