علی اکبر علیزاده برمی در گفتوگو با خبرنگار ایراسین درباره وضعیت جوجه یک روزه در بازار به عنوان یکی از نهادههای اصلی تولید مرغ در کشور اظهار کرد: متاسفانه پیشتر جوجه یک روزه از خارج به کشور وارد میشد و سپس بین مرغداریها توزیع میشد تا پس از پرورش جوجهها و تبدیل به مرغ گوشتی یا مرغ تخمگذار، در بازار عرضه شود.
وی افزود: در همین بین یکی از دولتهای خبیث (انگلیس) در یک برحه زمانی و به منظور فشار بر مردم ایران، صادرات جوجه یک روزه به کشور را ممنوع کرد. در نتیجه تعداد جوجه یک روزه در بازار ایران کم شد و قیمت افزایش یافت.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: از سوی دیگر از آنجا که قیمت جوجه یک روزه در کشورهای همسایه به ویژه عراق با ایران متفاوت بود، شاهد قاچاق جوجه یک روزه بودیم و همین مسئله کمبود این نهاده را در بازار تشدید کرد.
علیزاده برمی تصریح کرد: در واقع در شرایطی که قیمت جوجه یک روزه در داخل کشور ۴ هزار تومان تعیین شده بود، قیمت آن در اطراف مرز ایران با کشورهای همسایه حدود ۸ الی ۹ هزار تومان بود همین مسئله منجر به قاچاق جوجه یک روزه شد.
وی ادامه داد: مجموع این عوامل باعث ایجاد تلاطم در بازار مرغ شد. در واقع به علت کمبود جوجه یک روزه، فرآیند جوجه ریزی به صورت کامل انجام نشد و بنابراین پس از گذشت یک مدت زمان مشخص تعداد مرغ قابل عرضه در بازار کاهش یافت و معضل مرغ در بازار به وجود آمد و کمبود این کالا در بازار احساس شد.
دبیر اول کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی گفت: در همین زمینه کمیسیون کشاورزی با کمک وزارت جهاد کشاورزی ۲ اقدام را جهت ساماندهی بازار انجام داد. اول واردات مرغ منجمد به کشور جهت به تعادل رساندن بازار مرغ در دستور کار قرار گفت و سپس مجوز واردات ۹۵ میلیون تخم مرغ نطفه دار که مقدمه جوجه یک روزه است، توسط دولت صادر شد.
علیزاده برمی اضافه کرد: مجموعه های مسئول، واردات تخم مرغ نطفه دار را آغاز کردهاند. با توزیع جوجه یک روزه در میان تولیدکنندگان آرام آرام بازار به سمت تعادل پیش خواهد رفت.
ارسال نظر