حسن فروزان فرد

نائب رئیس کمیسیون توسعه پایدار، محیط زیست و آب اتاق بازرگانی ایران گفت: اگرچه امروزه نگاه به محیط زیست عمومیت یافته اما با پیچیدگی هم همراه است و توسعه پایدار متناسب با حفظ محیط زیست در سرلوحه اقدامات کشورهای توسعه یافته قرار گرفته است.

حسن فروزان فرد،نائب رئیس کمیسیون توسعه پایدار، محیط زیست و آب اتاق بازرگانی ایران، در گفت وگو با خبرنگار ایراسین با تبریک روز جهانی محیط زیست اظهار کرد: اگرچه امروزه نگاه به محیط زیست عمومیت یافته اما با پیچیدگی هم همراه است و توسعه پایدار متناسب با حفظ محیط زیست در سرلوحه اقدامات کشورهای توسعه یافته قرار گرفته است.

وی افزود: در قالب موضوع های ۱۷گانه توسعه پایدار مبانی فردی، اجتماعی، کشاورزی و صنعتی جایگاه ویژه ای دارند؛ این درحالی است که تبعات محیط زیستی موجود در کشور، نشان دهنده این است که به اهمیت موضوع محیط زیست در توسعه نپرداختیم.

نائب رئیس کمیسیون توسعه پایدار، محیط زیست و آب اتاق بازرگانی ایران با مرور وظایف سازمان محیط زیست کشور گفت: شهروندان با آگاهی از وظایف خود، موظف به حفظ محیط زیست هستند چراکه توسعه پایدار منوط به رعایت و تعاملات صحیح با طبیعت است و این وظیفه شهروندی به تنهایی از عهده سازمان محیط زیست کشور خارج است. 

وی اضافه کرد: در سنوات گذشته شیب توسعه یافتگی در کشور با محیط زیست همخوانی نداشته است و نسبت بین توسعه های اقتصادی، صنعتی و کشاورزی و توجه به محیط زیست در جامعه تبیین نشده است؛ به این معنا که برخی نسبت به این موضوع با ظرافت و حساسیت عمل می کنند و برخی دیگر با سطحی نگری از مقوله مهم محیط زیست عدول می کنند و آن را مخل توسعه یافتگی در کشور می دانند.

فروزان فرد توضیح داد: در کمیسیون توسعه پایدار، محیط زیست و آب اتاق بازرگانی ایران تلاش کردیم سرفصل های تناسب توسعه یافتگی با محیط زیست را تعریف کرده تا در گام نخست فعالان اقتصادی با مفاهیم توسعه پایدار و وضعیت فعلی محیط زیست ایران آشنا شوند. با ورود به نکاتی که مانع تناسب این دو مفهوم است درصدد هستیم راهکارهای احتمالی با گفتگو و تعامل، پیش بینی و مطرح شود. 

تفاوت نگرش صنایع به محیط زیست و توسعه

وی افزود: اهمیت حفظ محیط زیست از صنعت به صنعت دیگر متفاوت است و به اندیشه و افکار مدیران بنگاه های صنعتی برمی گردد؛ برخی از صنایع با درک اهمیت محیط زیست در توسعه پایدار اقدامات مهم و اساسی برداشته اند و در تعامل با ذینفعان فرصت های تولید و توسعه را همگام با محیط زیست قرار داده اند و و تبعات منفی زیست محیطی را به حداقل رسانده اند تا وجود این صنایع در فضای عمومی کسب و کار عاملی برای تخریب به جامعه محسوب نشود و آسیب های وارده به محیط زیست را از طریق سرمایه گذاری مناسب به حداقل رسانده اند اما برخی از صنایع هم توجه به محیط زیست را هزینه و ضدتوسعه می دانند و درک صحیحی از این مهم ندارند و رویکرد مقابله ای را در پیش گرفته اند.  

 فروزان فرد گفت: اهمیت صنایع کشور به حفظ محیط زیست یکسان نیست و سابقه، توان مدیریتی و برنامه ریزی بلند مدت بنگاه های اقتصادی و صنعتی در بهبود محیط زیست در کنار توسعه پایدار نقش مهمی در این زمینه دارد.

برچسب‌ها

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 4 =