به گزارش ایراسین، طی چهار روز آینده در شمال استانهای آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی، اردبیل، سواحل دریای خزر، شمال خراسان رضوی، خراسان شمالی و دامنههای جنوبی البرز افزایش ابر، رگبار و رعد و برق، وزش باد شدید و کاهش دما رخ میدهد.
سامانه بارشی به صورت بارشهای رگباری امروز (دوشنبه) در سیستانو بلوچستان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، شمال زنجان، شمال قزوین، گلستان، مازندران، گیلان، سمنان و ارتفاعات و دامنه البرز و تهران فعال است و انتظار ابرناکی و بارشهای رگباری را به صورت محلی خواهیم داشت.
هواشناسی اعلام کرده است که بارشها امروزدر اردبیل، شمال استانهای آذربایجان غربی و آذربایجان شرقی، ارتفاعات استانهای مازندران و سمنان، خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی و شمال و شرق سیستان و بلوچستان نسبت به سایر استانها بیشتر است و برای آن هشدار نارنجی صادر شده است.
برای فردا (سهشنبه) در اردبیل، گیلان، مازندران، گلستان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، آذربایجان شرقی، نیمه شمالی آذربایجان غربی و سمنان و ارتفاعات در استان های زنجان، قزوین، البرز و تهران بارش رگباری باران انتظار می رود.
هواشناسی برای روز چهارشنبه در خراسان شمالی، خراسان رضوی، خراسان جنوبی، اردبیل، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، گیلان، مازندران، گلستان و ارتفاعات و دامنه در استانهای زنجان و قزوین همین شرایط آب و هوایی را پیش بینی کرده است.
وزش باد نسبتا شدید که موجب خیزش گردوخاک همراه با کاهش کیفیت هوا میشود نیز امروز(دوشنبه) در استانهای مرکزی، همدان، آذربایجان شرقی، اصفهان، سمنان، بوشهر، هرمزگان، قزوین و سمنان وزش باد شدید پیش بینی شده است.
روز سهشنبه در سمنان، مرکزی، بوشهر و شرق خراسان جنوبی و چهارشنبه در ایلام، خوزستان، بوشهر، مرکزی و قم همین شرایط آب و هوایی را خواهیم داشت.
برای روز پنج شنبه نیز در تهران، قم، قزوین، مرکزی، سمنان، همدان، خراسان رضوی، اصفهان، یزد، خراسان جنوبی، خوزستان، ایلام، فارس و بوشهر باد شدید پیش بینی شده است.
هواشناسی با احتمال وقوع شکستن نهالها و درختان کهنسال به احتیاط در تردد جاده ای، اطمینان از استحکام سازههای موقت، احتیاط در فعالیتهای کوهنوردی توصیه کرده است.
جمعه (۱۵ اردیبهشت) سامانه بارشی در شمال شرق کشور فعال خواهد بود و بهتدریج از کشور خارج میشود. طی دو روز آینده در شمال غرب و غرب دامنههای جنوبی البرز و چهارشنبه تا جمعه (۱۳ تا ۱۵ اردیبهشت) در شرق و شمال شرق کشور وزش باد نسبتا شدید تا شدید رخ میدهد که در مناطق مستعد باعث خیزش گردوخاک نیز میشود.
وضعیت بارندگی در کلانشهرها
بر اساس دادههای سازمان هواشناسی طی هفت روز گذشته بهطور میانگین حدود ۴.۴ میلیمتر بارندگی ثبت شد.
همچنین از ابتدای ماه جاری میانگین این بارندگیها ۴.۶ میلیمتر و در بلندمدت حدود ۸ میلیمتر بود. همچنین میانگین بارشهای ماه جاری در مقایسه با بلندمدت حدود ۴۲ درصد کاهش داشته است و این درحالیست که از ابتدای سال آبی جاری (از ابتدای مهرماه تاکنون) بهطور میانگین ۱۶۲.۱ میلیمتر بارندگی ثبت شده و بارندگیهای بلند مدت ۲۰۵.۶ میلیمتر است بنابراین در مجموع میزان بارندگیهای سال آبی جاری در مقایسه با بلندمدت حدود ۲۱.۲ درصد کاهش داشته است.
میزان بارشهای کلانشهر اصفهان طی هفت روز گذشته حدود ۲.۲ میلیمتر ثبت شده است که نسبت به بارش ۲.۲ میلیمتری بلندمدت کاهشی نداشته است. این کلانشهر از ابتدای ماه جاری تاکنون حدود ۲.۳ میلیمتر بارندگی دریافت کرده است که نسبت به بارش ۲.۷ میلیمتری بلندمدت حدود ۰.۴ میلیمتر کمتر بوده است. اصفهان از ابتدای سال آبی جاری حدود ۹۰.۲ میلیمتر بارندگی دریافت کرده این در حالیست که میانگین بارندگیهای این استان در بلندمدت ۸۵ میلیمتر بوده است و این آمار نشاندهنده افزایش ۵.۲ میلیمتری بارشها نسبت به بلندمدت است. باتوجه به بارندگیهای سال گذشته این شهر که ۴۸.۲ میلیمتر بود، میانگین بارندگی در سال آبی جاری نسبت به سال گذشته ۴۲ میلیمتر افزایش داشته است.
شیراز طی هفت روز گذشته حدود ۳.۲ میلیمتر بارندگی دریافت کرده است و نسبت به میانگین بلندمدت که حدود ۶.۳ میلیمتر است ۳.۱ میلیمتر کاهش بارش داشته است. در این کلانشهر از ابتدای ماه جاری تاکنون ۳.۴ میلیمتر بارندگی ثبت شده است و نسبت به بارندگی ۸.۱ میلیمتری بلندمدت حدود ۴.۷ میلیمتر کاهش دارد. میانگین بارندگیهای شیراز از ابتدای سال آبی جاری تاکنون حدود ۴۳۶.۶ میلیمتر بوده و میزان آن نسبت به بارشهای ۴۹۰.۱ میلیمتری بلندمدت حدود ۵۳.۵ میلیمتر کاهش داشته است. بارشهای سال جاری نسبت به بارندگی ۲۷۱.۴ میلیمتری سال گذشته ۱۶۵.۲ میلیمتر بیشتر شده است.
کلانشهر تهران طی هفت روز گذشته تنها ۱.۱ میلیمتر بارندگی دریافت کرده است. میزان بارندگیهای این استان در بلندمدت حدود ۹.۶ میلیمتر است و درواقع بارشهای این بازه زمانی نسبت به بلندمدت حدود ۸.۵ میلیمتر کاهش داشته است. کلانشهر تهران از ابتدای ماه جاری با بارش ۱.۲ میلیمتری نسبت به بارشهای ۱۲.۵ میلیمتری بلندمدت حدود ۱۱.۳ میلیمتر کاهش بارندگی داشته است.
تهران از ابتدای سال آبی جاری تاکنون ۱۳۲.۵ میلیمتر بارندگی دریافت کرده است. میانگین بارندگیهای آن در بلندمدت ۲۳۰.۲ میلیمتر است بنابراین بارشها در فصل آبی جاری نسبت به بلندمدت ۹۷.۷ میلیمتر کاهش داشته این در حالیست که سال گذشته در همین بازه زمانی تهران حدود ۱۳۶.۶ میلیمتر بارندگی داشت بنابراین در سال آبی جاری ۴.۲ میلیمتر کاهش یافته است.
ارسال نظر