ارزانی

قوانین داخلی باید به سمت قوانین سهل‌انگارانه‌تری پیش برود تا تولیدکنندگان بتوانند از این پیچ‌ها به سلامت عبور کنند.

به گزارش ایراسین، شرکت فولاد هرمزگان در منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج‌فارس به قطب سوم فولاد کشور تبدیل شده است که دارای دارای ظرفیت اسمی ۱.۵ میلیون تن تختال(اسلب) به ضخامت ۲۰۰ و ۲۵۰ میلیمتر، عرض ۹۰۰ تا ۲۰۰۰میلیمتر و طول ۶۰۰۰ تا ۱۲۰۰۰ میلیمتر است. با فرزاد ارزانی مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان درباره موفقیت های مجتمع فولاد هرمزگان و نقش ارزش افزوده در حوزه نوآوری زنجیره فولاد و مشکلات فولادکاران در تامین مواد اولیه گفتگویی انجام دادیم که در ادامه می خوانید.

  • برای پایان سال ۹۸ و  سال ۹۹ چه اهدافی را در شرکت پیش بینی کرده اید؟

قرار است در سال جاری به تولید یک میلیون و پانصد هزار تن تختال برسیم که ۹۶۰ هزار تن آن را به صادرات و ۵۴۰ هزار تن را نیز به بازار داخل اختصاص ‌می‌دهیم. در ۲ ماه نخست سال ۹۸ فولاد هرمزگان موفق شده ۳۱۰ هزار تن تولید داشته باشد که از این میزان ۱۵۶هزار تن به بازار صادرات و ۱۵۴ هزار تن به بازار داخل اختصاص یافته است. بر اساس برنامه‌ریزی انجام شده اهداف موردنظر در این ۲ ماه محقق شده است. اگر ۲ماه امسال را با سال گذشته مقایسه کنیم، در بازار داخل ۲۵۸ درصد و در بازار صادرات ۳۵درصد و درمجموع با ۹۶ درصد رشد در فولاد هرمزگان روبه‌رو بوده‌ایم.

  • در شرایط کنونی با توجه به جنگ اقتصادی و تحریم های آمریکا در زمینه صادرات چه کارهایی انجام داده اید؟

ببینید اکثر مشتری های قبلی همچنان مشتری‌های ما هستند، البته به‌دنبال بازارهای جدید نیز هستیم. شرایط تولید تا اندازه‌ای مشکل شده اما تلاش ما این است که به تولید یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن برسیم و هم بازارهای قبل را داشته باشیم و هم بازارهای جدید را رصد کنیم. البته مشکلاتی در زمینه تولید وجود دارد اما تمام تلاش ما این است که این مشکلات در روند تولید تاثیرگذار نباشد و حتی قرار است عملکردی بهتر از سال ۹۷ داشته باشیم.

  • چه چالش هایی در زمینه تامین مواد اولیه در حوزه صنعت فولاد وجود دارد؟

مواد اولیه ما در فولاد هرمزگان گندله است و این مواد را از بازار داخل و معادن کشور تامین می‌کنیم اما از آنجا که کارخانه‌های گندله مجوز صادرات دارند و اقدام به صادرات می‌کنند، کارخانه‌هایی که گندله نیاز دارند برای تامین نیاز خود دچار مشکل شده‌اند.

  • آیا تامین نیاز گندله برای تولیدکنندگان داخلی در اولویت قرار ندارد یا گندله در بورس کالا عرضه نمی‌شود؟

از آنجا که کارخانه‌های معادن مجوز صادرات دارند، تامین گندله برای واحدهای تولیدی دچار مشکل شده و با توجه به اینکه نرخ جهانی گندله افزایش یافته است، واحدهای تولید گندله ترجیح می‌دهند صادرات داشته باشند. صادرات هم ارزآوری خوبی به همراه دارد. در بورس کالا گندله عرضه نمی‌شود اما در کل تامین داخل باید جزو اولویت‌ها قرار گیرد، چراکه برخی کارخانه‌ها که گندله نیاز دارند تامین مواد اولیه برای‌شان حیاتی است زیرا اگر دچار مشکل شوند، بخشی از نیروی انسانی بیکار خواهد شد و کارخانه دچار مشکل می‌شود. البته ما با همکاری معادن در حال کار هستیم و مواد اولیه خود را در داخل تامین می‌کنیم.

