مسعود خوانساری

رئیس اتاق بازرگانی تهران با بیان اینکه رشد صادرات در ایران با وجود معضلات و تحریم‌های بسیار زیاد، موجب افتخار است. گفت: از دولت می‌خواهیم برای رفع مشکلات صادرکنندگان، اهتمام ویژه داشته باشد.

به گزارش ایراسین به نقل از فارس، مسعود خوانساری امروز در مراسم «تقدیر از صادرکنندگان نمونه استان تهران در سال ۱۴۰۰»، اظهار کرد: امروز روز بزرگی است زیرا رشد صادرات در ایران با وجود معضلات و تحریم‌های بسیار زیاد موجب افتخار است.

رئیس اتاق بازرگانی تهران افزود: اگرچه صادرات رشد داشته است اما با توجه به جایگاه و پتانسیل کشور نمی‌توانیم قبول کنیم که صادرات در این حد باشد ضمن اینکه در زمینه رشد صادرات در مقایسه با سایر کشورها بسیار عقب تر هستیم و این واقعیتی است که باید آن را پذیرفت.

خوانساری با بیان اینکه تحریم اثرات بسیار جدی بر صادرات داشته است، اظهار داشت: در صادرات باید رقابت کرد اما با توجه به تحریم ها ما در رقابت ناعادلانه قرار داریم و حداقل بین ۱۰ تا ۲۰ درصد هزینه های‌ صادرات ما به علت تحریم ها گران تر می شود که این در رقابت‌های بین المللی هزینه های بسیار بالایی محسوب می شود.

رئیس اتاق بازرگانی تهران اظهار داشت: در بحث حمل و نقل و همچنین مراودات و تراکنش های بانکی نیز به علت تحریم ها مشکلاتی داریم و هزینه هایی به صادرات اضافه می کند و لذا تولید ما نیز گران تر تمام می شود. اما با تمام مشکلات صادرات در حال انجام است.

وی بیان کرد: لذا با وجود تمام مشکلاتی که از خارج به ما تحمیل می شود اگر بتوانیم مسائل داخلی را رفع کنیم می توان امیدوار بود که در کوتاه مدت صادرات را بیشتر کرد.

خوانساری با اشاره به تفاوت نرخ ارز در سامانه نیما و ارز آزاد بیان داشت: من فکر می کنم در ۵ سال گذشته بیش از صدها بار این مشکل مطرح شده که تفاوت نرخ ارز ایجاد رانت و فساد می کند و صادرات را مختل می کند ضمن اینکه هیچ عایدی برای کشور ندارد.

وی مدعی شد: در دولت جدید این موضوع بحث ‌و قرار شد که ارز تک نرخی شود. اتفاقی که در سال ۹۷ در خصوص ارز ۴۲۰۰ تومانی رخ داد خسارت های زیادی بر اقتصاد وارد کرد اما متاسفانه همان اتفاق امروز در حال وقوع است. آن زمان ارز ۴۲۰۰ و ۱۰ هزار تومان بود و امروز ارز ۲۹ هزار تومانی و ۴۲ هزار تومانی است. اما چرا تصمیم نمی گیریم و دوباره یک خطا و اشتباه بزرگ را تکرار می کنیم واقعا متوجه نیستم.

خوانساری خطاب به نمایندگان مجلس حاضر در مراسم از جمله توانگر و ایزدخواه بیان داشت: ما زورمان به دولت در این ارتباط نرسید اما از شما خواهش می کنیم در کمیسیون اقتصاد و صنایع این مسائل را مطرح کنید. صادرکننده مجبور است کالا را به قیمت گران خریداری کند اما با قیمت پایین تری عرضه کند و لذا صادرات برای صادرکننده صرفه اقتصادی ندارد و لذا این موضوع باعث شده است که صادرکنندگان خوشنام ما از صادرات دست بکشند.

وی اظهار کرد: انتظار این است که صادرکنندگان‌ خرد را آزاد بگذارید که ارز حاصل از صادرت را با بقیه واردکنندگان مبادله کنند تا این مشکلات را نداشتند.

