قنادزاده

معاون ارتقای کسب و کارهای بین‌المللی سازمان توسعه تجارت ایران گفت: محصولات پتروشیمی و صنایع فلزی۸۳ درصد سبد صادرات کشور را به خود اختصاص داده‌ است.

به گزارش ایراسین به نقل از ایرنا، محمد صادق قنادزاده معاون ارتقای کسب و کارهای بین‌المللی سازمان توسعه تجارت ایران، در آیین تجلیل از صادرکنندگان نمونه استان مرکزی افزود: این کالاها با یک مرحله فرآوری به خارج از کشور صادر می شوند و عدم تنوع صادراتی از جمله مشکلات صادرات کشور به‌شمار می‌رود.

وی ادامه داد: تنوع مقاصد صادراتی از دیگر مشکلات تجارت خارجی کشور بوده و بیش از ۷۵ درصد شرکای تجاری ایران را پنج تا ۶ کشور از جمله عراق، چین و افغانستان تشکیل می‌دهند.

معاون ارتقای کسب و کارهای بین‌المللی سازمان توسعه تجارت ایران خاطرنشان‌کرد: کشور عراق قوانین سختگیرانه‌ای را در زمینه واردات و توصیه‌های صادراتی اعمال کرده است.

قنادزاده افزود: در زمینه مقاصد صادراتی کشور باید کار ویژه انجام شود که به همین منظور برنامه ریزی کاربردی از سوی این سازمان انجام خواهد شد.

وی کم توجهی به حوزه سرمایه گذاری خارجی را از دیگر مشکلات پیش روی صادرات کشور عنوان‌کرد و گفت: در زمینه صادرات خدمات فنی- مهندسی اقدامات جدی انجام نشده درحالی که حوزه خدمات ۷۰ درصد صادرات برخی کشورها را به خود اختصاص داده‌ است.

معاون ارتقای کسب و کارهای بین‌المللی سازمان توسعه تجارت ایران اظهارکرد: شناسنامه‌دار کردن خدمات و استفاده از تعهدات ارزی از جمله اقداماتی است که برای افزایش صادرات خدمات فنی و مهندسی در کشور انجام شده‌است.

قنادزاده گفت: در حوزه خدمات شیوه نامه‌ها اصلاح شده و مشوق‌های صادراتی به شرکت‌هایی که ارزش افزوده بیشتری در صادرات برای کشور فراهم می کنند داده می شود.

وی با یادآوری فعالیت رایزن‌های بازرگانی سازمان توسعه تجارت ایران در کشورهای مقصد صادرات محصولات تولیدی ایران افزود: این رایزن‌ها به عنوان سفیران تجارت در کشورهای مقصد حضور داشته و وظیفه رفع موانع و مشکلات صادرکنندگان را برعهده دارند.

‌معاون ارتقای کسب و کارهای بین‌المللی سازمان توسعه تجارت ایران خاطرنشان‌کرد: این رایزن ها اکنون در ۲۰ کشور جهان حضور دارند که در آینده مجموع آنها به ۳۰ کشور خواهد رسید.

قنادزاده گفت: برگزاری نشست مشترک رایزن‌های بازرگانی کشور با استانداران استان‌ها در دستور کار این سازمان قرار دارد.

وی از وجود ۴۰ مرکز تجاری ایران در کشورهای مختلف دنیا خبرداد و افزود: مجوز این مراکز توسط سازمان توسعه تجارت صادر و توسط بخش خصوصی اداره می شود.

معاون ارتقای کسب و کارهای بین‌المللی سازمان توسعه تجارت ایران اظهارکرد: مراکز تجاری وظایف رایزن‌های بازرگانی را برای صادرکنندگان کشور برعهده دارند ولی کارمندان این مراکز دولتی نیستند.

قنادزاده افزود: این مراکز دارای سوابق تجاری مثبت در کشورهای مقصد محصولات صادراتی ایران را دارند.

وی ادامه داد: اوراسیا ظرفیت مناسبی برای تجارت کشور به شمار می رود که تاکنون به خوبی از این فرصت استفاده نشده است.

معاون ارتقای کسب و کارهای بین‌المللی سازمان توسعه تجارت ایران از صدور مجوز برگزاری ۵۰ عنوان نمایشگاه بین المللی توسط این سازمان خبرداد و گفت: ۵۰ درصد منابع مالی مورد نیاز این نمایشگاه‌ها با حمات سازمان توسعه تجاری ایران تامین می شود که این نمایشگاه‌ها ظرفیتی مناسب برای صادرکنندگان و تولیدکنندگان کشور به شمار می رود.

۵۲ میلیارد دلار کالاهای غیر نفتی سال گذشته از کشور صادر شد

استاندار مرکزی نیز در این آیین گفت: رکورد صادرات غیرنفتی سال گذشته با صادرات ۵۲ میلیارد دلار کالا توسط دولت سیزدهم شکسته شد.

فرزاد مخلص الائمه افزود: این دستاورد سال گذشته با وجود بزرگترین توطئه دشمنان علیه جمهوری اسلامی ایران محقق شد.

وی ادامه داد: اقتصاد کشور از ۱۱۰ سال گذشته به نفت وابسته بوده و تا زمانی که نفت در کشور استخراح می شود اقتصاد کشور، نفتی خواهد بود.

استاندار مرکزی خاطرنشان کرد: ۷۷ درصد اقتصاد کشور تا پیش از تحریم‌های ظالمانه دشمنان علیه ملت ایران وابسته به نفت بود و هرکالایی که از کشور صادراتی به نفت وابسته بود.

