نیروگاه برق

تأمین کافی سوخت زمستانی نیروگاه‌ها برای تضمین تولید پایدار و مستمر برق در فصل زمستان اهمیت زیادی دارد و بر این اساس، رئیس‌جمهور چندی پیش در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت بر آن تأکید کرد.

به گزارش ایراسین، به نقل از ایرنا، تأمین سوخت به‌موقع مورد نیاز نیروگاه‌ها از اموری است که اختلال در آن می‌تواند خاموشی‌هایی را به دنبال داشته باشد، تجربه پارسال نشان داد تأمین نشدن به موقع سوخت مورد نیاز نیروگاه‌ها چه مشکلاتی می‌تواند برای کشور ایجاد کند.

همین حساسیت سبب شد رئیس‌جمهوری در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت که بیست مهرماه برگزار شد بر پیش‌بینی تأمین به موقع سوخت نیروگاه‌ها تأکید داشته باشد.

در همین رابطه «علی‌اکبر محرابیان» وزیر نیروی دولت سیزدهم نیز در روزهای اخیر موضوع سوخت نیروگاهی را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: این امر در زمستان از اهمیت بالایی برخوردار است و مشکلی که سال گذشته ایجاد شد این بود که مخازن سوخت نیروگاه‌ها پر نشد و همین امر تأمین گاز نیروگاه‌ها را با مشکل روبه‌رو کرد.

محرابیان گفت: براین اساس از یک ماه گذشته و در یک اقدام مشترک با وزارت نفت تلاش کردیم ناوگان حمل و نقل کشور بسیج شوند و مصوبه خوبی در دولت برای تشویق مالکان این ناوگان داشته‌ایم.

وی افزود: در حال حاضر سوخت‌رسانی با سرعت خوبی در حال انجام است و در حال حاضر موجودی مخازن بالاتر از ذخیره سال گذشته است.

«محسن طرزطلب» مدیرعامل شرکت برق حرارتی در رابطه با وضعیت تأمین سوخت نیروگاهی گفت: تلاش خواهیم کرد تا حد امکان این نگرانی برطرف شده یا کاهش یابد.

وی درباره وضعیت فعلی تأمین سوخت نیروگاه‌ها افزود: اکنون روند تأمین سوخت نیروگاه‌ها از سوی وزارت نفت به‌طور مداوم در حال انجام است و هم از نظر سوخت گاز و هم سوخت مایع کار تأمین به‌طور مستمر در حال انجام است.

مدیرعامل برق حرارتی ادامه داد: الان وضعیت مخازن نیروگاه‌ها نسبت به سال گذشته در همین زمان وضعیت مطلوب‌تری دارد و میزان سوخت مایع هم نسبت به گذشته بهتر شده است.

طرزطلب بیان‌داشت: البته باید دید وضعیت مصرف گاز در کشور به چه شکلی خواهد شد و مشترکان چه میزان گاز مصرف خواهند کرد و بر این اساس چقدر گاز مورد نیاز نیروگاه‌ها تأمین خواهد شد و مخازن چقدر می‌توانند سوخت مورد نیاز نیروگاه‌های حرارتی را تأمین کنند؟

وی درباره احتمال استفاده از مازوت در برخی نیروگاه‌ها گفت: این امر بستگی به میزان مصرف گاز و برق در زمستان خواهد داشت و پیش‌بینی ما آن است که استفاده از سوخت مازوت اجتناب‌ناپذیر خواهد بود.

مدیرعامل شرکت برق حرارتی ادامه داد: ۱۶ نیروگاه وجود دارد که می‌توانند از سوخت مازوت استفاده کنند.

طرزطلب افزود: احتمال می‌رود ۵۰ درصد این نیروگاه‌ها به سمت استفاده از مازوت بروند؛ گرچه تلاش این است که هر ۱۶ نیروگاه زمانی که از سوی سازمان محیط ‌زیست اعلام افزایش آلودگی داده شد از سوخت مازوت استفاده نکنند.

پیشتر شرکت ملی گاز ایران اعلام کرد، سومین نشست هماهنگی و برنامه‌ریزی تأمین سوخت زمستانی در هفته گذشته با حضور مسئولان وزارت نفت و نیرو برگزار شد، این نشست با هدف بررسی اصلاح الگوی مصرف در کشور و ایجاد هماهنگی و همکاری مشترک میان دستگاه‌های تأمین‌کننده و مصرف‌کننده انرژی در کشور برگزار شد.

ارسال حداکثری سوخت مایع به نیروگاه‌ها با اولویت منطقه شمال شرق، استفاده حداکثری از نفت کوره در نیروگاه‌ها و مدیریت تأمین گاز برای مهم‌ترین مراکز تولید برق در کشور، از اصلی‌ترین موضوع‌های مورد بحث در این نشست بود.

وزیر نفت نیز پیش از این با بیان اینکه در سال گذشته حدود ۱۶۰ میلیون مترمکعب در بعضی از روزهای فصل سرد بخصوص در استان‌های شمال و شمال شرق کشور کسری گاز داشتیم، گفت: امسال پیش‌بینی می‌کنیم که با روند رشد مصرف در کشور که بین ۸ تا ۱۰ درصد است، در فصل سرد تا ۲۰۰ میلیون مترمکعب در روز کسری گاز داشته باشیم، به همین خاطر جلسات تأمین سوخت زمستانی را شروع کردیم.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 6 =