به گزارش خبرنگار ایراسین به نقل از شاتا، صدیف بیکزاده با بیان این مطلب، افزود: این الزام در تداوم برنامههای تحولی وزیر صنعت، معدن و تجارت مبنی بر لزوم ثبت اطلاعات تولیدکنندگان و توزیعکنندگان در سامانه جامع تجارت، طی ابلاغیهای به تمامی تولیدکنندگان لوله و پروفیل فولادی اعلام شده است.
وی ادامه داد: این الزام و ابلاغیه مربوط به خریداران تولیدکنندگان، فروشندگان، توزیع کنندگان و خریداران محصولات زنجیره فولاد اعم از حوزه معدن (سنگآهن، کنسانتره، گندله، آهناسفنجی)، مقاطع فولادی (تیرآهن، میلگرد، مفتول، کلاف، نبشی و ناودانی و انواع ورقهای فولادی گرم، سرد، قلع اندود، گالوانیزه و رنگی و...)، محصولات فلزی (انواع لوله، پروفیل، قوطی و...) است.
الزام اخذ کد نقش و ثبت اطلاعات در سامانه جامع تجارت
سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صمت تصریح کرد: در این راستا به منظور ارزیابی ارتقاء شفافیت، ثبت نام و اخذ کد نقش و همچنین ثبت اطلاعات فعالیت اقتصادی در سامانه جامع تجارت جهت تسهیل فعالیت اقتصادی و تخصیص سهمیه مواد اولیه ضروری است.
بیک زاده با بیان اینکه تمامی خریداران و فروشندگان این محصولات ملزم به دریافت کد نقش و ثبت اطلاعات در سامانه جامع تجارت هستند و فعالین بر اساس اطلاعات ثبت شده در سامانهها ارزیابی شده و سهیه خرید این محصولات برای اشخاص متناسب با عملکرد آنان تعیین میشود، گفت: بر همین اساس کلیه شرکتها و فروشندگان محصولات مذکور به لایه بعدی (عمده فروش یا خرده فروش) مکلف هستند فروش کالای مذکور را به مشتریان و خریدارانی که ضمن اخذ کد نقش، اطلاعات فعالیت خرید و فروش خود را در سامانه جامع تجارت ثبت نمایند، انجام دهند.
وی ادامه داد: اطلاعرسانی لازم برای عملیاتی شدن موضوع از طریق شرکت بورس کالای ایران، سازمانهای صمت استانی، انجمنها و شرکتهای مربوطه به نحو مقتضی و از مجاری متعدد صورت میگیرد.
الزام ثبت اطلاعات خریدار در قراردادهای فروش محصولات فولادی
سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صمت گفت: شرکتها و فروشندگان محصولات ملزم هستند در قرارداد فروش خود به خریداران (عمده فروشی و خرده فروشی) یک بند مبتنی بر الزام و تایید فروش منوط به ثبت نام در سامانه جامع تجارت و ثبت اطلاعات خریدار را در قرارداد درج کنند.
عدم رعایت ثبت کدنقش عرضه خارج از شبکه است
بیکزاده با اشاره به مصوبه کارگروه تنظیم بازار مبنی بر اینکه در راستای تسریع شفافیت زنجیره تامین کالاهای بورسی (سیمان، فولاد، پتروشیمی و...) در سامانه جامع تجارت و رصد پذیر نمودن این کالاها، گفت: مقرر شد علاوه بر داشتن کد بورسی، ارائه کد نقش در سامانه تجارت الزامی گردد و در غیر این صورت موضوع عرضه خارج از شبکه تلقی و از مجاری ذیربط مورد پیگیری قرار خواهد گرفت.
وی همچنین تصریح کرد: درج قیمت اسناد ثبت شده در سامانه الزامی بوده و از اهمیت ویژه ای در امکان تداوم خرید از بورس کالا برخوردار است و مسئولیت درج قیمت اشتباه نیز برعهده فروشنده است.
تخصیص سهمیه بهین یاب و عرضه در بورس کالا، منوط به ثبت اطلاعات در سامانه جامع تجارت
سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صمت تاکید کرد: تخصیص سهمیه مواد اولیه در سامانه بهینیاب و عرضه و خرید در بورس کالا، منوط به ثبت اطلاعات در سامانه جامع تجارت بوده و در این مرحله تداوم امکان خرید منوط به تایید حداقل ۷۰درصد اسناد فروش کالاهای تولیدی از محصولات توسط خریدار است.
بیک زاده گفت: در صورت عدم رعایت مفاد بندهای ابلاغیه از زمان اجرا و عدم ثبت اطلاعات توسط فروشندگان و خریداران، سهمیه مواد اولیه تولیدکنندگان و خریداران محصولات مذکور تعلیق خواهد شد.
ارسال نظر