نيروگاه

در ۹ ماه نخست سال ۱۴۰۱ تعداد ۱۶ نیروگاه حرارتی در کشور ساخته شد و نیروی کار فعال در نیروگاه‌سازی از ۲ هزار و ۹۸۰ نفر به ۱۹ هزار و ۶۰۰ نفر رسید.

به گزارش ایراسین به نقل از فارس، نیروگاه‌سازی در کشور پس از ۸ سال بار دیگر جان دوباره گرفته است و ساخت واحدهای تولید برق با تمرکز تکمیل واحدهای بخار نیروگاه‌های سیکل ترکیبی در دستور کار دولت قرار دارد.

به معنای دیگر راهبرد جهش در ظرفیت تولید برق کشور به عنوان یک راهبرد اساسی در کنار مدیریت تقاضا و همچنین تعمیرات واحدهای نیروگاهی از جمله مهمترین راهکارهای حل مسئله ناترازی برق است.

در راستا، اجرای این راهبرد، از ابتدای سال جاری تا پایان آذر سال ۱۴۰۱، تعداد ۱۶ نیروگاه بزرگ حرارتی ساخته شده و برق خود را به شبکه کشور تزریق کرده است.

گزارش شرکت برق حرارتی از پروژه‌‎های نیروگاه حرارتی سنکرون شده از ابتدای سال تا آذر سال ۱۴۰۱ بیانگر آن است که نیروگاه ۱ زرند، نیروگاه ۲ زرند، نیروگاه ۳ شهید باکری سمنان، نیروگاه ۱ زاهدان، نیروگاه ۲ زاهدان، نیروگاه ۴ ایران LNG بوشهر، نیروگاه ۵ ایران LNG بوشهر، نیروگاه ۱ بعثت پارس جنوبی، نیروگاه غرب کارون، نیروگاه ۱ آریان زنجان، نیروگاه ۲ آریان زنجان، نیروگاه ۱ راشد تربت حیدریه، نیروگاه شرکت فولاد بوتیای کرمان، نیروگاه قشم پاسارگاد، نیروگاه عسلویه بوشهر و نیروگاه فردوسی خراسان رضوی، از جمله ۱۶ واحد نیروگاهی هستند که به شبکه برق کشور متصل شده‌اند.

میزان ظرفیت اضافه شده به عدد ظرفیت منصوبه نیروگاهی کشور پس از اتصال مستقیم این ۱۶ نیروگاه ۲۷۶۹.۲ مگاوات است.

* نیروی کار فعال در ساخت نیروگاه ۶ برابر شد

به استناد اطلاعات موجود در حال حاضر ۱۹ هزار و ۶۰۰ نفر به صورت مستقیم و غیرمستقیم در ساختگاه‌های نیروگاهی کشور مشغول به کار هستند. این آمار در حالی است که در آخرین روزهای دولت قبل، با وجود مشکلات عدیده مرتبط با خاموشی فعالان حاضر در مکان واحدهای نیروگاهی در حال ساخت دو هزار و ۹۸۰ نفر برآورد می‌شود.

این یعنی نیروی کار فعال در ساخت نیروگاه‌های کشور ۶ برابر شده و رکوردهای پرشماری نیز در زمینه ساخت نیروگاه به ثبت رسیده است.

اتصال ۱۶ نیروگاه جدید به شبکه برق کشور در ۹ ماه/‌ نیروی کار فعال در نیروگاه‌سازی ۶ برابر شد

* رکورد زمانی ساخت نیروگاه شکسته شد

در بین نیروگاه‌های ساخته شده، ۲ واحد نیروگاهی راشد تربت حیدریه و نیروگاه شهید باکری سمنان با رکورد قابل توجه ساخته شده است. در حقیقت زمان ساخت این واحدهای نیروگاه رکوردی قابل توجه وجهانی را به ثبت رسانده است.

مطابق قرارداد منعقده در نیروگاه سمنان، به تبعیت از مدت زمان عادی برای ساخت یک واحد گازی، زمان سنکرون واحد اول باید ۱۲ ماه پس از پرداخت پیش‌پرداخت یعنی در تاریخ ۱۴ بهمن سال ۱۴۰۱ اتفاق می‌افتاد.

بر این اساس، شرکت مپنا با ثبت یک رکورد بین‌المللی در زمینه ساخت نیروگاه فقط ۶ ماه پس از جاری شدن قرارداد ساخت یعنی حدود ۵۰ درصد از زمان قراردادی موفق به سنکرون این واحد نیروگاهی شد.

* ساخت یک نیروگاه در شرایط نرمال ۱۲ تا ۱۴ ماه زمان نیاز دارد

در همین رابطه، صادق جوادی، کارشناس حوزه برق ضمن اشاره به‌ ساخت نیروگاه سمنان گفت:‌ ساخت یک نیروگاه در شرایط نرمال ۱۲ تا ۱۴ ماه زمان نیاز دارد، در دنیا رکوردهایی از ساخت نیروگاه در بازه زمانی ۹ ماه، آن هم به ندرت دیده می‌شود اما کار انجام شده در این نیروگاه توسط سازنده به معنای واقعی کلمه تحسین برانگیز و مشخص کننده توان ساخت نیروگاه در ایران است.‌

این کارشناس حوزه برق تاکید کرد: ایران دانش روز ساخت نیروگاه را در اختیار دارد و این مسئله را به توسعه در دو بعد اقتصادی و راهبردی ادامه داده و همین امر در نهایت ختم به چنین رکوردزنی‌هایی می‌شود.‌

وی گفت: بر اساس اطلاعات ارائه شده از سوی شرکت مپنا به عنوان سازنده این نیروگاه، از شروع نصب واحد تا زمان سنکرون در قالب ۱۲۰ روز به سرانجام رسیده در حالی که زمان نرمال این بخش در شرایط عادی بیش از ۲۱۰ روز ادامه دارد.

وی بیان کرد: همچنین در بخش بهره‌برداری از زمان شروع فلاشینگ روغن تا برق‌دار شدن DCS، به طور نرمال به ۹۰ روز زمان نیاز دارد که این کار تنها در ۵۲ روز به سرانجام رسیده است.

با توجه به این مسئله نیروی کار فعال در سایت ساخت نیروگاه در مقاطعی نظیر تیرماه سال ۱۴۰۱ در اوج گرما به نزدیک ۳۰۰ نفر رسیده و این آمار تا زمان نصب نهایی ادامه یافته است.

اتصال ۱۶ نیروگاه جدید به شبکه برق کشور در ۹ ماه/‌ نیروی کار فعال در نیروگاه‌سازی ۶ برابر شد

* نیروگاه کلاس F بومی‌سازی شد

ایران در حوزه ساخت واحدهای نیروگاهی به دانش فنی طراحی توربین دست یافته و همین بومی‌سازی ساخت واحد تولید برق، نقش ویژه‌ای در افزایش ظرفیت نیروگاهی در کشور دارد.

مطابق آخرین اطلاعات، هم اکنون فناوری ساخت نیروگاه کلاس F به عنوان یکی از مدرن‌ترین نیروگاه‌های دنیا در کشور ایران موجود بوده و زمینه ساخت این واحدهای نیروگاهی در کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 3 =