به گزارش ایراسین، مرکز مقابله با حوادث غیرمترقبه ترکیه (آفاد)، آخرین آمار قربانیان زلزله در ۱۱ استان جنوب شرق کشور این کشور را در آخرین بروزرسانی خود، ۴۱ هزار و ۲۰ نفر اعلام کرده است.
حدود ۵۸۰۰ فوتی نیز در سوریه بر اثر این زمینلرزهها گزارش شده است. در حالی که هنوز بسیاری مفقود هستند، احتمال افزایش آمار تلفات وجود دارد.
گزارشها حاکیست که زلزله اخیر زندگی ۱۳ میلیون نفر را در ترکیه تحت تاثیر قرار داده است.
همچنین بنابر اعلام آفاد، زلزلههای ترکیه با کانون قهرمانماراش تاکنون بیش از ۶۰۰۰ پسلرزه داشته است.
در شرایط فعلی بسیاری از زلزلهزدگان در ترکیه با کمبود امکانات بهداشتی مواجه شدهاند. پزشکان و کارشناسان نسبت به گسترش احتمالی عفونت در منطقهای که در آن هزاران ساختمان در هفته گذشته فروریختند و زیرساختهای بهداشت آسیب دیدند، ابراز نگرانی کردهاند.
همچنین برخی منابع خبری روز گذشته اعلام کردند که عملیات نجات زلزلهزدگان در ترکیه بهغیر از دو استان "قهرمانماراش" و "هاتای" که بیشترین آسیب را دیدهاند، پایان یافته است.
دو هفته بعد از زلزله ترکیه؛ هوای سرد، بیماری و نیاز مبرم به دارو
حدود دو هفته از وقوع زمینلرزههای شدید و ویرانگری که ترکیه و سوریه در همسایگی آن را لرزاند، میگذرد و اکنون امدادگران با چالش بزرگ تضمین سلامت بازماندگان روبرو هستند.
به گزارش شبکه تلویزیونی ان اچ کی، مرکز مقابله با حوادث غیرمترقبه ترکیه (آفاد)، روز گذشته (یکشنبه) اعلام کرد که عملیات نجات در همه استانها به جز دو استان پایان یافته و جستجو در مجموع در ۱۰ مکان در قهرمانماراش و هاتای، استانهای جنوب کشور که به شدت آسیب دیدهاند، ادامه خواهد داشت.
با این حال مقامات ترکیه اکنون با چالش بهبود شرایط بهداشتی برای تضمین سلامت بازماندگان روبرو هستند.
کارگران در روز یکشنبه شروع به ضدعفونی اردوگاهی در قهرمان ماراش که حدود ۸۵۰۰ بازمانده را در خود جای داده است، کردند و در آنجا دوشهایی برای استحمام نصب کردند.
همچنین گزارشها حاکیست، روزانه حدود ۳۰۰ نفر به یک کلینیک موقت در این محل مراجعه میکنند.
از سوی دیگر پزشکان برای درمان تعداد فزایندهای از موارد احتمالی بیماریهای عفونی درخواست آنتیبیوتیک و تجهیزات پزشکی کردهاند.
اعزام ۲۹ تیم بینالمللی از ۲۲ کشور به مناطق زلزلهزده در ترکیه
مدیر اورژانس دفتر منطقهای سازمان جهانی بهداشت در اروپا اظهار داشت که به همراه ۲۹ تیم بینالمللی از ۲۲ کشور در مناطق زلزلهزده ترکیه فعالیت میکنند.
جرالد راکنشاب، مدیر اورژانس دفتر منطقهای سازمان جهانی بهداشت در اروپا حین بازدید از بیمارستان صحرایی تاسیس شده توسط ژاپن در منطقه "اوغوزئلی" در غازی عینتاب گفت: به همراه ۲۹ تیم بینالمللی از ۲۲ کشور در منطقه زلزلهزده فعالیت میکنیم.
وی با بیان اینکه از آغاز عملیات امدادرسانی به صورت هماهنگ با وزارت بهداشت ترکیه فعالیت میکنند، اذعان داشت: تمام تلاش خود را برای التیام زخمهای زلزلهزدگان انجام میدهیم، تیم پزشکی ژاپن نیز با پزشکان، پرستاران و مقامات ترکیه همکاری میکنند.
ارسال نظر