مخلص الائمه اظهارکرد: اقتصاد کشور در دوره تحریم‌ها و شیوع ویروس کرونا از نفت جدا شد و شکوفایی در تولید ملی و توجه به شرکت‌های دانش بنیان در این دوران محقق شد.

وی ادامه داد: امید است با افزایش درآمدهای نفتی کشور، دستگاه‌های ملی به اقتصاد نفتی باز نگشته و توسعه تجارت غیر نفتی را در دستور کار خود قرار دهند.

استاندار مرکزی با یادآوری برگزاری نشست استانداران کشور با سفرای جمهوری اسلامی ایران در کشورهای جهان گفت: این استان ظرفیت‌های مطلوبی در اختیار داشته و می توان با شناسایی این ظرفیت‌ها زمینه تبادلات تجاری با کشورهای آسیایی، اروپایی و آفریقایی را افزایش داد.

مخلص الائمه خاطرنشان کرد: استان مرکزی با وجود اینکه از جمله استان‌های مرزی محسوب نمی شود جزء ۱۰ استان برتر در زمینه صادرات کالا بوده و نیاز است با همکاری مسئولان زمینه افزایش صادرات بیش از پیش از استان فراهم شود.

وی با یادآوری تصویب مجوز ایجاد پارک لجستیک در استان مرکزی گفت: ابتدای خردادماه امسال برای دومین بار در کشور مجوز ایجاد پارک لجستیک در زمینی به مساحت ۴۰۰ هکتار در این استان تصویب شد.

استاندار مرکزی اظهار کرد: این پارک می تواند به عنوان ساحل خشک مورد استفاده قرار گرفته و این مهم رشد صادرات و واردات استان را به همراه دارد.

مخلص الائمه با تاکید بر استفاده صنایع از انرژی بادی و خورشیدی یاد آور شد: بر اساس قرارداد شرکت گاز، این شرکت تعهدی برای تامین گاز صنایع در مدت چهار ماه سرد سال را نداشته و استانداری کمک برای تامین انرژی مورد نیاز صنایع را در دستور کار خود قرار داده‌است.

یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار از گمرکات استان مرکزی صادر شد

مدیر کل اداره صنعت‌ معدن و تجارت استان مرکزی نیز در این نشست گفت: یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار کالا سال ۱۴۰۰ از گمرکات این استان به خارج از کشور صادر شد و بر اساس پیش بینی‌های انجام شده میزان صادرات انجام شده از استان بیش از این مقدار بوده‌است.

علی جودکی افزود: ظرفیت صادرات پنج میلیارد دلار در افق پنج ساله از استان مرکزی وجود دارد.

وی ادامه داد: وجود دستور العمل‌های داخلی در حوزه تجارت، عدم بازاریابی و تک نرخی نبودن ارز از جمله مشکلات بر سر راه صادرات استان است.

مدیر کل اداره صنعت‌ معدن و تجارت استان مرکزی خاطرنشان کرد: صادرات کالا سال ۱۴۰۰ از این استان به ۱۰۱ کشور جهان انجام شد که ۸۰ درصد آن به هفت کشور جهان بوده‌است.

۲۵ کشور از مجموع کشورهای مقصد صادرات استان مرکزی کاسته شد

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان مرکزی نیز در این نشست گفت: ۲۴ شرکت صادراتی استان با توجه به معیارهایی که در این اتاق وجود داشت به عنوان صادر کننده نمونه سال ۱۴۰۰ انتخاب شدند.

ناصر بیگی افزود: شرکت های استان مرکزی سال ۱۴۰۰ به ۱۰۱ کشور جهان صادرات انجام دادند که سال گذشته ۲۵ کشور از مجموع این کشورها کاسته شده‌است.

وی ادامه داد: ۴۸ و پنج دهم صادرات استان مرکزی سال ۱۴۰۰ به کشورهای عراق و ترکیه صادر شد که این مهم زنگ خطری برای صادرکنندگان استان است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان مرکزی افزود: ۷۰ و پنج دهم درصد صادرات استان به سه کشور عراق، افغانستان و ترکیه انجام می شود که این مهم نشان دهنده آن است که بازارهای هدف استان باید افزایش یابد.

بیگی اظهار داشت: ۵۴۰ تعرفه ترجیحی به ۵۰ کشور در استان مرکزی وجود دارد و تنها ۶ و یک دهم درصد صادرات استان به کشورهای اوراسیا صادر می شود.

وی ادامه داد: میزان صادرات استان مرکزی به کشورهای اوراسیا در سال گذشته به هفت درصد رسیده‌است.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان مرکزی خاطر نشان کرد: ۸۸ درصد صادرات استان به ۱۵ کشور و ۱۲ درصد آن به ۸۶ کشور جهان انجام می شود که این مهم نشان از اهمیت نگاه به سایر بازارهای صادراتی است.

بیگی گفت: میزان صادرات استان مرکزی سال گذشته نسبت به مدت مشابه سال قبل آن از نظر دلاری و وزنی به ترتیب ۱۵ و پنج درصد کاهش یافته‌است.

در پایان این نشست با حضور معاون ارتقای کسب و کارهای بین‌المللی سازمان توسعه تجارت ایران، استاندار مرکزی و برخی مدیران استانی از صادرکنندگان نمونه استان در سال ۱۴۰۰ تقدیر شد.

استان مرکزی با ۱۲ شهرستان یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 7 =