سیل لرستان

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان گفت: در اثر وقوع تگرگ و بارش‌های رگباری هفته گذشته مطابق با ارزیابی‌های ۴۰۰ میلیارد تومان خسارت در بخش‌های کشاورزی، اماکن مسکونی، راه‌ها و شبکه‌های آب، برق و مخابرات در ۱۰ شهرستان استان وارد و متأسفانه چهار نفر جان باختند.

به گزارش ایراسین به نقل از ایمنا، منصور شیشه‌فروش مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان، با اشاره به جلسه هماهنگی مدیریت بحران استان، اظهار کرد: برای برنامه‌ریزی در بازسازی مناطق آسیب دیده از سیل مطابق با ارزیابی‌های تیم‌های ارزیاب، علت‌یابی حوادث و پیشگیری از بروز خسارات در حوادث آتی با حضور اعضا و فرمانداری شهرستان‌های تحت‌تأثیر سیل تشکیل شد.

وی افزود: در اثر وقوع تگرگ و بارش‌های رگباری هفته گذشته مطابق با ارزیابی‌های انجام شده ۴۰۰ میلیارد تومان خسارت در بخش‌های کشاورزی، اماکن مسکونی، راه‌ها، شبکه‌های آب، برق و مخابرات در ۱۰ شهرستان استان وارد و متأسفانه چهار نفر جان باختند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان ادامه داد: این خسارات شامل ۱۳۸ واحد مسکونی روستایی، ۲۴۶ کیلومتر از راه‌ها، ۶۷ دستگاه پل و ابنیه فنی، سه کیلومتر از معابر روستایی، ۶۹ رشته قنات، تعداد ۸۴۰ رأس دام سبک، دو رأس سنگین، تعداد دو واحد پرورش طیور و گلخانه، ۵۵ کلونی زنبورعسل، میزان ۴۰ کیلومتر جاده بین مزارع و بروز آسیب به ۱۸۰۰ هکتار زراعت و باغ در شهرستان‌های اردستان، نائین، کوهپایه، لنجان، هرند، برخوار، کاشان، شاهین‌شهر، هرند، ورزنه و خوروبیابانک است.

وی افزود: گزارش جمع‌بندی خسارات وارده در قالب فرم‌های جبران خسارت تکمیل و مطابق مقررات برای پیگیری تأمین اعتبارات و تصویب در هیئت وزیران به سازمان مدیریت بحران کشور ارسال شد تا فرآیند تخصیص اعتبار اجرایی شود. در این جلسه مطابق با وظایف هر بخش در پیشگیری و کنترل سیل به شرح زیر اتخاذ تصمیم شد.

شیشه‌فروش ادامه داد: پیش‌بینی و صدور به موقع اطلاعیه‌های جوی و هشدار توسط اداره هواشناسی، ساماندهی رودخانه‌ها و مسیل‌های اولویت‌دار و پرخطر شناسایی شده توسط شرکت آب منطقه‌ای و فعال کردن پروژه‌ها از طریق پیمانکاران و مطابق با نتایج مطالعات مرحله اول و دوم تعیین حریم بستر رودخانه‌ها، شناسایی و پیگیری آزادسازی و رفع تصرفات انجام شد در حریم و بستر رودخانه‌ها توسط آب منطقه‌ای، تکمیل مطالعات آبخیزداری در حوضه‌های اولویت‌دار و اجرای طرح‌های پخش سیلاب و آبخیزداری در بالادست مناطق روستایی پرخطر به ویژه در مناطق شرق و شمال استان انجام شد.

وی گفت: اصلاح، بازسازی و ایمن‌سازی بندهای آبخیزداری موجود که در اثر جریان سیلابی پر از رسوب شده و خطری برای مناطق زیر دست دارد در شهرستان‌های نائین کوهپایه خوروبیابانک اردستان کاشان و.. توسط اداره منابع طبیعی، تاکید بر تسریع جبران خسارات و بازسازی آسیب‌های وارده در بخش کشاورزی و مسکن توسط سازمان جهاد کشاورزی و بنیاد مسکن با ایجاد ستاد بازسازی در روستاهای تحت تأثیر سیل از جمله نهوج اردستان طراحی و احداث پل و آبنمای استاندارد متناسب با دبی پیک سیلابی و اصول مهندسی رودخانه در روستا نهوج اردستان توسط بنیاد مسکن مرمت و بازسازی راه‌های آسیب دیده از سیل و اصلاح و بازسازی پل‌های فاقد توان عبور سیلاب در مقاطع شناسایی شده است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان اظهار کرد: اعزام تیم‌های فنی و عملیاتی دستگاه‌های اجرایی ذیل مخابرات، گاز، برق، آب و فاضلاب، آب منطقه‌ای، جهاد کشاورزی، بنیاد مسکن به همراه ماشین‌آلات به مناطق آسیب دیده برای بازسازی آسیب‌ها و اعمال نظارت و هماهنگی در اجرای طرح‌ها توسط فرمانداری‌ها انجام شد.

وی افزود: استان اصفهان با داشتن بیش از ۳۰۰۰ کیلومتر رودخانه و شرایط اقلیمی خشک و نیمه خشک مستعد وقوع سیلاب‌های فصلی بوده که به منظور پیشگیری از وقوع حوادث ناشی از سیل مطالعات آبخیزداری در دو و نیم میلیون هکتار از اراضی انجام و برای اجرای طرح‌های کنترل سیل، پخش سیلاب در حوضه‌های مطالعه شده پرخطر نیاز به ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار در مرحله اول است که لازم است سازمان منابع طبیعی و برنامه و بودجه کشور در جهت اختصاص اعتبار به استان مساعدت کند.

