به گزارش ایراسین، تورم نقطه به نقطه در شهریور ماه ۴۹.۷ درصد برآورد شده، به بیان دیگر خانوار ایرانی در شهریور ماه امسال برای تهیه یک سبد مشخص از کالا و خدمات نسبت به شهریور سال گذشته نزدیک به یک و نیم برابر بیشتر هزینه کرده است. تورم نقطه به نقطه اقلام خوراکی و آشامیدنی در شهریور ماه ۷۵ درصد به ثبت رسیده، این در حالیست که تورم نقطهای اقلام غیر خوراکی در همین ماه تنها ۳۵ درصد بوده است.
بر این اساس میتوان اظهار داشت که قسمت زیادی از تورم در یکسال گذشته متأثر از افزایش قیمت خوراکیها بوده است. بررسیها نشان میدهد علت عمده این رخداد جراحی اقتصادی دولت در ابتدای سال است، چند ماه گذشته دولت با حذف ارز ترجیحی یا اصطلاحا اصلاح یارانه کالاهای اساسی باعث شد تا قیمت کالاها الاخصوص اقلام خوراکی جهش بالایی داشته باشد، به گونه که تنها در یک ماه قیمت خوراکیها به طور متوسط بالغ بر ۲۵ درصد افزایش پیدا کرد.
تورم نقطه به نقطه خوراکیها در استان لرستان ۸۹.۶ درصد به ثبت رسیده، این بالاترین تورم نقطهای خوراکی شهریور در میان تمامی استانهای کشور محسوب میشود. خراسان شمالی نیز با تورم ۸۷ درصدی در جایگاه دوم قرار دارد. حتی کمترین تورم نقطهای خوراکیها که در میان استانها به ثبت رسیده بالای ۶۰ درصد بوده، این جایگاه به استان بوشهر با نرخ ۶۲.۵ درصد تعلق دارد. به طور کلی میتوان گفت که در شهریور ماه تورم نقطهای خوراکیها در یازده استان کشور بالاتر از ۸۰ درصد بوده و تعداد استانهایی کمی تورم پایینتر از ۷۰ درصد را تجربه کرده اند.
همچنین تورم سالانه رقم خورده در شهریور ماه امسال برای استان کهگیلویه و بویراحمد ۴۷.۹ درصد به ثبت رسیده است، این رقم بالاترین تورم سالانه رقم خورده در ماه پایانی تابستان امسال در میان تمامی استانهای کشور محسوب میشود. استان مازندران نیز با تورم ۴۷.۴ درصدی در جایگاه دوم بالاترین تورم سالانه استانی قرار دارد، همچنین تورم دوازده ماهه در استان آذربایجان غربی نیز بسیار بالا بوده است. در میان تمامی استانهای کشور، پایینترین تورم به ثبت رسیده سالانه در استان خوزستان بوده، نرخ تورم دوازده ماهه در این استان در شهریور به ۳۸ درصد هم نمیرسد. همچنین استانهای همدان و سیستان و بلوچستان نیز در زمره استانیهایی هستند که تورم پایینی را به نسبت سایر استانها در پایان تابستان ۱۴۰۱ به ثبت رسانده اند.
ارسال نظر