به گزارش ایراسین به نقل از ایرنا، همایون حایری معاون برق و انرژی وزیر نیرو روز ۲۲ فروردینماه امسال اظهار کرد: برنامهریزی برای تابستان ۱۴۰۱ از سال گذشته آغاز شده و بر این اساس ۱۰۰ برنامه با دستور وزیر نیرو برای آمادگی و عبور موفق از تابستان سال جاری تدوین شده است.
وی ادامه داد: این ۱۰۰ برنامه شامل ۳۸ برنامه مربوط به تولید برق و واحدهای نیروگاهی، ۳۱ برنامه مدیریت مصرف و تقاضای موثر، ۱۶ برنامه برای آمادگی مطلوب شبکه برق و ۱۵ برنامه نیز برای مدیریت هماهنگی با استانها است.
حائری گفت: ۶ هزار مگاوات تابستان امسال به مدار خواهد آمد، از این رقم حدود ۴ هزار و ۵۰۰ مگاوات از بخش نیروگاههای حرارتی، ۵۰۰ مگاوات مربوط به نیروگاههای تجدیدپذیر و حدود هزار و ۱۱۳ مگاوات نیز با استفاده از شرکتهای دانشبنیان ارتقا داده شده و به مدار خواهد آمد.
وی خاطرنشان کرد: حدود ۷۵ درصد برنامه ارتقای توان نیروگاهها انجام شده و تا پایان اردیبهشتماه به طور کامل انجام خواهد شد.
اکنون مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران در باره این یکصد برنامه گفت: بعد از اوج بار سال ۱۴۰۰ برنامه مفصلی شامل ۱۰۰ اقدام عملیاتی تدوین کردیم که بیشتر اقدامهای آن تاکنون انجام شده و آماده هستیم تا فصل تابستان را بدون محدودیت و مشکل جدی پشت سر بگذاریم.
بر اساس گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو، «مصطفی رجبی مشهدی» افزود: این ۱۰۰ اقدام دارای ۴ محور بوده که بخشی از آن در زمینه توزیع ظرفیت نیروگاهی و تولید برق است که در این بخش بیش از ۵ هزار مگاوات نیروگاه حرارتی جدید یا نیروگاههایی که امکان افزایش ظرفیت دارند قرار دارد.
وی ادامه داد: همچنین به همراه این مقدار نیروگاه، ۵۰۰ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر، نیروگاههای مقیاس کوچک و نیروگاههایی که در اختیار صنایع نیز هستند تا بتوان ۶ هزار ظرفیت نامی تولید به شبکه سراسری برق اضافه کرده و بتوان بخشی از ناترازی تولید و مصرف جبران شود.
رجبی مشهدی خاطرنشان کرد: علاوه بر اینها در بخش مصرف هم برنامههای بسیار خوبی در غالب مشترکان خانگی، کشاورزی، صنعتی، تجاری و حتی اداری در مرحله اجرا داریم که تاکنون همکاری خوبی در این زمینه صورت گرفته است.
سخنگوی صنعت برق برنامههای کاهش مصرف مشترکان را عمدتاً تشویقی دانست یعنی در قبال کاهش مصرف پاداش در نظر گرفته شده که به مشترکان به خصوص مشترکان خانگی که امسال ۱۰ برابر شدهاند، تعلق خواهد گرفت.
وی ادامه داد: در بخش کشاورزی نیز اگر در زمان اوج مصرف ۵ ساعت همکاری داشته باشند، میتوانند در بقیه روز برق را رایگان دریافت کنند. همچنین در بخش صنعتی هماهنگ شده که تعطیلات تابستانی را به ساعت اوج بار منتقل کنند یا اگر در ساعت اوج نیاز به کاهش مصرف بود، با هماهنگی دیسپاچینگ ملی مصرف خود را کاهش دهند.
سخنگوی صنعت برق درباره برنامههای تنبیهی نیز خاطرنشان کرد: در بخش خانگی تنها دو درصد از مشترکان بیش از دوبرابر الگو مصرف دارند و این یعنی بیش از ۱۴ تا ۲۰ برابر مصرف مشترکان متعارف است که در برخورد با این دسته از مشترکان ابتدا به آنها تذکر خواهیم داد و در صورت کاهش ندادن مصرف، مجبور به قطع برق آنها خواهیم شد.
رجبی مشهدی گفت: الگوی مصرف در مناطق عادی یا معتدل کشور که ۸۰ درصد کشور را شامل میشود در ماههای گرم سال ۳۰۰ کیلوواتساعت است که تقریباً ۷۵ درصد مشترکان زیر این الگو قرار دارند اما برای مناطق گرمسیر که استانهای حاشیه خلیجفارس و دریای عمان هستند مانند استانهای خوزستان، بوشهر، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، کرمان و سایر شهرهای گرمسیر این الگو ۱۰ برابر میشود یعنی ۳ هزار کیلوواتساعت در ماه میتوانند مصرف داشته باشند.
وی افزود: در این بخش نیز بیش از ۹۰ درصد از مشترکان زیر الگوی تعیین شده هستند که درخواست ما این است که این دسته از مشترکان نیز برای تامین برق سایر مشترکان تا جای امکان مصرف خود را کاهش دهند یعنی اگر سه کولر گازی دارند، با خاموش کردن یک کولر، ضمن کمک به برقرسانی به سایر مشترکان، ماهیانه ۵۰۰ هزار تومان از صنعت برق بستانکار شوند.
سخنگوی صنعت برق گفت: در مناطق عادی نیز اگر الگو ۳۰۰ کیلوواتساعت تعیین شده بتوانند ۲۰۰ کیلوواتساعت مصرف کنند، علاوه بر رایگان شدن قبض، ۳۰ هزار تومان نیز بستانکار خواهند شد که این امر با تنظیم دمای کولر روی ۲۵ درجه در کولرهای گازی و در کولرهای آبی با استفاده از دور کند کولر در ساعات اوج مصرف به دست میآید و کمک قابلتوجهی به صنعت برق میشود.
ارسال نظر