• ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۴
  • کد خبر: 37732
  • readingTime: ۴ دقیقه
اجلاس بین المللی روسیه – جهان اسلام

چهاردهمین دوره اجلاس بین‌المللی اقتصادی روسیه – جهان اسلام در حالی امروز در کازان پایتخت جمهوری تاتارستان روسیه آغاز به کار کرد که دو هیئت از بخش‌های دولتی و خصوصی جمهوری اسلامی ایران در این اجلاس شرکت کرده‌اند.

به گزارش ایراسین به نقل از ایرنا، هیئت جمهوری اسلامی ایران به سرپرستی علیرضا پیمان‌پاک، معاون وزیر صمت و رئیس سازمان توسعه تجارت در این اجلاس حضور می‌یابد.
سرپرستی هیات بخش خصوصی کشورمان را نیز غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران برعهده دارد.
هیات های ایرانی با فراهم کردن بخشی در نمایشگاه صنعت حلال در کازان، به معرفی برخی شرکت‌های فعال کشورمان در این عرصه پرداخته است.

قرار است هیات‌های ایرانی در حاشیه اجلاس قازان دیدارهایی با مسئولان بخش های دولتی و خصوصی کشور روسیه داشته باشند و برای توسعه مناسبات دوجانبه گفت و گو کنند.
در این راستا، سینا کلهر معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان که در کازان حضور دارد، به همراه علی خلیلی سرپرست فدراسیون ورزش‌های همگانی، با هماهنگی کنسولگری ایران در شهر کازان با شهردار این شهر دیدار و گفت‌وگو کرد.

