جهانگیری

رئیس اتاق اصناف استان اصفهان گفت: در شهر اصفهان در قبال هر ۲۰ نفر یک واحد صنفی وجود دارد و این بسیار از استانداردهای جهانی و کشور بالاتر است.

به گزارش ایراسین؛ رسول جهانگیری با حضور در هشتاد و سومین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان و با بیان اینکه از سال ۱۳۴۲ اصناف و بازاریان در خدمت انقلاب بودند، ادامه داد: با نگاهی در تاریخ هیچ نقطه تاریکی را در همراهی اصناف با انقلاب نخواهیم دید.

وی با بیان اینکه تولید و توزیع اقلام مورد نیاز جامعه در مقاطع مختلف از مهمترین اقدامات اصناف بوده است، افزود: امروز نیز که جنگ اقتصادی است اصناف در صف اول هستند و همواره در خدمت مردم و انقلاب بوده‌اند.

رئیس اتاق اصناف استان اصفهان با بیان اینکه اصناف ۱۷ درصد از تولید ناخالص ملی را به خود اختصاص داده‌اند، ادامه داد: در استان اصفهان حدود ۲۵۰ هزار واحد صنفی وجود دارد که ۴۰ هزار واحد آن توسط زنان اداره می‌شود.

وی با بیان اینکه در شهر اصفهان در قبال هر ۲۰ نفر یک واحد صنفی وجود دارد، افزود: این در حالی است که در سطح بین المللی هر ۳۵۰ تا ۴۵۰ نفر یک واحد و در کشور هر ۴۰ نفر یک واحد صنفی دارند.

جهانگیری با بیان اینکه ازدیاد واحدهای صنفی منجر به ایجاد مشکل برای اقتصادهای خرد می‌شود، گفت: تفاوت اصناف اصفهان با دیگر شهرهای کشور در این است که ۴۰ درصد اصناف اصفهان تولیدی هستند و مابقی در امر توزیع قرار دارند.

وی با بیان اینکه سرریز سرانه جمعیت بیکار استان اصفهان به اصناف بر می‌گردد، ادامه داد: اکثر جوانان تحصیل کرده و بیکار امکان جذب در ادارات را ندارند و اکثر آنها به سمت اصناف می آیند.

رئیس اتاق اصناف استان اصفهان با بیان اینکه اصناف تمام همراهی را با سیستم‌های دولتی و نمایندگان شورای شهر دارند، افزود: شرایط اقتصادی شرایط خوبی نیست، ما اصناف را با توجه به نوسانات ارز در آرامش نگه داشته‌ایم، شرایط را درک می‌کنیم.

کارگاه‌های تولید طلای اصفهان از رونق افتاده است

وی افزود: بیش از یک هزار و ۵۰۰ کارگاه طلا و جواهر در اصفهان داشتیم که بیش از ۵۰ درصد از نیاز کشور را برطرف می‌کرد و این در حالی است که امروز به دلیل بی ثباتی بازار بسیاری از این کارگاه‌ها بسته شده‌اند.

جهانگیری با بیان اینکه اصناف در نوسانات ارز و سکه متضرر می‌شوند، افزود: همچنین باید توجه داشت که در خصوص جابه‌جایی اصناف به ویژه اصناف تولیدی و خدماتی دقت داشته باشیم تا این افراد متضرر نشوند.

وی تصریح کرد: ریخته‌گران اصفهانی قطعات بنزی را تولید می‌کردند که به کشورهای اروپایی صادر می‌شد و این در حالی است که امروز این کارگاه‌ها که حدود ۷۰۰ واحد هستند از رونق افتاده‌اند.

رئیس اتاق اصناف استان اصفهان با بیان اینکه دولت باید از انجام فعالیت‌های اقتصادی فاصله بگیرد و در بخش نظارت فعالیت خود را افزایش دهد، افزود: بخش خصوصی باید در این زمینه وارد شود و در این بازه زمانی که قیمت دلار به قیمت واقعی نزدیک شود در رقابت‌های بازار جهانی ورود کنند.

راسته‌های صنفی مانع ایجاد ترافیک می‌شود

وی با بیان اینکه اگر راسته‌های صنفی درون شهری را تشکیل دهیم می‌توانیم از حجم ترافیک بکاهیم، ادامه داد: باید توجه داشته باشیم که اصناف از ابتدای انقلاب به صورت سنتی اداره شده‌اند، اما طی سه سال اخیر با توسعه روابط با اداره کل فنی و حرفه‌ای در این خصوص برای آموزش اصناف برنامه‌هایی را در دستور کار قرار داده‌ایم.

جهانگیری با بیان اینکه مشاغل مزاحم در شهر تعریف دارد و برخی از صنوف نیاز واقعی شهر است، گفت: اگر برای مثال تعویض روغنی و یا تنظیم باد خودرو را به خارج از شهر ببریم حمل و نقل زائد را ایجاد کرده‌ایم و این امر مناسب نیست.

وی در خصوص فعالیت فروشگاه‌های بزرگ در اصفهان گفت: وجود این فروشگاه‌ها امری درست است اما ساختار شهری ما در گذشته ایرداتی داشته که امروز فعالیت این فروشگاه‌ها منجر به شکست اقتصادی اصناف و واحدهای خرد می‌شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 3 =