به گزارش ایراسین، روحالله ذوالفقاری در نشست با صاحبان صنایع استان لرستان ضمن ارائه توضیحاتی درباره مزایای همکاری صنعت با زیستبوم نوآوری، اظهار کرد: کشور در ۱۰ سال گذشته در حوزه علم و فناوری رویکردهای جدیدی را اختیار کرده است. در سنوات گذشته ساختاری که کشور در تحقیق و توسعه پی میگرفت، مبتنی بر ساختارهای دولتی بود که معایب خود را نشان داد و حاصلی جز هزینههای هنگفت بدون خروجی اقتصادی نداشت.
وی افزود: از سال ۹۰ رویکرد جدیدی تعریف شد تا به بخش خصوصی کمک شود تا به سراغ توسعه فناوری برود، لذا مفهومی به نام شرکتهای دانشبنیان شکل گرفت که قوانین حمایتی متعددی هم برای آنها در نظر گرفته شد. برای آن که این نهال نوپایی که در حوزه فناوری بر بستر بخش خصوصی توسعه پیدا کرده مسیرش را راحتتر ادامه دهد، برنامههای حمایتی متنوعی نیز پیرامون این فضا شکل گرفته است.
ذوالفقاری بیان کرد: اجرای این برنامه از سال ۹۲ آغاز شد. در آن سال تعداد شرکتهای دانشبنیان کشور تنها به ۵۰ عدد میرسید. سازوکار حمایت از شرکتهای دانشبنیان نیز بدین گونه بود که این شرکتها توسط یک مرجع با کارگروهی تخصصی باید عنوان دانشبنیان اخذ میکردند تا بتوانند از چند مزیت اصلی نظیر خدمات مالی متنوع از انواع وامها و کمکهای بلاعوض گرفته تا سرمایهگذاریها استفاده کنند. این شرکتها همچنین از معافیت مالیاتی برخوردارند و کسب و کارشان از پرداخت مالیات معاف است و در حوزه مقررات نیز به روشهای مختلف از مزیتهایی برخوردار میشوند.
به گفته معاون تسهیلات و تجاریسازی صندوق نوآوری و شکوفایی تعداد شرکتهای دانشبنیان کشور امروز به ۷ هزار و ۱۰۰ شرکت رسیده است که در حوزههای مختلف از فناوری اطلاعات گرفته تا تجهیزات پزشکی، کشاورزی و ماشینآلات در حال فعالیت هستند.
وی با بین اینکه امروز بیش از ۳۰۰ هزار نفر در شرکتهای دانشبنیان مشغول فعالیت هستند، گفت: این افراد از نیروهای آزموده و متخصص کشور به حساب میآیند و توانستهاند نقش جدیتری را در اقتصاد کشور ایفا کنند.
ذوالفقاری درباره زیستبوم نوآوری استان لرستان نیز گفت: استان لرستان متاسفانه سهم کمی از زیستبوم نوآوری کل کشور دارد. با وجود اینکه این استان از نظر نسبت جمعیتی و پهنه سرزمینی، سهم خوبی در کشور دارد اما تعداد شرکتهای دانشبنیان آن تنها به ۳۲ شرکت میرسد که همگی این شرکتها نیز فعال نیستند.
معاون تسهیلات و تجاریسازی صندوق نوآوری و شکوفایی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: امروز به ندرت در دنیا میبینیم که خود سازمانها کارمند استخدام کنند و از خدمات بهره بگیرند. امروز در دنیا از رویکرد نوآوری باز استفاده میکنند. به همین دلیل کسبوکارهای خرد و متوسط در کنار شرکتهای بزرگ شکل میگیرند و کار تحقیق و توسعه آنها را انجام میدهند و نقش بسزایی در توسعه و سودآوری این صنایع بزرگ ایفا میکنند. از اینرو از شما صاحبان صنایع استان تقاضا میکنم که به این مفهوم توجه کنید و بخشی از کارهایی که ممکن است که به بهبود تحقیق و توسعه کسب و کارشان منجر شود برونسپاری کنند تا اتفاقات خوبی را شاهد باشیم.
وی همچنین درباره حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی از صنایعی که با شرکتهای دانشبنیان همکاری میکنند، تصریح کرد: ما از همه صنایعی که با شرکتهای دانشبنیان همکاری کنند حمایت میکنیم. اگر صنعتی با شرکتی دانشبنیان قراردادی ببندد و کاری به او واگذار کند، لازم نیست در طول انجام کار، منابع مالی به این شرکت دانش بنیان تزریق کند چرا که صندوق نوآوری این منابع را تزریق میکند و سفارشدهنده تنها لازم است بعد از دریافت محصول یا خدمت، هزینه کالایی را که خریداری کرده است، بپردازد.
ذوالفقاری خاطرنشان کرد: در قانون جهش تولید دانش بنیان ظرفیتهای خوبی برای ورود صنایع به حوزه فناوری دیده شده است؛ برای مثال یکی معافیت مالیاتی است که برای شرکتها در نظر گرفته شده است. درکنار این، صنایع مربوط به استان لرستان که تعطیل یا نیمه تعطیلند میتوانند با ظرفیتهای دیدهشده در قانون جهش تولید دانشبنیان، خود را احیا کنند.
معاون تسهیلات و تجاریسازی صندوق نوآوری و شکوفایی در پایان گفت: موضوع اقتصاد مبتنی بر فناوری با نگاه خوشبینانهای کشور در حال اجرایی شدن است، یعنی اگر استان لرستان یک گام از سایر استانها عقب است هنوز فاصله چندانی ندارد که نتواند شکاف خود را با دیگر نقاط کشور برطرف سازد.
ارسال نظر