اجلاس بین المللی اقتصادی «روسیه - جهان اسلام: کازان فروم (KazanForum) » به عنوان بستر اصلی تعامل اقتصادی بین فدراسیون روسیه و کشورهای جهان اسلام به حساب می آید که در سالهای گذشته تحت عنوان کازان سامیت (KazanSummit ) برگزار می شد و از سال جاری میلادی با توجه به ارتقای جایگاه آن تا سطح فدرال به کازان فروم مانند فروم های در شهرهای سنت پترزبورگ و ولادیواستوک تغییر نام داده است.
اجلاس بین المللی اقتصادی روسیه و کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی (OIC) در شهر قازان برای نخستین بار در سال ۲۰۰۹ برگزار شد. هدف اصلی اجلاس فوق، تقویت پیوندهای تجاری، اقتصادی، علمی، فناوری، اجتماعی و فرهنگی استانهای روسیه با کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی و مساعدت در توسعه نهادهای بانکداری اسلامی در فدراسیون روسیه بود و نمایندگان سازمان های بین المللی، ارگان های دولتی، نهادهای مالی، سفارتخانه ها، پارلمانها و همچنین سرمایه گذاران، تجار و مدیران ارشد روسی و خارجی از جمله شرکت کنندگان در این اجلاس بودند.
رئیس جمهوری تاتارستان به دستور ولادیمیر پوتین رئیس جمهور فدراسیون روسیه، با حفظ سمت به عنوان رئیس کارگروه همکاریهای اقتصادی و استراتژیک روسیه با کشورهای اسلامی منصوب شده است.
پارسال، این اجلاس با عنوان کازان سامیت ۲۰۲۲ همزمان با هزاروصدمین سالگرد پذیرش اسلام در بلغارستان ولگا (جمهوری تاتارستان کنونی) برگزار شد.
مروری بر آمار شرکت کنندگان در این اجلاس از آغاز برگزاری در سال ۲۰۰۹ که ۲۵۰ شرکت کننده از ۱۸ کشور بود، روند صعودی داشته است. این اجلاس در سال ۲۰۲۰ به دلیل همه گیری جهانی کرونا برگزار نشد. شمار شرکت کنندگان در این اجلاس در سال ۲۰۲۲ به ۶ هزار و ۳۸۸ نفر از ۶۴ کشور جهان افزایش یافت.
چهاردهمین دوره این اجلاس با عنوان "کازان فوروم ۲۰۲۳" در حالی آغاز به کار کرد که این شهر به عنوان یکی از دروازه های اصلی ورود اسلام به سرزمین های شمالی محسوب می‌شود.
بنا به برخی منابع تاریخی، سال ۹۲۲ میلادی ولگا بلغارستان ( جمهوری تاتارستان کنونی)‌ اسلام را به عنوان دین اصلی پذیرفت.
آمارها حاکی است که هم اینک فدراسیون روسیه با افزون بر ۲۰ میلیون نفر مسلمان، بیشترین جمعیت مسلمان را در میان کشورهای اروپایی دارد که از این تعداد، بخش عمده ای از آنها در جمهوری تاتارستان زندگی می کنند.
در کازان فروم ۲۰۲۳، قرار است همایش دیپلماتهای جوان کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی، همایش کار آفرینان جوان کشورهای سازمان همکاری اسلامی، کارگروه تخصصی برای کریدور بین المللی شمال-جنوب، بررسی مسائل مالی اسلامی در روسیه و صنعت حلال برگزار شود.
عوامل برگزاری اجلاس قازان، هدف برگزاری این اجلاس را تقویت روابط تجاری، اقتصادی، علمی، فنی، آموزشی، اجتماعی و فرهنگی بین مناطق فدراسیون روسیه و کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی عنوان کرده اند، سازمانی که از ۵۷ کشور تشکیل شده است.
در چارچوب این اجلاس، قرار است که حدود ۲۰۰ رویداد و از این جمله بیش از ۱۴۰ نشست موضوعی با حضور نمایندگان ۷۲ کشور برگزار شود.
موضوعاتی همچون مسائل اقتصاد اسلامی و صنعت حلال، همکاری های بین المللی، حمل و نقل، صنعت، توسعه پایدار و راهبری زیست‌محیطی، اجتماعی و ابر شرکتی، فناوری، نوآوری و سرمایه گذاری، کارفرمایان جوان، کسب و کار کوچک و متوسط، مسائل و دیدگاه‌های زنان، آموزش، پزشکی و ورزش در دستور کار این اجلاس قرار دارد.
علاوه بر این، قرار است کنفرانس‌هایی دوجانبه درباره توسعه مناسبات اقتصادی، سیاسی و فرهنگی بین روسیه با برخی کشورهای اسلامی برگزار شود. ‌
دست اندرکاران برگزاری این اجلاس در برنامه ریزی های خود کوشیده اند که تاریخ توسعه اسلام در جهان و به ویژه در کشور روسیه را در برنامه های فرهنگی خود بگنجانند. از مصادیق این حرکت، در معرض دید قراردادن بزرگترین قرآن چاپ شده در ابعاد دو در یک متر و وزن ۸۰۰ کیلوگرم در موزه اسلام در شهر قازان و نیز تدارک بازدید مسئولان و چهره های شاخص از ۷۲ کشور از شهر باستانی بلغار به عنوان مهد اسلام در سرزمین روسیه است.

ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهوری روسیه پیش از این در پیامی به شرکت‌کنندگان در چهاردهمین مجمع اقتصادی بین‌المللی "مجمع کازان: روسیه - جهان اسلام" اعلام کرد که مسکو آماده همکاری‌های تجاری و فرهنگی گسترده با کشورهای مسلمان است.

رقابت‌های انتخابی مسابقات بین المللی مینی فوتبال (فیجیتال) ۲۰۲۴ روسیه یکی از رخدادهای جنبی کازان فروم امسال است که تیم خلیج فارس به نمایندگی از ایران در این رقابت ها حضور دارد، تیم ایران در دیدار نخست تیم اتلتیکو پنارول اروگویٔه را ۶ بر ۴ شکست داد و در دومین دیدار خود مقابل برزیل ،دیدار خود را واگذار کرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 1 =