به گزارش ایراسین به نقل از شاتا، علیرضا پیمانپاک در جمع مدیران ارشد وزارت صمت اظهار کرد: نقشه راه توسعه تجارت ایران با تعیین اولویتها و شاخصهای کمی و کیفی، تهیه شده است.
وی افزود: با بررسی شاخصهای انتخاب بازار به یک اولویتبندی رسیدیم که از جمله این اولویتها تعیین مقاصد صادراتی مانند کشورهای همسایه، منطقه اوراسیا، شرق و جنوب شرق آسیا، شبه قاره هند و منتخب کشورهای آفریقایی و سایر بازارهای بزرگ تجاری دنیا است. با هدف رونق تولید، برنامهریزی لازم برای توسعه صادرات با اولویتگذاری تکمیل ظرفیتهای خالی واحدها در سازمان توسعه تجارت ایران دنبال میشود.
معاون وزیر صمت تصریح کرد: در مسیر تبدیل نقاط ضعف به نقاط قوت در حوزه صادرات غیرنفتی مواردی شامل مانعزدایی و اصلاح مقررات با هدف تسهیلتجاری، تأمین و تعریف سازوکارهای مالی، پشتیبانی لجستیک، ایجاد کنسرسیومها و زنجیرههای تأمین و بازتعریف شبکه توزیع و بازاریابی در دستور کار است.
پیمان پاک ادامه داد: هدفگذاری کمی صادرات غیر نفتی سازمان توسعه تجارت برای امسال، حدود ۵۵ میلیارد دلار است که ۵۰ میلیارد دلار آن در حوزه صادرات کالا و ۵ میلیارد دلار در حوزه صادرات خدمات پیشبینی و تعریف شده است.
وی تصریح کرد: در همین راستا و برای رونق صادرات غیرنفتی، افزایش تعداد رایزنان تجاری از ۹ نفر به 30 نفر در سال ۱۴۰۱ در دستور کار سازمان توسعه تجارت ایران قرار دارد.
رئیسکل سازمان توسعه تجارت ایران گفت: یکی دیگر از رویکردهای ویژه این سازمان برای توسعه صادرات غیرنفتی، تبدیل مراکز تجاری به سفارتخانه تجاری در کشورهای مقصد صادراتی ایران است تا صادرکنندگان کشور بتوانند به طور کامل خدمات مورد نیاز خود را از این مراکز دریافت کنند و پشتیبانی لازم از آنها انجام شود.
پیمانپاک افزود: امسال مکانیزم تهاتر و واردات در برابر صادرات در همه کالاها قابل اجراست و این امکان برای همه صادرکنندگان مهیاست و خوشبختانه با همکاری بانک مرکزی روند خوبی بر جریان بازگشت ارز حاصل از صادرات حاکم شده است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تأکید کرد: در همین زمینه و برای رفع بدهی ارزی صادرکنندگان شناسنامهدار، برنامه ویژهای در دستور کار سازمان توسعه تجارت قرار گرفته است.
رئیس کل سازمان توسعه تجارت ایران گفت: امسال بهطور حتم مشوقهای صادراتی را دریافت کرده و از صادرکنندگان با اولویت شرکتهای صادراتی با کالای دارای بیشترین ارزش افزوده، حمایت خواهد شد.
وی تصریح کرد: برای تسهیل در امور حوزه تجارت و همافزایی و ایجاد هماهنگی بیشتر، احیای شورایعالی صادرات در قالب شورایعالی تجارت با اختیارات ویژه در دستور کار دولت قرار دارد که به زودی نهایی و عملیاتی خواهد شد.
ارسال نظر