  • برنامه ریزی برای تحقق اهداف سال ۹۷ چگونه محقق شد؟

فولاد هرمزگان تلاش کرده نیازهای خود به مواد اولیه را از طریق شرکت‌های داخلی تامین نماید البته در بحث نیازهای خارجی نیز همان گونه که اشاره کردم از طریق منابع ارزی تحت اختیار خودمان تامین می‌کنیم. اگرچه نمی‌توان منکر این موضوع شد که در تامین نیازهای ارزی دچار مشکل هستیم اما در تلاش هستیم تا این مشکلات را رفع نماییم و خوشبختانه تاکنون مشکل حادی در این زمینه نداشته‌ایم و عملکرد ۱۰ ماهه فولاد هرمزگان و افزایش تولید نیز گویای همین موضوع می‌باشد و امیدواریم به اهداف تعریف شده برای امسال برسیم. اهداف ما در بخش تولید محقق شده و تنها در صادرات همان گونه که گفتم پارسال ۷۰ درصد صادرات داشتیم اما در ۱۰ ماهه امسال به ۵۵ درصد رسیده بود اما امیدواریم تا پایان سال با اقداماتی که انجام داده‌ایم شاهد بهبود روند باشیم هرچند که اعتقاد من تاکنون با شرایط موجود موفق بوده‌ایم.

  • در زمینه توسعه صنعت فولاد در شرکت چه اهدافی را دنبال می کنید؟

ما در حال پیگیری برنامه‌های توسعه‌ای شرکت نیز هستیم. تا پیش از تحریم‌ها برای برنامه توسعه‌ای شرکت نیز فاینانس خارجی گرفته بودیم اما بعد از تحریم‌ها دچار مشکل شدیم که هم‌اکنون در حال پیگیری این برنامه از طریق منابع دیگر هستیم

  • آینده صنعت فولاد را چگونه ارزیابی می کنید؟

واحدهای فولاد به‌طور معمول در کنار آب و دریا ساخته می‌شوند تا مسائل محیط‌زیستی و تامین آب را بهتر مدیریت کنند. با توجه به اینکه در افق۱۴۰۴ باید به تولید ۵۵ میلیون تن در سطح کشور برسیم، بهترین مکان برای توسعه‌های فولاد کشور کنار دریا است و یکی از بهترین مکان‌ها برای توسعه صنعت فولاد ایران، استان هرمزگان خواهد بود. این استان ظرفیت‌ها و زیرساخت‌هایی چون تامین آب و گاز و آب شیرین‌کن و... را دارد و منطقه‌ ویژه‌ اقتصادی مناسبی است، از این‌رو برنامه‌ریزی شده ۱۰میلیون تن فولاد در این استان تولید شود و حتی معتقدیم بیشتر از این میزان نیز ظرفیت تولید دارد.

  • وضعیت صنعت فولاد را برای امسال و با توجه به تحریم‌ها چگونه ارزیابی می‌کنید؟

صنعت فولاد با توجه به اینکه پس از نفت و پتروشیمی در پیشانی تحریم‌ها قرار گرفته، همواره مورد رصد است که همین موضوع مشکلاتی را برای این صنعت ایجاد می‌کند اما جدای این مسائل خارجی، موضوعی که می‌تواند به تولیدکنندگان و صادرکنندگان فولاد کمک کند، قوانین داخلی است که باید به سمت قوانین سهل‌انگارانه‌تری پیش برود تا تولیدکنندگان بتوانند از این پیچ‌ها به سلامت عبور کنند. به عبارت دیگر نباید با قوانین داخلی پیچیده شرایط تحریم را برای تولیدکننده سخت‌تر کنیم یا آنچه در کمرگ است اگر مواد اولیه کارخانه‌ها است را باید آزاد کنیم تا کارها راحت‌تر شود و صادرات هم با روند بهتری انجام شود که این امر سبب ارزآوری بیشتر برای کشور می‌شود.  به‌نظر می‌رسد برای صادرات باید مشوق‌های صادراتی بیشتری درنظر گرفته شود. در مقابل واردات مواد اولیه به کشور نیز تسهیل شود چون اگر تولیدکننده یک کالا را با هزاران دردسر وارد کشور کند اما همان کالا در مبادی ورودی کشور و در گمرک گرفتار شود، کار برای تولیدکننده بسیار مشکل خواهد شد. از این‌رو باید شرایط را برای تولید آسان‌تر کرد. باید با قوانین ساده کمک کرد تا از این شرایط بحرانی به سلامت عبور کنیم.

  • چالش های تامین ارزی را چگونه رفع خواهید کرد؟

ببینید طبق اعلام بانک مرکزی شرکت‌های با صادرات بیش از ۱۰ میلیون یورو موظفند ۹۰ درصد ارز خود را در سامانه نیما ثبت نمایند که شرکت‌های فولادی نیز جزو همین رسته قرار می‌گیرد، این امر سبب خواهد شد فولادسازان قادر به تامین نیازهای ارزی خود نباشند چراکه واحدها نیازهای ارزی خود را از محل صادرات تامین می‌کنند تا چرخه تولید و اقتصاد بچرخد. اخیرا با بانک مرکزی در این رابطه جلسه داشتیم و مذاکراتی صورت گرفت و توافقاتی نیز حاصل شد تا این موضوعات مدنظر قرار بگیرد در غیر این صورت شرکت‌ها دچار مشکل شده و می‌تواند منجر به توقف تولید گردد که توقف تولید به معنای بیکاری و تعطیلی کل زنجیره ارزش و چرخه بالادست و پایین دست فولاد می‌شود.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 2 =