به گزارش ایراسین به نقل از ایرنا، فریبرز عباسی درباره طرح استفاده از پسابها و آب خاکستری در بخش کشاورزی افزود: طبق قانون، مصرف پسابها و آب خاکستری تسویه نشده در بخش کشاورزی دارای محدودیت و ممنوعیت است و نباید واقعاً برای هر محصولی استفاده شود.
سرپرست معاونت آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: بخش کشاورزی مصرفکننده آب و وزارت نیرو متولی تامین و توزیع آن است، بنابراین وزارت جهاد کشاورزی مسئول این بخش نیست.
وی گفت: در صورتی که وزارت نیرو و دستگاههای متولی نسبت به تصفیه پسابها و آب خاکستری اقدام کنند دیگر پسابهای تصفیه نشده و غیراستاندارد در طبیعت و رودخانهها رها نمیشود تا در برخی مناطق از آنها استفاده شود.
عباسی اضافه کرد: اکنون با توجه به شرایط کمآبی و محدودیت منابع آبی بخش کشاورزی نیازمند آب سالم و تصفیه شده است که میتوان از پسابها و آب خاکستری تصفیه شده بهرهمند شد.
آب خاکستری به فاضلاب تولیدی خانگی از ظرفشویی یا دستشویی، حمام، ماشین لباسشویی و آشپزخانهها تعلق میگیرد. در طبقهبندی آبهای خاکستری فاضلاب ناشی از حمام و دستشوییها را آب خاکستری روشن و فاضلابی که از آشپزخانه و ماشین لباسشوییها را آب خاکستری تیره مینامند.
آب خاکستری که به آن آب بازیافتی هم گفته میشود نیز دربرگیرنده تمام جریانها به استثنای فاضلاب خروجی از سرویسهای بهداشتی است که آب بازیابی آن در بسیاری از مصارف روزانه نظیر آبیاری فضاهای سبز، سیفون توالت و ساختمانهایی که به رطوبت نیاز دارند مثل گلخانهها برای مصرف مجدد استفاده میشود.
ارسال نظر