به گزارش خبرنگار ایراسین، شهرام عباسی، مدیر تحقیق و توسعه شرکت فولاد مبارکه پنل تخصصی شرکت فولاد مبارکه که در کنفرانس تخصصی استیل پرایس با محوریت فولادهای پیشرفته با ارزش افزوده بالا برگزار شدبیان اینکه مدیریت فناوری طی سالهای اخیر در فولاد مبارکه جریان داشته و از الگوی «فال» استفاده شده است، اظهار کرد: در این سالها توانستهایم بر اساس مدل مدیریت فناوری بهینه به سمت تدوین نقشه راه خود حرکت کنیم، نقشه راه تکنولوژی نشان میدهد که در مسیر در کدام نقطه از کدام تکنولوژی استفاده کنیم.
وی افزود: بهبود در روند گذشته در مدل فال (فناوری و توسعه محصول) با وجود گسترده بودن مشتریان فولاد مبارکه موجب شده که آنطور که باید به تکنولوژی توجه نکنیم و از تکنولوژیهایی که به واسطه اقتصاد چرخشی ما را راهبری میکنند، استفاده نکنیم.
مدیر تحقیق و توسعه شرکت فولاد مبارکه با بیان اینکه مسیر توسعه محصولات شامل شناسایی محصولات داخلی و خارجی است، گفت: با کمک پژوهشکده فولاد در دانشگاه صنعتی اصفهان محصولات رقبای ما مورد مطالعه قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: در حوزه شناسایی روندها و نیازهای صنایع هدف و متدهای توسعه محصول نیز حرکت کردهایم و سعی میکنیم پیشنهاد بهینه به مشتریان خود ارائه دهیم. همچنین ابزارهای توسعه محصول و تعیین زیرساختهای لازم نیز در کنار توانمندسازی و اختصاص منابع را نیز مشخص کرده ایم.
عباسی با بیان اینکه فولادسازها در چین، هند و اروپا به ویژه در حوزه ورقهای فولادی از ابزار نمودار موزی که ابزار اصلی فولادسازهای جهان است، استفاده میکنند، تصریح کرد: ما این نمودار را بر اساس محصولات فولاد مبارکه ترسیم کردهایم وبر این اساس می بینیم فولادهای استحکام بالای فولاد مبارکه قابل مقایسه با آرسلون میتال است.
وی با بیان اینکه فولاد مبارکه محصولات خود را در ساخت و عمران، انرژی و نفت، کشتی سازی و ... ارائه میدهد و هر کدام از این محصولات گریدهای فولادی خاص دارند، تصریح کرد: ما در حوزههای مختلف ارائه محصولات فولاد مبارکه را انجام میدهیم. اما در کلان روندها باید توجه کنیم دنیا به کدام سمت میرود و آینده صنایع فولاد چیست؟ بحثهای هوشمندسازی، محیط زیست و همکاری ربات و انسان از جمله این حوزههاست که دنیا به سمت آن حرکت میکند.
مدیر تحقیق و توسعه شرکت فولاد مبارکه گفت: انواع و اقسام پوششها روی ورقهای فولادی است و انواع و اقسام گریدها باید در این زمینه نیز مطالعاتی انجام شود.
وی با بیان اینکه ما با تکنولوژیهای روز و نوظهور رو به رو هستیم که قائده بازی را تغییر میدهد، گفت: یکی از اینها بحث ساخت افزایشی است و در این زمینه باید توجه داشت که مردم و فرهنگ در این زمینه چه واکنشی را خواهد داشت. همکاریهای صنعتی نیز در این زمینه تاثیرگذار است و از این رو میتوان گفت بسیاری از بحثها فنی نیستند.
سخنران بعدی این پنل، حسین امینی، رییس برنامهریزی محصولات شرکت فولاد مبارکه بود که در پنل تخصصی شرکت فولاد مبارکه اصفهان “کنفرانس تخصصی استیل پرایس با محوریت فولادهای پیشرفته با ارزش افزوده بالا” اظهار کرد: با توجه به تنوع محصولاتی که شرکت فولاد مبارکه تولید میکند، لازم است تقاضای بازار و نیاز مشتری را بدانیم، لذا روشهای مختلفی را برای نیازسنجی مشتریان ابداع کردیم.
وی افزود: در این زمینه نرم افزاری برای دریافت اطلاعات از مشتریان در شرکت فولاد مبارکه طراحی شده است، همچنین از روشهای متنوع تحقیقات بازار و اطلاعات شرکتهای دیگر نیز استفاده میکنیم.
حسین امینی تاکید کرد: در تلاش هستیم برنامههای تولید را به نحوی طراحی کنیم که علاوه بر تامین نیاز مشتریان، حداکثر بهرهوری خطوط تولید را نیز داشته باشیم.
