• ۱۳ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۹:۰۴
  • خبرنگار: Yousof-nasr
  • کد خبر: 15040
  • readingTime: ۲ دقیقه
دلار و سکه و طلا

پنجمین روز هفته، صحنه قدرت‌نمایی بازارساز ارزی بود. بازارساز روز گذشته اجازه نداد که قیمت دلار در کانال ۲۴ هزار تومانی قرار بگیرد و با عرضه خود زمینه‌ساز نزول این ارز به ابتدای محدوده ۲۳ هزار و ۹۰۰ تومانی شد.

به گزارش ایراسین، پنجمین روز هفته، صحنه قدرت‌نمایی بازارساز ارزی بود. بازارساز روز گذشته اجازه نداد که قیمت دلار در کانال ۲۴ هزار تومانی قرار بگیرد و با عرضه خود زمینه‌ساز نزول این ارز به ابتدای محدوده ۲۳ هزار و ۹۰۰ تومانی شد. ساعت ۴ بعدازظهر روز چهارشنبه، اسکناس آمریکایی روی عدد ۲۳ هزار و ۹۲۰ تومان معامله شد که اختلاف ۵۰ تومانی با قیمت بسته‌شده روز سه‌شنبه داشت.

به گفته فعالان، نوسان‌گیران در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه سعی کردند، دلار را در کانال ۲۴ هزار تومانی جلو ببرند. با این حال، مقاومت بازارساز نشان داد که خط قرمز برای او، مرز ۲۴ هزار تومانی است و اجازه نخواهد داد که قیمت بالای آن، به‌راحتی بسته شود. تحلیلگران فنی باور دارند، در صورتی که اسکناس آمریکایی زیر خط ۲۳ هزار و ۸۰۰ تومانی تثبیت شود، احتمال افزایش بیشتر فروش‌ها وجود خواهد داشت.

دیروز صرافی‌های بانکی نیز قیمت فروش دلار را کمی پایین آوردند و سعی کردند سیگنال کاهشی را به بازار منعکس کنند. ساعت ۴ بعدازظهر روز سه‌شنبه، دلار در صرافی‌های بانکی ۲۳ هزار و ۳۵۰ تومان قیمت خورده بود که کاهشی ۱۰۰ تومانی را نسبت به روز دوشنبه نشان می‌داد. با وجود افت روز سه‌شنبه صرافی‌های بانکی، فاصله قیمتی آن‌ها با بازار آزاد حدود ۵۰۰ تومان باقی ماند تا تقاضای کاذب زیادی نیز وارد بازار ارز نشود.

خط قرمز بازارساز ارزی

به گفته فعالان، یکی از عواملی که موجب شد دلار در مسیر افزایش حرکت نکند، کاهش تقاضا در بازار حواله بود. بر اساس صحبت‌های فعالان، دیروز در بازار تقاضای خاصی برای حواله درهم وجود نداشت و حجم معاملات پایین آمده بود. در کنار این گفته می‌شد که نرخ حواله درهم به زیر محدوده ۶ هزار و ۶۰۰ تومان رفته است. تحلیلگران فنی عنوان می‌کنند، در صورتی که درهم زیر محدوده ۶ هزار و ۵۰۰ تومان تثبیت شود، حجم فروش‌ها در بازار ارز داخلی به شکل معناداری رشد خواهد کرد. نرخ حواله درهم و دلار با یکدیگر رابطه مستقیم دارند و به طور سنتی انتظار می‌رود که کاهش یکی منجر به افت دیگری شود.

در روزی که در بازار دلار و درهم تقاضای زیادی وجود نداشت، سکه امامی راه افزایشی را در پیش گرفت. فلز گرانبهای داخلی در روز گذشته ۵۰ هزار تومان رشد را به ثبت رساند و به بهای ۱۰ میلیون و ۸۵۰ هزار تومان رسید. افزایش بهای سکه در شرایطی رخ داد که بهای اونس طلا در بازارهای جهانی نیز رشد خاصی را تجربه نکرده بود.

 به گفته فعالان، سکه‌بازان در روزهای قبل نسبت به روند قیمتی دلار خوشبین نبودند، ولی ماندگاری دلار بالای محدوده ۲۳ هزار و ۸۰۰ تومان، افزایشی‌های بازار سکه را خوشبین کرده است. در کنار این، برخی از سکه‌بازان تصور می‌کنند، رشد بهای اونس طلا در روزهای آتی ادامه خواهد یافت. از نگاه آنها تا زمانی که طلای جهانی بالای محدوده هزار و ۹۰۰ دلاری قرار دارد، می‌توان به رشد قیمت فلز زرد خوشبین بود.

از روز سه‌شنبه روند بازار سکه تغییر کرد. سکه‌بازان تا این روز با احتیاط زیادی رفتار می‌کردند و تمایل زیادی به خرید نشان نمی‌دادند. روز سه‌شنبه خریدها به طور معناداری بیشتر شد، به طوری که فلز گرانبهای داخلی دو برابر دلار رشد کرد. روز چهارشنبه نیز سکه روندی مخالف با دلار داشت.  عدم تناسب بین رشد سکه و دلار موجب شد که حباب فلز گرانبهای داخلی یک بار دیگر مثبت شود. در روزهای قبل حباب سکه منفی شده بود و ارزش بازاری سکه به زیر ارزش ذاتی آن رفته بود. به گفته فعالان، تا زمانی که بهای سکه بالای محدوده ۱۰ میلیون و ۸۰۰ هزار تومانی قرار دارد، خریداران بازار فلز گرانبهای داخلی را ترک نخواهند کرد.

منبع: دنیای اقتصاد

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 14 =