به گزارش ایراسین به نقل از دنیای معدن؛ رضا شهرستانی از قطعی شدید گاز شرکتهای فولادی خبر داد و افزود: در حال حاضر به جز بخش احیا سایر شرکتهای فولادی گاز ندارند؛ صنعت فولاد روزانه ۴۰ میلیون متر مکعب گاز مصرف میکند که امروز عدد مصرف آنها به ۱۵ میلیون متر مکعب رسیده است. باید توجه داشت که این حجم گاز جوابگوی نیاز ۵۰ درصد شرکتهای احیا آهن اسفنجی است.
وی با اعلام قطعی ۵۰ درصدی برق صنایع گفت: کمبود گاز باعث قطعی برق صنایع نیز شده است چراکه گاز فعلی جوابگوی نیاز نیروگاهها برای تولید برق را نمیدهد.
شهرستانی مشکل کمبود گاز در ایران را ادامه دار دانست و افزود: سال آینده این چالش شدیدتر خواهد شد و اگر همین رویه ادامه داشته باشد در میزان تولید همه صنایع تأثیر ملموس خواهد گذاشت.
وی ادامه داد: در بازار داخلی تولید فولاد در بخش طویل مشکلی نداریم، اما به نظر میرسد قیمتهای فولاد تختال به شدت افزایش پیدا کنند.
شهرستانی با بیان اینکه دولت نسبت به راهکارهای کوتاه مدت، میان مدت و درازمدت بخش خصوصی برای کنترل بحران گاز بی توجه است، گفت: برای برد- برد کردن مصرف گاز در بخش خانگی و صنعت، بخش خصوصی به دولت پیشنهاد داده است که یک الگوی مصرف به ازای هر فرد تدوین کند و اگر بر اساس این الگو مصرف کنندهای مصرف گاز را کاهش بدهد و میزان مصرف را به الگو برساند اختلاف قیمت را به ازای همان ۲ هزار تومان که از صنعت گرفته میشود صنعت به صورت مستقیم به مصرف کنندهای که مصرف را کاهش داده، پرداخت کند.
وی افزود: در حال حاضر سه برابر نیاز واقعی مصرف گاز داریم که اگر شهروندی بتواند بر مبنای الگوی واقعی مصرف و ۶۰۰ متر مکعب مصرف را کاهش بدهد میتواند هزینه این کاهش مصرف را مستقیم از صنعتگر دریافت کند و گاز صرفه جویی به صنعت داده شود اینگونه علاوه بر اینکه برای مصرف کننده درآمد ایجاد میشود، تولید نیز متوقف نمیشود. اما متأسفانه در دولت گوش شنوایی برای این راهکارها وجود ندارد.
این کارشناس صنعت فولاد معدل بهره وری سیستمهای گرمایشی در ایران را ۳۵ درصد دانست و گفت: بهره وری سیستمهای گرمایشی در اروپا به ۱۰۵ درصد هم رسیده است؛ رسیدن به این ایده آل مدنظر ما نیست، اما در ایران بخاریهایی وجود دارد که بالای ۸۵ درصد بهره وری دارند و شرکتهای بزرگ میتوانند سیستمهای گرمایشی در یک استان را تغییر بدهند و اینگونه مصرف را به یک سوم برسانند. همچنین در ایران بالای ۶۰ میلیون متر مکعب گاز فلر میشود این در حالی است که شرکتهای داخلی و خارجی تمایل دارند که روی آن کار کنند که این گاز به جای فلر شدن به صنعت داده شود، شرایط تولید فولاد دگرگون و دیگر شاهد خواب تولید نخواهیم بود.
ارسال نظر