به گزارش خبرنگار ایراسین، حامد عربیان، جانشین مدیر عامل شرکت نفت لیان، در خصوص افزایش قیمت روغن موتور اظهار کرد: افزایش قیمت اعلام شده به صورت رسمی ۲۵ درصد بوده در حالی که درخواست شرکتهای این حوزه ۷۹ درصد افزایش قیمت بوده است.
وی افزود: از جمله دلایل افزایش قیمت روغن میتوان به افزایش قیمت خوراک پالایشگاههای بزرگ اشاره کرد که از ۹ هزار تومان به ۱۷ هزار تومان رسیده است و این افزایش قیمت تقریبا دو برابر شده است.
این فعال عرصه صنعت بیان کرد: از طرفی بحث هزینههای گمرکی که از دلار ارز دولتی به دلار آزاد رسید و البته افزایش هزینههای کارگری و قیمت بستهبندی هم مورد توجه است.
عربیان گفت: در حقیقت باید ۱۰۰ درصد افزایش قیمت در روغن موتور میداشتیم اما این اتفاق نیفتاد و الان رسما ۲۵ درصد افزایش قیمت اتفاق افتاده است که البته این اسمی است و در حال حاضر روغن به صورت قطره چگانی توزیع میشود و وقتی روغن کم باشد دلالان یا همان عاملین حاشیه سودی که باید به تولید کننده برسد را به دست میآورند.
وی اضافه کرد: پس تولیدکننده متضرر میشود، چرا که هرچه بیشتر تولید میکند سود حاصله به دلال میرسد بنابراین تولید کاهش مییابد.
جانشین مدیر عامل شرکت نفت لیان تصریح کرد: به یک عنوان تولیدکننده معتقدم باید بین ۸۰ تا ۱۰۰ درصد افزایش قیمت اعمال شود تا این زیان جبران شود.
عربیان گفت: باید قیمتگذاریهای دستوری از بازار برچیده شود چرا که هرجا قیمت دستوری باشد آن جا منشأ فساد است.
وی ادامه داد: ما به جای حمایت از مصرفکننده، قیمت دستوری وضع میکنیم در حالی که نه تنها مصرفکننده منفعتی نمیبرد بلکه عدهای مشغول به احتکار و توزیع قطره چکانی میشوند.
این فعال صنعتی افزود: باید قیمتگذاری دستوری حذف شود و عرضه و تقاضا ایجاد شود، چرا که در زمینه روغن موتور تعدد برند زیاد است و کیفیتها متفاوت است و مصرفکننده باید بر اساس کیفیت برند مورد علاقه خود را استفاده کند و این رقابت ایحاد شود.
عربیان بیان کرد: بیش از ۱۰۰ برند در ایران در زمینه روغن موتور در حال فعالیت هستند و وقتی رقابت ایجاد شود و قیمت گذاری آزاد باشد، قیمتگذاری بر اساس تقاضا انجام خواهد شد و آن وقت نه رانتی وجود خواهد داشت و نه دلالی انجام میشود.
ارسال نظر