نشست ایران و چک

در ارتباط تصویری برخط معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت کشورمان با رئیس سازمان صنایع کوچک و صنایع دستی جمهوری چک، بر آمادگی دو کشور برای تعمیق روابط اقتصادی با تکیه بر ظرفیت‌های بنگاههای کوچک و متوسط (SME) تاکید شد.

به گزارش ایراسین به نقل از ایرنا، این نشست در راستای تداوم برنامه‌های توسعه دیپلماسی اقتصادی دولت سیزدهم و با هدف ارتقاء همکاری‌های اقتصادی و تجاری با تکیه بر ظرفیت‌های بنگاه‌های کوچک و متوسط دو کشور برگزار شد.

بر این اساس، علی رسولیان معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در ارتباط تصویری برخط با جوزف یاروش رئیس سازمان صنایع کوچک و صنایع دستی جمهوری چک، مهمترین راهکارهای افزایش همکاری‌های اقتصادی میان ایران و چک در حوزه صنایع کوچک و متوسط (SME) و شهرک‌های صنعتی را بررسی کردند.

تدوین نقشه راه همکاری‌های مشترک میان دو کشور در حوزه SMEها

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران در این ارتباط تصویری برخط، با تأکید بر ضرورت تدوین نقشه راه همکاری‌های مشترک میان دو کشور در حوزه بنگاه‌های کوچک و متوسط(SME) برای ارتقای مراودات اقتصادی، اظهار داشت: با تدوین چارچوب همکاری و برنامه عمل، روند ارتقای مراودات تجاری و صنعتی به صورت گام به گام جلو می‌رود.

رسولیان درباره دیگر ظرفیت‌ها برای ارتقای مراودات تجاری دو کشور، گفت: با کشورهایی از جمله آلمان، ترکیه، کره جنوبی و کشورهای همسایه در حوزه بنگاه‌های کوچک و متوسط (SME) مدل‌های همکاری تجربه شده‌ای داریم، هیئت‌های تجاری و فعالان اقتصادی دو کشور همکاری‌ها، بازدیدها و نشست‌های مختلف B۲B داشته اند که همین برنامه‌ها را با جمهوری چک نیز می‌توانیم آغاز کنیم.

یادداشت تفاهم همکاری‌های مشترک امضاء می‌شود

وی با یادآوری این‌که رویکرد دولت سیزدهم، توسعه روابط اقتصادی با کشورهای خارجی است، افزود: برای رسمیت بخشیدن به همکاری‌های متقابل، امضای یک یادداشت تفاهم همکاری بر اساس ظرفیت‌ها و توانمندی‌های دو طرف در دستور کار است و برای امضای این یادداشت تفاهم نامه با همکاری و هماهنگی سفارت ایران در جمهوری چک آماده هستیم.

مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، درباره برخی از محورهای ارائه خدمات این سازمان به صنایع کوچک نیز توضیح داد: سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران ۸۵ محور حمایتی در حوزه‌هایی از جمله آموزش، شرکت در نمایشگاه‌ها، اعزام و پذیرش هیئت‌های تجاری و اقتصادی، تحقیق و توسعه، برندینگ، تبلیغات، ایجاد دفاتر تجاری در دیگر کشورها، تحقیق و توسعه، انتقال فناوری، حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و دانشی شدن واحدهای صنعتی، حمایت‌های مناسبی را به‌عمل می‌آورد.

صنایع کوچک و متوسط، ظرفیت مهمی برای ارتقای مراودات

رئیس سازمان صنایع کوچک و صنایع دستی جمهوری چک نیز در این ارتباط تصویری برخط آمادگی کشورش برای ارتقای مراودات تجاری با ایران با تکیه بر ظرفیت صنایع کوچک را اعلام کرد و گفت: در جمهوری چک برنامه‌هایی در حمایت از کسب و کارها وجود دارد. حمایت از توسعه شرکت‌های خانوادگی، استفاده از تجارب بازنشستگان، کمک به ماندگاری و پایداری کسب و کارها و غیره داریم.

جوزف یاروش، صنایع کوچک و متوسط را ظرفیت مهمی برای ارتقا مراودات دو کشور دانست و افزود: برای تدوین یک چارچوب مشخص همکاری‌ها برای ارتقای مراودات تجاری صنایع دو کشور آماده هستیم.

وی، همچنین آمادگی سازمان صنایع کوچک و صنایع دستی جمهوری چک را برای امضای یادداشت تفاهم همکاری‌های مشترک اعلام کرد.

در این ارتباط تصویری برخط، همچنین کیومرث کاظمی از بخش اقتصادی سفارت ایران در پراگ (جمهوری چک) نیز به بیان ظرفیت‌ها و توانمندی‌های بازار این کشور برای ورود محصولات و کالاهای تولیدی بنگاه‌های کوچک و متوسط کشورمان پرداخت.

سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران و شرکت‌های استانی تابعه آن اکنون با دارا بودن ۵۱۰ شهرک و ۳۴۱ ناحیه صنعتی و پنج منطقه ویژه اقتصادی درحال بهره‌ برداری، ۸۶ شهرک و ناحیه صنعتی تخصصی، ۶ شهرک فناوری، ۴۰ مرکز خدمات فناوری و کسب و کار، دو مجتمع فناوری اطلاعات و خدمات نرم‌ افزاری، ۱۰۰‌هزار و ۵۸ قرارداد منعقده و بهره ‌برداری از ۴۹هزار و ۸۸۲ واحد صنعتی و سه‌هزار و ۲۷۰ واحد کارگاهی، زمینه اشتغال مستقیم ۹۹۸هزار و ۵۹۵ نفر را در سراسر کشور فراهم کرده است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 2 =