به گزارش ایراسین به نقل از ایسنا، حمید کاشانی با بیان اینکه تخممرغ افزایش قیمتی نداشته است، گفت: تخممرغ در مرغداریها به صورت فله با ۲۰ درصد زیان نسبت به قیمت واقعی توسط مرغداران فروخته میشود. قیمت هر کیلو تخممرغ در مرغداریها ۳۶ تا ۳۷ هزار تومان است و هر شانه از آن ۷۰ هزار تومان است.
وی اضافه کرد: این تخممرغ باید به دست مصرفکننده با قیمت ۸۵ تا ۹۰ هزار تومان برسد که البته در مراکز توزیع عمده و فروشگاههای زنجیرهای این قیمتها رعایت میشود. فروش تخممرغ بیش از ۱۰۰ هزار تومان و هر عدد بیش از ۳۰۰۰ تومان گرانفروشی است.
رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغداران در پاسخ به اینکه چرا تخم مرغ چندنرخی است و چرا قیمت ثابتی برای آن تعیین نمیشود تا هر کس با هر قیمتی که میخواهد به فروش اقدام نکند، گفت: دولت قیمت واقعی تخممرغ را اعلام نمیکند. دولت باید قیمت کارشناسی و منطقی تخممرغ را زودتر اعلام کند تا جلوی سوءاستفاده برخی را در این بازار بگیرد.
وی با اشاره به اینکه مرغداران در ضرر و زیان هستند، گفت: قیمت تمام شده تخممرغ برای مرغداران حدود ۵۰ هزار تومان است در حالی که با قیمت هر کیلو ۳۶ تا ۳۷ هزار تومان اقدام به فروش آن میکنند. متاسفانه شش ماه است که چنین اتفاقی افتاده و تولیدکنندگان به تولید با هر شرایطی محکوم شدهاند. اینگونه نیست که یکباره کلید آن را بزنند و تولید را متوقف کنند.
کاشانی با اشاره به اینکه ارزانترین تخممرغ دنیا را تولید می کنیم، افزود: قیمت یک کیلو تخممرغ در ترکیه، ۵۰ تا ۵۲ هزار تومان است ولی در کشور ما این عدد کمتر است. قرار بود در شهریورماه قیمتها اصلاح شود ولی تاکنون اتفاقی نیفتاده و صنعت مرغ تخمگذار بالغ بر ۱۰ هزار میلیاردتومان زیان دراین مدت خسارت دیده است.
این فعال بخش خصوصی در پاسخ به اینکه چرا با وجود قیمتهای پایین بازارهای صادراتی بیشتری را تصاحب نمیکنیم، گفت: صادرات انجام میشود ولی تخممرغ کالایی صادراتی و وارداتی نیست بلکه یک کالای استراتژیک است و باید متناسب با مصرف داخل تولید شود. مازاد تولید تخممرغ در کشور صادر میشود ولی این صادرات با زیان است. ترکیه بابت هر صادراتی که انجام میشود، ۱۸ درصد یارانه به تولیدکنندگان خود میدهد ولی این موضوع در کشور ما اتفاق نمیافتد.
رئیس هیات مدیره اتحادیه مرغداران میهن در ادامه گفت: اگر ۲۰ تا۳۰ هزار تن دیگر صادرات داشته باشیم تا شب عید حداقل ۵۰ هزار تن تخممرغ مازاد خواهیم داشت. این ۵۰ هزار تن عدد بالایی است زیرا امسال تولید بالا بوده و تقاضا کاهش یافته است.
وی در پایان گفت: سال گذشته ارز ۴۲۰۰ تومانی در صنعت وجود داشت و به دلیل ارزانی تخممرغ مازاد مصرف داشتیم ولی با آزادسازی ارز در مصرف تخممرغ ۱۵ درصد کاهش داریم و همین امر باعث شده با مازاد تولید هم مواجه شویم.
ارسال نظر