شیشه‌فروش ادامه داد: همچنین برای آزادسازی تصرفات انجام شده در رودخانه‌ها و ساماندهی رودخانه‌ها و مسیل‌های اولویت‌دار مطابق با مطالعات انجام شده باید وزارت نیرو نسبت به پیگیری و اختصاص اعتبار به میزان ۳۰۰ میلیارد تومان در مرحله اول به استان اقدام کند.

وی گفت: مطالعات اجرای طرح‌های هدایت و جمع‌آوری آب‌های سطحی در بسیاری از شهرها و روستاهای استان انجام و نیز طرح‌های اولویت‌دار در روستاهای در معرض خطر استان شناسایی و تعیین شد که برای اجرای طرح‌های کاهش خطر و ایمن سازی شهرها و روستاها در برابر سیل نیاز به تخصیص اعتبارات ملی دارد که ضروری است با توجه به خسارات مستمر ناشی از سیل در کشور از جمله سیل سال ۱۳۹۸ سال ۱۴۰۱ و … که همه ساله حجم زیادی از خسارات را به کشور تحمیل کند اقدام ویژه‌ای در سطح ملی توسط وزارت نیرو، سازمان برنامه و بودجه، وزارت راه و شهرسازی و وزارت جهاد کشاورزی در تخصیص اعتبار به استان‌ها برای اجرای طرح‌های کاهش خطر تخصیص یابد.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان اظهار کرد: تقویت بنیه نیروی انسانی عملیاتی و امدادی استان با صدور مجوزهای جذب نیرو و تجهیز شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و دستگاه‌های اجرایی و امدادی جمعیت هلال احمر، اورژانس، اداره راهداری، جهاد کشاورزی و بنیاد مسکن به ماشین آلات سنگین لودر، بلدوزر، بیل مکانیکی، گریدر، خودروهای نجات، آمبولانس، تجهیزات اطفای حریق، تانکرهای آبرسانی، دستگاه‌های برف روب، لجن‌کش و موتورهای آبکش و ژنراتور برق و نیز تقویت امکانات و تجهیزات امدادی مورد نیاز ستاد فرمانداری‌ها و استقرار بالگرد امدادی مجهز از اولویت‌های نیاز استان در مرحله پاسخ به بحران‌ها و حوادث محتمل سیل، زلزله و حریق است.

وی ادامه داد: با توجه به ضریب آسیب‌پذیری استان به لحاظ وقوع حوادث طبیعی، فرونشست زمین، فرسودگی شبکه‌های آب و فاضلاب، استقرار صنایع، حجم تردد خودروهای سبک و سنگین ناوگان حمل بار و مسافر تانکرهای حمل سوخت و مواد شیمیایی، حریق، تصادفات جاده‌ای نیاز است جهت تأمین نیازها و آمادگی استان در پیشگیری و کنترل به موقع حوادث اعتبارات ملی ویژه‌ای به استان تخصیص و دستگاه‌های ملی برای تأمین کمبودهای موجود دستگاه‌های استان را تجهیز کند.

شیشه‌فروش تصریح کرد: تقویت سیستم‌های پیش‌بینی و هواشناسی از جمله تجهیز و احداث ایستگاه هواشناسی در شهر اصفهان، نصب رادار هواشناسی، توسعه و احداث حداقل ۲۰ ایستگاه هواشناسی در پهنه استان از ضروریات است.

وی گفت: توسعه و تجهیز شبکه لرزه نگاری استان با ایجاد حداقل پنج ایستگاه مورد نیاز توسط مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران با توجه به مساعدت استان در احداث ساختمان مرکز از دیگر نیازهای استان است که باید دانشگاه تهران در این رابطه اقدام کند براساس وظیفه استان در جانشینی مدیریت تهران بزرگ در حادثه زلزله و معین بودن برای منطقه دو تهران و هشت استان مجاور است.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان ادامه داد: این در حالی است که علی‌رغم نیازهای استان و حجم خسارات وارده و نبود تخصیص کامل و به موقع اعتبارات برای بازسازی آسیب‌ها، استان اصفهان همواره در کنترل بحران‌ها و حوادث در سایر استان‌های کشور کمک رسانی کرده از جمله اعزام ۳۵۰ تیم تخصصی به همراه ماشین‌آلات و تجهیزات بازسازی و امدادرسانی در سیل مردادماه سال گذشته و بارش برف بهمن سال ۱۴۰۱ در استان‌های یزد، چهارمحال و بختیاری لرستان، کرمان و همدان است.

وی خاطرنشان کرد: مشارکت در امدادرسانی حادثه ریزش ساختمان متروپل در آبادان، کمک رسانی در زلزله خوی، سیل هرمزگان و کمک به بازسازی اماکن مسکونی آسیب دیده از حوادث سیل و زلزله طی سال‌های اخیر در کرمانشاه، سیستان و بلوچستان، خوزستان، لرستان چهار محال و بختیاری، آذربایجان و کرمان از دیگر اقدامات مدیریت بحران استان اصفهان است.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 2 =