به گزارش خبرنگار ایراسین، تیم ملی کشورمان از روز اول برای این که رنگ مرحله حذفی را ببینند وارد قطر شد.
شکست سنگین مقابل انگلیس به نظر میرسید خیلی زود رؤیای یوزها را کمرنگ و شاید حتی بیرنگ کرده. با این حال ریکاوری روحی کارلوس کیروش و تغییرات فنی نقش پررنگی در رؤیاپردازی دوباره داشت. ایران مقابل ولز کوبنده ظاهر شد و تیم برتر بود. مزد شایستگیاش را هم در آخرین دقیقه و به دراماتیکترین شکل ممکن گرفت.
حالا ایران یک گام تا اولین رؤیا فاصله دارد و یک تساوی هم شاید این تیم را راهی مرحله بعد کند. اگرچه دیدار حیثیتی و تا حدودی سیاسی با آمریکا انگیزههای دیگری هم برای ایرانیها ایجاد میکند. با این حال برد در این دیدار میتواند بهترین عملکرد تاریخ ایران در جامجهانی را رقم بزند.
- تیمهای ملی ایران و آمریکا ۲ مرتبه به مصاف هم رفتهاند که یک بازی را ایران برده و بازی دیگر مساوی شده است.
- در تاریخ جامجهانی، ایران و آمریکا یک مرتبه در دیدار معروف سال ۱۹۹۸ به مصاف هم رفتند. دیداری که برخی رسانهها آن را «بازی قرن» نامیدند با برد ۲-۱ ایران با گلهای مهدی مهدویکیا و حمید استیلی به پایان رسید.
- ایران شانس خوبی برای شکستن طلسم راه نیافتن به مرحله حذفی جامجهانی دارد. یوزها تابهحال ۵ مرتبه در جامجهانی شرکت کردهاند و هیچوقت به مرحله بالاتر از گروهی نرسیدهاند.
- برخلاف ایران، آمریکا عملکرد خوبی در ۱۰ دوره حضور در جامجهانی داشته. یانکیها ۶ مرتبه از مرحله گروهی فراتر رفتهاند. این تیم که در اولین دوره جامجهانی حضور داشت، سال ۱۹۳۰ بهترین عملکردش را نشان داد و تا نیمهنهایی بالا آمد. آمریکا در ۲ حضور آخرش به مرحله یکهشتم نهایی رسیده است.
- آمریکا در ۵ بازی آخرش که در لیگ ملتهای کونکاکاف، دوستانه و جامجهانی بوده پیروز نشده است. یانکیها به ۴ تساوی و یک شکست رسیدهاند.
- آخرین دورهای که آمریکا بدون برد جامجهانی را ترک کرد به سال ۲۰۰۶ برمیگردد. در صورتی که ایران را شکست ندهند این رکورد منفی تکرار خواهد شد.
- با گلزنی روزبه چشمی و رامین رضاییان، تعداد گلزنهای ایران در جامجهانی به ۱۱ نفر رسید. البته یک گل هم بازیکن مراکش برای ایران زده است. مهدی طارمی نخستین بازیکن ایران است که در جامجهانی ۲ گل میزند.
ارسال نظر