زلزله ترکیه و سوریه

در حالی که شمار قربانیان زلزله در ترکیه و سوریه از ۱۲ هزار نفر عبور کرده است، بیش از ۵۰ هزار امدادگر در ترکیه با همراهی هزاران امدادگر از دیگر کشورهای جهان در حال انجام عملیات امدادی برای نجات جان یا یافتن پیکر افرادی‌اند که نزدیک به سه شبانه روز است، زیر آوار مانده‌اند.

به گزارش ایراسین، خبرگزاری فرانسه با تاکید بر اینکه شمار قربانیان زلزله ترکیه و سوریه از ۱۲هزار تن عبور کرده است، خبر داد که اتحادیه اروپا به زودی میزبان نشستی برای ارسال کمک‌های مالی برای کمک به زلزله‌زدگان در سوریه و ترکیه خواهد بود.

مقام‌های بهداشت و درمان ترکیه گفتند که بیش از ۹ هزار و ۵۷ نفر در ترکیه جان خود را در اثر زلزله از دست داده‌اند. رئیس جمهوری ترکیه نیز روز چهارشنبه شمار جان‌باختگان زلزله در این کشور را حداقل ۸۵۷۴ نفر اعلام کرده بود.

عبور جانباختگان زلزله ترکیه و سوریه از ۱۲هزار نفر/ تحریم‌های سوریه مانعی برای کمک‌رسانی

مسئولان و نیروهای امدادی در سوریه نیز اعلام کردند که آمار قربانیان زلزله ویران‌گر در این کشور به ۳۱۰۰ تن افزایش یافته است. همچنین طبق گفته وزارت بهداشت سوریه و تیم‌های نجات در شمال این کشور، آمار مجروحان از هزاران تن فراتر رفته است.

بنابر اعلام المیادین، حسن الغباش، وزیر بهداشت سوریه اعلام کرد که آمار تلفات قربانیان در مناطق حلب، لاذقیه، حماه و طرطوس به ۱۲۶۲ تن و ۲۲۸۵ زخمی رسیده است.

از سوی دیگر رویترز با اشاره به خشم واعتراض مردم در مناطقی، از ورود کند تیم‌های امدادی برای انجام عملیات امداد و نجات، گزارش داد که رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه، روز چهارشنبه گفت که در واکنش اولیه دولتش به زلزله ویرانگر در جنوب این کشور مشکلاتی وجود دارد.

اردوغان در جریان بازدید از مناطق زلزله‌زده گفت که عملیات امدادرسانی در حال حاضر در جریان است و به مردم قول داد که هیچ‌کس بی‌خانمان و بدون سکونت‌گاه نخواهد ماند.

در همین حال آفاد، مرکز مدیریت اضطراری ترکیه، اعلام کرد که تاکنون بیش از ۹۰ هزار چادر برای سکونت اضطراری مردم زلزله‌زده به ۱۰ استان این کشور ارسال شده که از این تعداد بیش از ۵۰ هزار و ۸۰۰ چادر در میان مردم توزیع شده یا به شکل اردوگاهی برپا شده است.

در دو روز نخست پس از زلزله، بسیاری از مردم در منطقه زلزله‌زده ترکیه در خودروها یا در محوطه مدارس و مساجد سپری کرده‌اند و از بازگشت به ساختمان‌هایی که بر اثر زلزله‌ آسیب‌ دیده‌اند، واهمه دارند. این زمین‌لرزه مرگبارترین زلزله ترکیه از سال ۱۹۹۹ تاکنون بوده است.

زلزله‌ای به بزرگی ۷.۸ ساعت ۴ و ۱۷ دقیقه دوشنبه ۱۸ بهمن ماه بخش‌های گسترده‌ای از جنوب ترکیه و شمال سوریه را لرزاند. در پی این زلزله که هزاران ساختمان را تخریب کرد، هزاران نفر نیز در ۱۰ استان ترکیه و همچنین مناطقی وسیعی از شمال سوریه زیر آوار ماندند که تعدادی از آنها از زیر آوار نجات داده شده‌اند.

از زمان وقوع زلزله اول تاکنون نزدیک به ۸۰۰ زلزله دیگر که بزرگی چند مورد از آنها نزدیک به زلزله اول بود نیز جنوب و مرکز ترکیه را لرزانده است.

در همین حال ده‌ها کشور برای کمک به ترکیه اعلام آمادگی کرده‌اند و مقام‌های دولت ترکیه و از جمله معاون رئیس جمهور ترکیه، روز چهارشنبه اعلام کردند که تا سومین روز پس از زلزله، ۲۱ هزار نیروی امدادی از دیگر کشورها وارد ترکیه شده‌اند. در مجموع تاکنون ۶۰ کشور تیم‌های امدادی خود را برای شرکت در عملیات امدادونجات و توزیع کمک‌های اضطراری به ترکیه اعزام کرده‌اند.

ترکیه اجازه امدادرسانی به شمال غرب سوریه را صادر کرد

در حالی که منابعی گفتند که از زمان وقوع زلزله ویرانگر، هیچ کمکی وارد شمال غرب سوریه نشده است، کمیته مذاکرات سوریه، تأیید کرد که دولت ترکیه اجازه ارسال کمک‌ها را از گذرگاه های مرزی به شمال غرب سوریه صادر کرده است.

بدر جاموس، رئیس کمیته مذاکره کننده سوریه اظهار کرد: پس از تماس‌های مستمر با دولت ترکیه اجازه ورود کمک‌ها از گذرگاه باب السلامه و الراعی و باب الهوی که گذرگاه اصلی است، صادر شد.

وی با درخواست کمک فوری از کشورها و مجامع بین المللی برای امدادرسانی در حومه ادلب، عنوان کرد: «سازمان ملل به دلیل مسدود بودن گذرگاه باب الهوی کمک رسانی را به حالت تعلیق درآورد و امروز ترکیه اجازه داد گذرگاه‌ها برای کمک رسانی سازمان ملل و سازمان‌های بین‌المللی باز شود.

امدادگران ایرانی ۳ نفر را از زیر آوار زلزله ترکیه نجات دادند

سرپرست تیم‌های اعزامی هلال احمر ایران به ترکیه، گفت: با تلاش امدادگران ایرانی سه نفر از زیر آوار زلزله در جنوب ترکیه نجات یافتند.

بنابر اعلام پایگاه اطلاع‌رسانی جمعیت هلال‌احمر؛ در جریان دومین روز عملیات جست‌وجو و نجات برای خارج کردن محبوس شدگان زیر آوار ناشی از زمین لرزه در ترکیه، نیروهای امدادی هلال احمر ایران روز گذشته موفق شدند سه نفر را زنده از زیر آوار خارج کنند. هفت نفر دیگر نیز از زیر آوار خارج شدند که جان خود را از دست داده بودند.

سازمان ملل: نباید مساله انسانی را سیاسی کرد تحریم‌های سوریه به کمک‌رسانی آسیب می‌زند

در حالیکه شمار کشته شدگان زلزله در سوریه از ۳۱۰۰ تن فراتر رفته است، سازمان ملل تحریم‌ها را مانعی در فعالیت‌های بشردوستانه به این کشور دانست.

بنابر اعلام المیادین، المصطفی بن الملیح، هماهنگ کننده مقیم سازمان ملل در سوریه اعلام کرد که تحریم‌های اعمال شده علیه سوریه به فعالیت انسانی در این کشور آسیب می‌رساند. وضعیت در حال حاضر بسیار دشوار است و نیازها به دلیل زلزله گسترده است و نباید مساله انسانی را سیاسی کرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 7 =