• ۲۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۴۴
  • کد خبر: 39033
  • readingTime: ۲ دقیقه
دلار زدایی

مارسلو دوارته مونتیرو، مدیر روابط بین الملل انجمن پنبه کاران برزیل، گفت: انتظار می‌رود حجم صادرات پنبه برزیل به چین در چند سال آینده از آمریکا پیشی بگیرد و تجارت این کالا به یوان انجام شود.

به گزارش ایراسین به نقل از ایرنا، مونتیرو خاطرنشان کرد در سال های اخیر، پنبه برزیلی به لطف کیفیت خود "سهم بالاتر و بیشتری" در بازار چین به دست آورده است. وی این اظهار نظر را در حاشیه کنفرانس بین المللی پنبه چین در سال ۲۰۲۳ که روز پنجشنبه در گویلین، واقع در منطقه خودمختار گوانگشی ژوانگ چین جنوبی، آغاز شد، بیان کرد.

در حال حاضر، پنبه برزیلی ۳۰ درصد از کل واردات پنبه چین را تشکیل می دهد؛ در حالی که پنج سال پیش این میزان کمتر از ۱۰ درصد بود.

به گفته مارسلو، چین با تولید سالانه بیش از ۸ میلیون تن پنبه، پیشروترین تولیدکننده پنبه در جهان است. چین سالانه بیش از ۶ میلیون تن پنبه خام محصول تولید می کند و برای پوشش شکاف باقی مانده به واردات متکی است.

بر اساس اطلاعات منتشر شده توسط مقامات گمرکی، این کشور در چهار ماه اول ۳۸۲۰۰۰ تن پنبه وارد کرده است. از این میزان، سهم پنبه ایالات متحده ۵۲.۲۲ درصد و واردات برزیل ۳۱.۵۳ درصد بوده است.

مارسلو در رابطه با تبادلات مالی گفت: تجارت پنبه بین چین و برزیل هنوز به واحد پول چین تسویه نشده است، اما "مسئله فقط زمان است" و "ممکن است در آینده اتفاق بیفتد. "

در ماه آوریل، لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا، رئیس جمهور برزیل، گفت از ایجاد ارز مشترک برای تجارت بین کشورهای بریکس (برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی) حمایت می کند. طبق گزارش‌ها، در ماه مارس، چین و برزیل با کنار گذاشتن دلار آمریکا به عنوان یک واسطه، به توافق مبادله با ارزهای خود دست یافتند.

چین بزرگترین شریک تجاری برزیل و بازار اصلی محصولات کشاورزی مختلف برزیل از جمله سویا و پنبه است. در ماه آوریل، لولا داسیلوا در حالی که هیئتی متشکل از ۲۰۰ نماینده تجاری از جمله ۹۰ نفر از بخش کشاورزی وی را همراهی می کرد، از چین بازدید کرد.

از آغاز سال ۲۰۲۳ میلادی، رویدادهای زیادی در ارتباط با «دلارزدایی» رخ داده است. روسیه و ایران به طور مشترک اعلام کردند که از ارزهای دیجیتال برای تجارت بین‌المللی استفاده می‌کنند. عربستان سعودی برای فروش نفت خود با ارزهایی غیر از دلار آمریکا موافقت کرد. آرژانتین و برزیل قصد داشتند ارزهای مشترک تولید کنند. برزیل و چین نیز همان طور که اشاره شد، توافق کردند که استفاده از دلار آمریکا به‌عنوان ارز میانی را متوقف کنند. به تدریج که استفاده از یوان چین در جهان افزایش می‌یابد، اصطلاح «دلارزدایی» بیشتر در کانون توجه قرار گیرد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 4 =