به گزارش ایراسین، در مراسم افتتاحیه شانزدهمین اجلاس فناوری صنعت رسانه رضا علیدادی معاون توسعه و فناوری صدا و سیما با اعلام اینکه تخصیص اعتبارات دولت در گذشته باعث شد تا امروزه شاهد پوشش ۹۶ درصدی رادیو و تلویزیون دیجیتال در سراسر کشور باشیم، گفت: همراهی مستمر دولت با رسانه ملی، فرصت شکوفایی بیشتری را برای بخش های فنی و زیرساخت های این رسانه فراهم میکند.
وی افزود: در حالی که زیرساختهای تولید و پخش روند خوداتکایی، خلاقانه و نوآورانه به خود گرفته اند، این همراهی بیشتر احساس میشود.
علیدادی با اشاره به شعار اجلاس شانزدهم که براساس بیانیه «گام دوم انقلاب، تحول در فناوری رسانه» انتخاب شده است گفت: گام دوم انقلاب در ذات خود یک سند تحول زا است. بنابراین برای چهل ساله دوم لازم است یک برنامه منسجم، مهیا کرد. وی بیانیه گام دوم را مسیری برای حرکت در چهل سال دوم دانست و گفت: جهان پذیرفت که با ظهور انقلاب اسلامی قدرت جدیدی در مقابل نظام سلطه ظهور پیدا کرده است و این نظام سلطه کوشید که این قدرت را تضعیف کند و به این منظور به این نتیجه رسید که آن را تحریم کند؛ تحریمی همه جانبه و قدرتمند اما تلاش های چهل ساله این تحریم ها را کنار زد و تلاش هایی که خوداتکایی و خودکفایی را در کشور نهادینه کرد.
علیدادی با بیان اینکه شعار «ما میتوانیم» مبنای تحول مهمی در رسانه شد گفت: رسانه ملی توانست صنعت را با طراحی زیرساختهای فنی توسط کارشناسان به رشد و شکوفایی برساند. وی افزود: در این زمینه صرفا ترجمه مقالات خارجی قابل بهرهبرداری نبود و به تدریج با اقدامات صورت گرفته مسیر تولید منابع علمی در صنعت رسانه آغاز شده است.
معاون توسعه و فناوری رسانه در ادامه افزود: فناوریهایی که با مشابه سازی تولید میشد روند دیگری پیدا کرد و با ورود ابداعات و ابتکارات داخلی کارشناسان ایرانی، بویژه شرکتهای داخل سازمان تجهیزاتی تولید و ساخته شد که بر مبنای فناوریهای بومی است. این تلاش چهل و یک ساله در نمایشگاه فناوری رسانه در شانزدهمین اجلاس فناوری رسانه قابل رصد و مشاهده است.
علیدادی گفت: در حال حاضر تکنولوژیهای نویی که در حال ورود به چرخه تولید و پخش و در دنیا بینظیر است، در نمایشگاه اجلاس شانزدهم قابل مشاهده است. علاوه برآن نتیجه این زحمات در IBC ۲۰۱۸ در کشور هلند به نمایش درآمد. برخلاف تصور عدهای که بر این باور بودند که این کارها اتفاقی است، دستآوردها در IBC ۲۰۱۹ هم به نمایش درآمد.
وی افزود: این نوآوریهای شکل گرفته در حوزه صنعت رسانه در کشور دارای اعتبار جهانی شده و قابل عرضه در تمام دنیا است. به دلیل گستردگی زیرساختهای فناوری رسانه سازمان صدا و سیما مشاهده میکنیم که طراحی و ساخت برای رسانهای با ۶۶ شبکه تلویزیونی و بیش از ۹۰ شبکه رادیویی کار سادهای نیست پس اگر شرکتی در طراحی و ساخت این زیرساختها سهیم باشد، قابلیت فعالیت در هر کشوری را دارد. حضور همکاران سازمان و شرکتهای همکار ما در رویدادهای بینالمللی و قراردادهای بینالمللی که در دو سال گذشته عاید این بزرگواران شده است، کاملا تصدیق کننده این حرف است.
علیدادی ادامه داد: ما در مسیر تحول رسانه قرار گرفتهایم. حضور هوش مصنوعی در صنعت فعلی انقلاب صنعتی چهارم را رقم میزند و باید در تمام بخشهای صنایع کشور باید مورد توجه قرار گیرد. در برخی کشور برای این حوزه وزارتخانههای مستقلی تعریف کردهاند. استفاده از این قابلیتها در زیرساختها میتواند برای حوزه پیام تحولزا باشد. نکته بعدی ارتقای کیفی است. صدا و تصویر در حال دگرگونی و پیشرفت است و مخاطبان توقع زیادی در راستای ارتقای کیفیت صدا و تصویر از رسانه دارند. با تلاش کارشناسان آمادگی لازم در این زمینه وجود دارد و HD سازی شبکهها در دستور کار قرار گرفته است. مساله بعدی حرکت از محصول به سمت خدمات محور بودن است که در تمام بخشهای صنایع کشور درحال رخ دادن است.
معاون توسعه و فناوری صدا و سیما تصریح کرد: برای اولینبار در دنیا در IBC۲۰۱۹ آمار خدمات ۶۰ درصد و میزان محصولات سختافزاری ۴۰ درصد عنوان شد. این موضوع در تمام زمینههای تولید، پخش، انتقال و انتشار در سازمان صدا و سیما در حال انجام است. استفاده از علوم شناختی مختلف و امکانات گرافیکی، حرکت به سمت چرخههای زیرساختی IP و نسل پنجم تلفن همراه تحولاتی است که سازمان صدا و سیما برای آن برنامه مشخصی دارد. امیدواریم با هم کاریهایی که با سازمان برنامه و بودجه داریم این علوم را اجرایی کنیم.
ارسال نظر