به گزارش خبرنگار ایراسین، در جریان دادوستدهای امروز بازار سرمایه، بیش از ۱۶ میلیارد و ۹۷۸ میلیون سهم و حقتقدم بهارزشی بالغ بر ۱۱هزار و ۱۲۹میلیارد تومان در بیش از یکمیلیون و ۳۵ هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با رشد ۳۴ هزار و ۳۰۳ واحدی در ارتفاع ۲ میلیون و ۷۸هزار و ۷۱۱ واحد قرار گرفت.
بیشترین اثر مثبت بر دماسنج بازار سهام در روز جاری به نام نمادهای معاملاتی شرکتهای صنایع پتروشیمی خلیج فارس، سرمایهگذاری نفت و گاز و پتروشیمی تأمین و سرمایهگذاری تأمین اجتماعی شد و در مقابل شرکتهای معدنی و صنعتی چادرملو، مخابرات ایران و توسعه معادن و فلزات با افت خود مانع افزایش بیشتر نماگر بازار سهام شدند.
بر اساس این گزارش، در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله ۷میلیارد و ۱۸۲ میلیون ورقه بهارزش ۴۶ هزار و ۹۷۱ میلیارد تومان در ۴۶۳ هزار نوبت، شاخص فرابورس (آیفکس) ۳۵۶ واحد رشد کرد و در ارتفاع ۲۵ هزار و ۳۵۷ واحد قرار گرفت.
در این بازار هم امروز بیشترین اثر مثبت بر شاخص فرابورس به نام نمادهای پلیمر آریا ساسول، بیمه پاسارگاد و سرمایهگذاری صبا تأمین شد و در مقابل شرکتهای پتروشیمی زاگرس و گروه انتخاب الکترونیک آرمان بیشترین اثر منفی را بر این شاخص به نام خود ثبت کردند.
ارزش معاملات خرد امروز بورس به ۱۳,۹۶۷ میلیارد تومان رسید که میزان خوبی است، در معاملات امروز بازار سهام اما تعداد نمادهای منفی بیشتر از نمادهای مثبت بوده و نمادهای منفی ۲۸۹ و نمادهای مثبت به عدد ۲۱۳ رسیدند اما هم ارزش صف خرید و هم تعداد نمادهای صف خرید نسبت به صف فروش در معاملات امروز بازار سهام بیشتر بود. ۱۳۸ نماد به ارزشی ۸۲۱ میلیارد تومان صف خرید بوده و ۱۷ نماد به ارزش ۴۴ میلیارد تومان صف فروش بودند.
بیشترین ارزش معاملات را گروه خودرویی با ثبت رقم ۱,۷۸۱ میلیارد تومان (۱.۴ برابر میانگین هفتگی) به خود اختصاص داده است. پس از آن گروههای شیمیایی با ارزش معاملات ۱,۰۵۱ میلیارد تومان (۱.۴ برابر میانگین هفتگی) و فلزات اساسی با ارزش معاملات ۱,۰۴۸ میلیارد تومان (۱.۱ برابر میانگین هفتگی) قرار دارند.
در یک هفته گذشته برآیند معاملات در بازار سهام، ورود نقدینگی حقیقی (خرید حقیقی از حقوقی) به ارزش ۱,۴۲۱ میلیارد تومان را نشان میدهد. اما امروز ۴۴۵ میلیارد تومان خروج نقدینگی به ثبت رسیده است. این دومین روز متوالی است که نقدینگی حقیقی از سهام خارج میشود و شاید به دلیل ترس از اصلاح بوده و اگر این روند ادامه دار باشد باید منتظر اصلاح کوتاه مدت بود، البته برخی از فعالان بازار سرمایه که از سال ۹۹ در این بازار هستند همیشه مترصد فرصتی برای خروج از بازار سرمایه بوده که باید دید رشدهای این روزهای بورس آنها را دوباره مجاب میکند که در بازار سرمایه ورود کنند یا خیر؟
البته نکته مهمی که نمی توان آن را منکر شد این است که بسیاری از مردم هنوز در ضررهای زیادی هستند و هنوز به معاملات سر به سر نرسیده اند اما برخی از معامله گران با اصلاح پرتفوی خود در دو سال اخیر نه تنها در ضرر نبوده بلکه وارد سودهای خوبی نیز شده اند و این نشان می دهد که بازار سرمایه دیگر محل آزمون و خطا برای خرید سهام نبوده و باید افرادی دست به خرید و فروش بزنند که حداقل با تحلیل بنیادی و تکنیکال آشنا باشند.
عبور از کانال یک میلیون و ۱۰۰هزار واحد
پس از فراز و نشیبهای بسیاری که شاخص بورس از ۳ سال گذشته تجربه کرد، سرانجام اقدامات انجام شده از سوی دولت سیزدهم و سازمان بورس با نتیجه مثبت همراه شد و شاخص بورس از سقف تاریخی خود که کانال یک میلیون و ۱۰۰هزار واحد بود عبور کرد.
ارسال نظر