دانش بنیان

رییس مرکز متخصصین صنعت فولاد ایران گفت: مرکز متخصصین صنعت فولاد را تشکیل دادیم و هدف اصلی ما همگرایی است و درنظر داریم اکوسیستم نوآوری را برای صنعت فولاد پیاده‌سازی کنیم.

به گزارش ایراسین به نقل از می متالز، در اولین کنگره بین‌المللی تحول، تعالی و توسعه فولاد و معدن در مرکز همایش‌های بین‌المللی صداوسیما پنل دوم تحت عنوان “چگونگی ورود به فناوری‌های نوین نسل چهارم صنعت” برگزار شد.

احسان ظفری رییس مرکز متخصصین صنعت فولاد ایران گفت: هدف این بوده که تفکر توسعه را به سمت فناوری‌های نو سوق بدهیم که این نوع تفکر دیر یا زود باید در مجموعه‌های ما اتفاق بیافتد.

وی گفت: JFE Steel و Nippon Steel ژاپن، کنسرسیومی تشکیل داده‌اند و انتقال فناوری‌ها را از طریق آن کنسرسیوم انجام می‌دهند.

ظفری در ادامه افزود: در صنعت فولاد کشور، ما کجا را به عنوان هاب نوآوری داریم؟ کجا را داریم که مشخص کند که کدام فناوری‌ها را لازم داریم و جزیره‌ای عمل نشود.

وی تصریح کرد: فولاد مبارکه پیشگام است و واقعا جای تقدیر و تشکر دارد، ولی آیا تجارب‌اش را در اختیار دیگران نیز قرار داده است؟ به قدری سیستم‌ها را وسیع کرده‌اند که اصلا چالاکی از بین رفته است؛ مگر نسل چهار دلیل آن نیست که سیستم‌ها چالاک شود؟ داشتن مرکز و داشتن بخش نوآوری همگی خوب است، اما باید این مساله را به سمتی سوق بدهیم که از این فناوری‌ها بتوانیم استفاده کنیم.

رییس مرکز متخصصین صنعت فولاد ایران بیان کرد: همگی می‌گوییم که عقب افتادیم، جایی نرفتیم، کاری نکردیم؛ خب باید بیاییم در میدان و اینکه فقط بایستیم و بگوییم ما عقب هستیم مشکلی را از ما حل نمی‌کند.

ظفری اظهار داشت: ما همیشه دنبال این حلقه مفقوده بودیم، در معاونت ریاست جمهوری بخش‌های فناوری داریم، مراکز دانش‌بنیان را داریم، اما جایی در صنعت فولاد لازم است به عنوان هاب انتقال تکنولوژی داشته باشیم که هم مورد حمایت بحث‌های حاکمیتی باشد و هم خودمان قبول داشته باشیم که متخصصین ما قرار است که مسائل را در آن پیش ببرند. مگر این نیست که نسل چهار می‌آید و به بشر کمک می‌کند؛ مگر نه اینکه مفهوم توسعه همین است پس باید با هم همگراتر شویم.

این کارشناس صنعت فولاد تاکید کرد: ما باید به مرکز پژوهش‌های مجلس خوراک بدهیم؛ بایستی از تجارب یکدیگر استفاده کرده و در اختیار شرکت‌های دیگر قرار داده و همدل‌تر شویم؛ وقتی ما رشد می‌کنیم بقیه شرکت‌ها هم همگام با ما رشد کنند و باید همه با هم همگراتر شویم.

ظفری گفت: مرکز متخصصین صنعت فولاد را تشکیل دادیم و هدف اصلی ما همگرایی است و درنظر داریم اکوسیستم نوآوری را برای صنعت فولاد پیاده‌سازی کنیم. ما از شرکت‌های صنعتی، دانشگاهیان، متخصصین و افرادی که مهارت دارند دعوت می‌کنیم.

وی گفت: فردی که مهارت دارد دلیلی ندارد که حتما در صنعت فولاد باشد. مثلا وقتی در کار هوش مصنوعی ورود می‌کنید، الزاما نباید در صنعت فولاد کار کرده باشید، ولی کسی که در این زمینه کار کرده باشد در صنعت فولاد می‌تواند نتیجه خوبی بگیرد، اما به شرطی که از درون سیستم بدنه فولاد هم در کنار این تیم‌ها چیدمان کنیم یعنی یک بخش صنعتی داشته باشیم و یک بخش دانشگاهی و مهارتی.

احسان ظفری افزود: ما سعی کردیم این رسالت را در مرکز متخصصین پیاده کنیم و به کمک همه نیاز داریم. ما از همه برای حضور در این مرکز استقبال می‌کنیم. دوست داریم مبارکه بیاید و ما را کمک کند و بگوید برای تحول دیجیتال تا اینجا پیش رفته‌ایم و این تجارب را نیز در اختیار شما قرار می‌دهیم پیشگام بودن یعنی این؛ ما در این حوزه راهبر می‌خواهیم.

وی در ادامه گفت: مرکز متخصصین صنعت فولاد تلاش می‌کند که این راهبری را پیش ببرد و ما به این مسیر ادامه خواهیم داد. پروژه‌های تحقیق و توسعه نیازمند تامین مالی و فاینانس است که در مرکز متخصصین در این مسیر در کنار شرکت‌ها خواهیم بود.

ظفری در خاتمه خاطرنشان کرد: در تلاش هستیم تا از تجارب شرکت‌های اروپایی و توسعه‌یافته استفاده کنیم. در تلاش هستیم تورهای تجارب فناوری را هم در این مرکز داشته باشیم و مدیا (رسانه) تخصصی را نیز در حوزه فناوری داشته باشیم. با فناوری‌های به روز و جدید در صنعت فولاد تاثیر صنعت فولاد در رشد ناخالص داخلی GDP موثر خواهد بود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 4 =