به گزارش خبرنگار ایراسین، همزمان با ایام سالروز آزاد سازی خرمشهر در مراسمی رسمی پایگاه بسیج شهید تورجی زاده در پالایشگاه شرکت نفت سپاهان افتتاح شد.
در این مراسم که روز دوشنبه نهم خرداد ماه با حضور محمد امیر نیکو همت مدیر عامل شرکت نفت سپاهان، خانواده محترم شهید والامقام تورجی زاده و جمعی از مقامات نظامی و انتظامی استان اصفهان در محل پالایشگاه این شرکت برگزار شد، با هدف گرامیداشت یاد شهدای والامقام و گسترش و ترویج فرهنگ بسیجی پایگاه بسیج شهید تورجی زاده بطور رسمی افتتاح گردید.
در حاشیه این مراسم مدیرعامل شرکت نفت سپاهان در جمع خبرنگاران اظهار کرد: شرکت نفت سپاهان در سال حدود ۷۲۰ هزار تن انواع روغن های موتوری، بنزینی، پارافین و فرآوردههای مرتبط تولید میکند و هم زمان با این تولید پروژههای مختلف توسعهای خود را نیز به پیش میبرد. پروژههایی نظیر FRW در راستای ارتقا کیفیت فرآوردههای نفتی و روغن است و پروژهای مانند TDAE برای تولید روغنهای دوستدار محیط زیست برنامه دارد.
وی افزود: این شرکت طی فرآیند تولید به وسیله هیدروژناسیون ترکیبات آروماتیک سرطانزا را به محصولات بی خطر و سبز تولید میکند. این محصولات مصارف صنعتی ویژهای دارد که ارزش افزوده بالایی برای این شرکت و کشور به ارمغان میآورد. مسئله مهم این است که ما در تولید خودمان نگاه مستمر به توسعه داشته باشد تا محکوم به موفقیت باشد. این نگاه در این شرکت وجود دارد؛ حجم سرمایهگذاری این شرکت در طرحهای توسعهای به ۱۲۰ میلیون دلار میرسد و ۷۰ درصد از تجهیزات این پروژه ساخت داخل است.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت سپاهان گفت: بررسیهای مختلفی برای تولید مواد افزودنی مورد نیاز این صنعت توسط شرکتهای دانشبنیان انجام شده و امیدواریم بتوانیم اخبار خوبی را در سال جاری منتشر کنیم. ما در تلاشیم تا علاوه بر تامین نیاز داخلی، بخشی از تولیدات خود را نیز صادر کنیم تا بتوانیم فارغ از ارزآوری، برند کشور را نیز در منطقه توسعه ببخشیم.
نیکو همت افزود: بنابراین استراتژی این شرکت برای دوران پساتحریم توسعه صادرات است. در این راستا هاب چابهار در راستای افزایش ایستگاههای صادراتی است. البته این شرکت تلاش کرده با حداقل کردن توقفات ناشی از تولید مانند تعمیرات اساسی، بهرهوری تولید خود را افزایش دهد. از حدود ۷۲۰ هزار تن تولید این شرکت تقریبا ۳۰ درصد به رفع نیاز داخل و ۷۰ درصد به صادرات اختصاص پیدا میکند.
وی افزود: ما با ایجاد یک سیستم توزیع فرآوردههای مویرگی در کشور تلاش کردیم که با کمترین قیمت ممکن فرآوردههای خود را به حلقههای آخر زنجیره برسانیم. این مسئله از ایجاد تقلب یا افزایش قیمت جلوگیری میکند.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت سپاهان گفت: شرکت نفت سپاهان تحت لیسانس شرکت ایفا اویل اتریش و آلمان است و حتی در برخی از گریدهای تولیدی خود موفق شده تا گواهینامه شرکتهایی چون بنز، بیام دبلیو و رنو را دریافت کند. این مهم نیز ناشی از تجارب مهمی در تولید و پایداری تولید است.
نیکوهمت اظهار کرد: پیشتر صادرات محصولات به صورت تبادل کالا انجام میشد اما اکنون از آن دوران عبور کردهایم، به شرایط خوبی رسیدهایم، در حال پیشرفت هستیم و در تحویل فرآوردههای خود به مشتریان خارجی مشکلی نداریم.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت سپاهان اظهار کرد: تولیدات این شرکت بخشی از نیاز داخلی کشور را رفع میکند. ۴ روانکار بزرگ در کشور وجود دارد که شرکت نفت سپاهان یکی از آنها است بنابراین این شرکت با همکاری وزارت صمت و نفت تلاش میکند علیرغم هزینههایی که به این شرکت تحمیل شده است، محصولات خود را با قیمت واقعی به دست مصرف کنندگان برساند.
نیکوهمت گفت: پیشتر قیمت خوراک اصلی شرکتهای روانکار به تدریج و هر ۱۵ روز یکبار اصلاح میشد. در شرایطی که قیمت نفت پیوسته در حال افزایش بود طبیعتا قیمت این خوراک نیز افزایش پیدا میکرد. این در حالی است که محصولات نهایی ما توسط سازمان حمایت از تولیدکنندگان و مصرف کنندگان قیمتگذاری میشود و از تیر ماه سال گذشته تغییری نکرده بود.
وی ادامه داد: تولید در این شرایط با توجه به افزایش هزینهها، برای شرکت اقتصادی نیست. جنگ روسیه و اوکراین و افزایش حقوق و دستمزد در سال جاری، هزینههای شرکت را بیش از پیشبینی قبلی افزایش داده است. با تغییر هزینههای تولید، از دی ماه سال گذشته با زیان در تولید برخی محصولات مواجه شدیم اما با توجه به وطیفه خود در تامین نیازهای کشور به تولید ادامه دادیم. در دو ماه گذشته شرکتهای روانکار بیشترین زیان را متحمل شدند.
مدیرعامل شرکت پالایش نفت سپاهان اظهار کرد: روز گذشته قیمت فرآوردههای نفتی توسط سازمان حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان ۲۵ درصد افزایش پیدا کرد اما این شرکت برای جلوگیری از افزایش قابل توجه قیمت این محصولات ضمن تشکر از نهادهای متولی چون وزارت نفت، صمت و سازمان حمایت پیشنهاد کرد که دو وزارتخانه مذکور با سبدی از اقدامات نظیر افزایش حداقلی قیمت محصولات در کنار کاهش هزینه خوراک شرکتهای روانکار، قیمت نهایی را کنترل کنند. امیدواریم این مسئله اجرایی شود.
نیکوهمت خاطرنشان کرد: این شرکت همچنین در راستای مسئولیتهای اجتماعی خود و تحقق صنعت سبز ۳۳ هزار اصله نهال غرس کند.
احمد هاشمی، مدیرعامل شرکت کیمیا اسپیدی، نیز در این نشست اظهار کرد: ما تنها شرکتی هستیم که در راستای حمایت از مصرف کنندگان بزرگترین شرکت پخش مویرگی محصولات روغنی را در اختیار دارد. در این مسیر منافع اقتصادی چندان مورد نظر نیست در عوض این شرکت بیشتر تلاش دارد محصولات خود را با کیفیت مناسب و قیمت حداقلی به دست مصرف کنندگان برساند.
وی تصریح کرد: در صنعت روغن متاسفانه شاهد تقلبهای بسیاری هستیم که برای مصرف کنندگان نیز قابل شناسایی نیست. به همین دلیل این شرکت با راهاندازی سیستم مویرگی خود تلاش کرده تا محصولات خود را با قیمت مصوب و کیفیت مناسب به مصرف کنندگان نهایی برساند.
ارسال نظر