آزمایشگاه

پس از ارزیابی های به عمل آمده از سوی مراجع ذی صلاح، آزمایشگاه آهن‌سازی فولاد مبارکه از نظر دقت و صحت آزمون، بین آزمایشگاه های حوزه معدن و صنایع معدنی کشور رتبه نخست را کسب کرد.

به گزارش خبرنگار ایراسین، پس از ارزیابی های به عمل آمده از سوی مراجع ذی صلاح، آزمایشگاه آهن سازی فولاد مبارکه از نظر دقت و صحت آزمون، بین آزمایشگاه های حوزه معدن و صنایع معدنی کشور رتبه نخست را کسب کرد.جواد حسن‌پور، رئیس آزمایشگاه آهن‌سازی فولاد مبارکه، در جریان گفت‌وگو با خبرنگار فولاد ضمن اعلام این خبر، عملکرد این آزمایشگاه و نقش آن در فرایند تولید شرکت فولاد مبارکه را به شرح ذیل بیان کرد:

واحد آزمایشگاه‌های فولاد مبارکه در چند بخش جداگانه با عنوان‌های آزمایشگاه آهن‌سازی، آزمایشگاه فولادسازی، آزمایشگاه محصول و آزمایشگاه مرکزی گواهی کیفیت، تحت نظر مدیریت آزمایشگاه‌ها مشغول به فعالیت است. این مراکز زیرمجموعه‌ای از معاونت تکنولوژی فولاد مبارکه به شمار می‌آیند.

آزمایشگاه آهن‌سازی

این آزمایشگاه به‌عنوان اولین آزمایشگاه در فرایند فولاد مبارکه، شامل بخش‌های آزمایشگاه گندله‌سازی (۰۵)، آزمایشگاه احیا مستقیم ۱ (۰۶) و آزمایشگاه احیا مستقیم ۲ (شهید خرازی) می‌شود.

آزمایشگاه گندله‌سازی

این آزمایشگاه که در واحد گندله‌سازی واقع ‌شده، وظایف زیر را بر عهده دارد:پاسخگویی به نیازهای آزمایشگاهی، جهت کنترل فرایند تولید در قسمت‌های انباشت و برداشت، گندله‌سازی، آهک‌سازی و دولومیت‌سازی؛ انجام آزمون‌های مرتبط با محصولات تولید شامل گندله، آهک پخته و دولومیت؛ نمونه‌برداری از مواد اولیه ورودی که توسط قطار حمل می‌گردد و شامل کنسانتره سنگ‌آهن و گندله خریداری است.

این آزمایشگاه به نحوی تجهیز شده است که در آن امکان انجام تست‌های فیزیکی و شیمیایی متنوعی بر روی نمونه‌های گرفته‌شده وجود دارد، مانند تست بلین، تست استحکام فشاری گندله، تست دانه‌بندی تست تامبلر و سایش، تست اندازه‌گیری سولفور و... .

این آزمایشگاه دارای پایلوت پلنت بوده و مجهز به پایلوت‌های گندله‌سازی و احیایی است. این قابلیت امکان بررسی گندله‌شوندگی و احیاپذیری مواد اولیه ورودی به شرکت را فراهم می‌کند.

آزمایشگاه احیا مستقیم ۱

این آزمایشگاه در واحد احیا مستقیم ۱ قرار دارد و وظایف زیر را به عهده دارد:نمونه‌برداری و انجام آزمون‌های مرتبط با گاز طبیعی و گازهای احیایی؛ آنالیز شیمیایی مواد ورودی و تولیدی شامل کنسانتره سنگ‌آهن، گندله، آهن اسفنجی، آهک، دولومیت، انواع فروآلیاژها و... که به روش اسپکتروفتومنری اشعه ایکس (XRF) انجام می‌گیرد؛ انجام آزمون‌های فراوری کنستانتره از سنگ‌آهن به روش دیویس تیوپ.

آزمایشگاه احیا مستقیم ۲ (شهید خرازی):

این آزمایشگاه در واحد احیا مستقیم ۲ واقع‌شده است و وظایف زیر را بر عهده دارد:

پاسخگویی به نیازهای آزمایشگاهی جهت کنترل فرایند تولید در قسمت‌های احیا مستقیم ۱ و ۲؛ نمونه‌برداری و انجام تست مواد اولیه ورودی و مصرفی که توسط کامیون حمل می‌گردد و شامل انواع مختلف مواد ازجمله کنسانتره سنگ‌آهن، گندله، آهن اسفنجی، انواع فرو آلیاژها، آهک، دولومیت، کُک، شمش روی، انواع آلومینیوم و اسیدهای مختلف، سود سوزآور، چسب سیلیکات سدیم و ... می‌شود.

انجام بیش از ۴۰ هزار تست در آزمایشگاه آهن‌سازی

آزمایشگاه آهن‌سازی علاوه بر موارد ذکرشده، در خصوص آنالیز نمونه‌های نسوز درخواستی دفتر فنی نسوز، نمونه‌های سنگ معدن آهن درخواستی واحد امور معادن و سایر نمونه‌های درخواستی نواحی مختلف همکاری دارد. درمجموع ماهانه بالغ‌بر ۴۰ هزار تست در آزمایشگاه آهن‌سازی انجام می‌گیرد.

شایان‌ذکر است آزمایشگاه آهن‌سازی فولاد مبارکه که در راستای ارزیابی دقت و صحت آزمون، در مقایسه‌های بین آزمایشگاهی که توسط مراجع ذی‌صلاح در سال ۱۴۰۰ انجام گرفت رتبه یک دقت و صحت را به خود اختصاص داد.

همکاری آزمایشگاه آهن‌سازی با شرکت‌های دانش‌بنیان

آزمایشگاه آهن‌سازی برای اولین بار در کشور در راستای مسئولیت اجتماعی شرکت با شرکت‌های دانش‌بنیان همکاری زیادی درزمینه بومی‌سازی تجهیزات آزمایشگاهی داشته است. به‌عنوان‌مثال می‌توان به ساخت دستگاه استحکام فشاری گندله و دستگاه لیندر (پایلوت پلنت احیایی)، دستگاه بلین، دستگاه نمونه‌گیری خودکار از کامیون‌ها و...اشاره کرد. همچنین این واحد طرح‌های تکمیلی بسیاری پیش رو دارد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به ساخت گیت بازرسی کامیون‌های ورودی برای کنترل محموله‌های مواد اولیه ورودی به شرکت اشاره کرد.

وی در پایان از تمامی همکاران خود در ناحیه آهن‌سازی و مدیریت آزمایشگاه‌ها قدردانی کرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
6 + 7 =