رییس برنامهریزی محصولات شرکت فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: در سال گذشته توانستیم در شرکت فولاد مبارکه تا حدود زیادی به برنامه و اهداف مورد نظر در زمینه فروش داخلی و صادرات محصولات دست پیدا کنیم.
علیرضا مولویزاده مدیر متالورژی و روشهای تولید شرکت فولاد مبارکه در پنل تخصصی شرکت فولاد مبارکه که در کنفرانس تخصصی استیل پرایس با محوریت فولادهای پیشرفته با ارزش افزوده بالا برگزار شد، اظهار کرد: برای تولید محصول با ارزش افزوده بالا بایستی دیدگاه شبکهای داشته باشیم و صرفا بر توان خود تکیه نکنیم.
وی افزود: نگاه شبکهای و همکاری با رقبا در تولید محصولات با ارزش افزوده بالا بسیار راهگشا است.
مدیر متالورژی و روشهای تولید شرکت فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: به عنوان نمونه شرکت فولاد مبارکه با رویکرد شبکهای از طریق همکاری سهجانبه توانست تختال مورد نیاز جهت انتقال نفت و گاز ترش که به دلیل خورندگی بالا از حساسیت بالایی برخوردار است را تولید کند. در نتیجه این همکاری مشترک، ۴۰۰ هزار تن محصول برای پروژه انتقال نفت گوره به جاسک تولید شد.
وی ادامه داد: در تداوم همین رویکرد شبکهای، هماکنون بخشی از ورق مورد نیاز خودروسازان در شرکت فولاد مبارکه و بخشی دیگر در شرکت ورق خودرو تولید میشود.
مدیر متالورژی و روشهای تولید شرکت فولاد مبارکه تصریح کرد: لازمه دیگر برای ایجاد ارزش افزوده بالا ایجاد توازن در طرحهای توسعهای است.
وی خاطرنشان کرد: برای تولید با ارزش افزوده بالا همچنین نیاز به سرمایهگذاری برای تولید محصولات جدید داریم. در همین راستا، طرح نورد گرم شماره دو فولاد مبارکه مصوب و اجرای آن آغاز شده و تا سه سال دیگر به اتمام میرسد. پروژههای دیگری هم برای تولید محصولات مرتبط دیگر در دست اقدام است.
مولویزاده تاکید کرد: اگر در طرحهای توسعهای توازن نداشته باشیم در انتها به اهداف خود دست پیدا نمیکنیم و به همین دلیل ما از مشاوران مناسب هم برای این طرحهای توسعهای استفاده میکنیم.
مدیر متالورژی و روشهای تولید شرکت فولاد مبارکه تصریح کرد: ما باید برای هر مشتری محصول منحصربهفرد تولید کنیم و در واقع شخصیسازی به جای استانداردسازی باید مورد توجه قرار گیرد.
وی در ادامه بیان داشت: کنترل کیفیت در تولید حائز اهمیت است و اجازه کنترل فرآیندها توسط مشتری به ویژه زمانی که برای اولین بار اقدام به خرید میکنند، اهمیت دارد. بنابراین باید شرکت از چابکی لازم در زمینه تولید محصولات با ارزش افزوده بالا برخوردار باشد.
علیرضا مولویزاده در ادامه به انواع محصولات تخت فولادی فولاد مبارکه شامل تختال، محصولات پوششدار، رنگی و قلع اندود و ورقهای فولادی اشاره کرد و افزود: هماکنون تولید فولادهای سبز نیز در دستور کار استو به عنوان نمونه با کاهش یک دهم میلیمتری قطر ورقهای مورد نیاز خودروسازان میتوانیم باعث سبکتر شدن وزن ورق و خودرو و در نهایت کاهش مصرف سوخت و آلودگی محیط زیست شویم.
وی افزود: در زمینه فولادهای خاص، اقدام به تولید فولاد دو فازی کردیم، خودرو تارا از فولاد دو فازی ساخته شده که گریدهای آن در شرکت فولاد مبارکه تولید میشود.
وی در ادامه گفت: در کشور این قابلیت وجود دارد که از ورقهای نوین تولیدی در صنعت خودروسازی استفاده شود اما خودروساز نیز باید تجهیزات خود را برای استفاده از این نوع ورقها تغییر دهد.
مدیر متالورژی و روشهای تولید شرکت فولاد مبارکه تاکید کرد: به علاوه شرکت فولاد مبارکه گریدهای مختلفی برای انتقال نفت و گاز ترش یا شیرین و فولاد مقاوم به خرندگی تولید میکند.
مدیر متالورژی و روشهای تولید شرکت فولاد مبارکه در پایان تصریح کرد: در فولاد مبارکه از دستگاههای شبیهسازی استفاده میکنیم تا مجبور به آزمون و خطا در تولید گریدهای فولادی جدید نشویم.
ارسال نظر