خوانساری به مشکلات رفع تعهدات ارزی و پیمان سپاری اشاره کرد و گفت: چند سالی است که صادرکنندگان با این موضوع مواجه هستند که باید مسائل مربوط به آن در جهت تسهیل صادرات حل شود.

رئیس اتاق بازرگانی بیان کرد: مهمترین نتیجه ای که می توان از این جلسه گرفت بررسی مشکلات صادراتی و رفع آن مشکلات است.

وی اظهار کرد: در چند سال گذشته رشد سرمایه گذاری نسبت به استهلاک منفی شده است و خروج سرمایه و نخبگان نیز از کشور داریم و دلیل این مسائل نیز سخت گیری ها و مناسب نبودن محیط کسب و کار است.

در ادامه این مراسم علیرضا فخاری استاندار تهران نیز بیان کرد: اگر ما در حوزه اقتصاد دارای یک سیاست واحد، مستمر و بلند مدت و انعطاف پذیر نباشیم همواره در معرض تهدید هستیم و اقتصادهای دنیا عموما با این روش عمل می‌کنند و خود را برای شرایط مختلف آماده می کنند.

وی اظهار کرد: مشکل ما در چگونگی تقسیم کار است. تجربیات دنیا نشان داده در نظامات حتی سوسیالیستی که محور اقتصاد در انحصار دولت ها ست، قوانین سفت و سختی اعمال می شود که گاهی اوقات تبدیل به دیکتاتوری های اقتصادی می شود اما در نهایت منجر به فضایی می شود که بخش خصوصی بتواند در آن عرضه رقابت کند و نمونه آن در کشور چین است.

فخاری بیان کرد: بعد از انقلاب چین میزان دخالت دولت در تصرف دارایی‌های حتی بخش خصوصی و لغو مالکیت های خصوصی تا جایی پیش می رود که کسی نتواند حتی ادعای مالکیت به دارایی های خود داشته باشد اما چگونه آنها در مسیر توسعه و ترقی به نقطه ای می رسند که امروز در تراز تجاری دنیا به عنوان یک اهرم بزرگ در چگونگی کنترل اقتصاد وارد صحنه می شوند.

استاندارد تهران بیان کرد: ‌تثبیت در سیاستگذاری اقتصادی و مدل سازی در فعالیت های اقتصادی که به عنوان یک زنجیره اقدامات اساسی بین دولت و مردم و بخش خصوصی نیازمند یک بازنگری است از بخش‌نامه‌های تو در تو، همراه با تزاحم و نبود سیاست های کنترلی برای ارزیابی میزان بازده همین دستورالعمل ها و قوانین تا اعمال نظر های شخصی در حوزه های کارشناسی همه اینها از عوامل عقب ماندگی ما در چگونگی اعمال سیاست های اقتصادی ما است.

فخاری اظهار کرد: شما برای صادرات به دنبال مزیت هستید، اگر ثبات در نرخ پایه مواد اولیه، نیروی انسانی و کار و سایر مولفه ها از جمله انرژی و مقررات وجود نداشته باشد صادرکننده در انتخاب مزیت دچار اشکال می شود.

استاندار تهران بیان کرد: ما اینها را به حساب تحریم نگذاریم، البته تحریم بی تاثیر نبوده است. اما مدل اقتصادی ما در حوزه تحریم چگونه بوده است؟

وی اظهار کرد: منابع، نیروی انسانی و دانش کم نداریم اما آنچه که کم داریم مدیریت است و بیشتر به گفتار درمانی می‌پردازیم تا اینکه مشکلات را رفع کنیم.

فخاری گفت: دولت به تنهایی توان گرداندن یک جریان بزرگ اقتصادی ملی و سپس بین المللی را ندارد بلکه ظرفیت‌های ملی با پایه اقتصاد مردمی شکل می گیرد و ظرفیت های جدید را خلق می‌کند و به دولت جرات حضور در عرضه بین الملل می‌دهد لذا استانداری تهران آماده همکاری با شما برای رفع موانع است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 12 =