به گزارش ایراسین، مصطفی رجبی مشهدی با بیان اینکه وزارت نیرو با یک برنامه دقیق و مشخص توانسته برای تابستان امسال تامین برق مناسبی برای همه مشترکان داشته باشد، اظهار کرد: این برنامه شامل ۱۰۰ اقدام بوده و ما توانستهایم از این طریق برق مورد نیاز بخشهای مختلف را تامین کنیم که در این برنامه صنایع کشور آخرین حلقه محدودیت ما در حوزه برق بوده است.
وی ادامه داد: امسال از ابتدای اجرای طرح مدیریت مصرف، بخش خانگی و سایر بخشها کاهش مصرف انرژی قابل توجهی داشتند و این به معنای قطعی برق نبود، بلکه به معنای مدیریت مصرف در ساعات اوج بار بوده است.
رجبی مشهدی بیان کرد: از ۴۰ میلیون قبض برق صادر شده از خرداد ماه، ۱۶.۷ میلیون قبض مشمول پاداش صرفهجویی شدند که مبلغ این صرفهجویی حدود ۸۵۰ میلیارد تومان میشود و این طرح مدیریت مصرف تا پایان شهریور ماه ادامه خواهد داشت.
سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه از این ۱۶.۷ میلیون نفر، ۵.۱۴ میلیون نفر در قبض خود بستانکار شدند، گفت: ما سالانه با افزایش یک میلیون مشترک جدید خانگی حدود ۴.۵ تا ۵ درصد رشد مصرف خانگی داریم، ولی از ابتدای سال رشد مصرف برق خانگی منفی ۱.۹ درصد بوده که میتوان ادعا کرد علاوه بر کاهش پنج درصدی مصرف برق در بخش خانگی، حدود ۱۵۰۰ مگاوات کاهش مصرف برق نیز صورت گرفته است.
سخنگوی صنعت برق اظهار کرد: مصوبه کاهش مصرف بخش اداری، امسال به خوبی اجرا شده و پایش خوبی در این حوزه صورت گرفت، به طوری که در بخش اداری و با پایش دقیق، ۶۰۰ مگاوات کاهش مصرف برق داشتیم.
رجبی مشهدی با بیان اینکه تابستان امسال در صنایع جابجایی بار داشتیم، افزود: در مدیریت مصرف مفهومی به نام انعطاف پذیری داریم و به این معناست که مصرف کننده بزرگ میتواند با موکول کردن ساعت مصرف برق خود به زمانهای غیر از ساعات اوج مصرف و یا جابجایی بار، برق خود را تأمین کند و امسال توانستیم در مقایسه با دوره مشابه سال گذشته انرژی تحویلی به صنایع را ۱۵ درصد افزایش دهیم به طوری که ۱۷ درصد در بخش فولاد، بیش از ۱۰ درصد در حوزه سیمان، بیش از ۱۸ درصد در حوزه آلومینیوم و سایر بخشها انرژی بیشتری تحویل مشترکان صنعتی دادیم که البته آنها هم همکاری خوبی با ما داشتند.
وی ادامه داد: همکاری صنایع در این بخش مناسب بوده و شاهد کاهش مصرف انرژی آنها در ساعات اوج بار بودهایم، طوری که آنها با جابجایی زمان تعمیرات و تعطیلات به ساعتهای غیر از اوج مصرف توانستند هم به ما کمک کنند و هم در شیفتهای بعدی انرژی بیشتری مصرف کنند.
سخنگوی صنعت برق با بیان اینکه ۴۵۰ مگاوات مولد اضطراری در اختیار ادارات و سایر بخشها از جمله نیروهای مسلح بود، گفت: نیروهای مسلح در زمانهای پرمصرف تولید برق کردند و توانستند به ما در تامین برق کمک کنند و به این ترتیب فشار از روی این بخش برداشته شد.
رجبی مشهدی گفت: یکی از اصلیترین برنامههای ما در این حوزه آن بود که نگذاریم به چرخه تامین برق صنایع خللی وارد شود که این اقدام در نهایت منجر به رشد ۱۵ درصدی مصرف برق صنایع شد.
رجبی مشهدی با تاکید بر اینکه تا پایان سال، ۱۰۰۰ مگاوات نیروگاه به ظرفیت تولید برق صنایع اضافه خواهد شد، گفت: تا سه سال آینده با احداث ۱۴ هزار مگاوات نیروگاه اختصاصی صنایع برای تأمین برق خود، بار آنها از روی شبکه سراسری برداشته شده و خودکفا خواهند شد.
وی اظهار داشت: در صنایع کوچک در صورتی که امکان آن ایجاد شود از مولدهای مقیاس کوچک استفاده خواهد شد و در این بخش وزارت نیرو پشتیبانی لازم را خواهد کرد.
سخنگوی صنعت برق بیان کرد: مرداد امسال اولین واحد نیروگاهی صنایع در مدار قرار گرفت و تا پایان سال ۱۰۰۰ مگاوات نیروگاه با برنامهریزیهای صورت گرفته به بخش صنعت اضافه میشود و تا چهار سال آینده هم با تامین ۱۰ هزار مگاوات دیگر برق مورد نیاز صنعت را تامین خواهد کرد.
رجبی مشهدی با بیان اینکه همکاری بسیار خوبی با وزارت نفت داشتهایم به طوری که مخازن نسبت به سال گذشته دو درصد بیشتر تکمیل شده است، گفت: در زمستان سال گذشته هیچ مشکلی در تامین برق نداشتیم و با برنامهریزی صورت گرفته در زمستان امسال هم برق بخشهای مختلف تامین خواهد شد.
در ادامه این نشست، «علی رسولیان» معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ضمن تشکر از تعامل و همکاری علیاکبر محرابیان وزیر نیرو در خصوص موضوع تامین برق صنایع اظهار کرد: انصافا امسال وزارت نیرو با نگاه ویژه و حمایتگر به صنایع توجه داشت و به طور مثال باعث رشد ۱۱.۴۸ درصدی تولید فولاد در کشور در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته شد.
ارسال نظر