به گزارش خبرنگار ایراسین، زغالسنگ یکی از پرخبرترین کامودیتیها در سال ۲۰۲۳ بود. در کشورهای بسیاری مانند انگلیس و چین کاهش بارندگیها منجر به افزایش تقاضا برای زغالسنگ با هدف تولید برق شد. پس از این اتفاق قیمت زغالسنگ چند برابر بیشتر از سقف تاریخی خود رشد کرد ولی چینیها با هدف مدیریت قیمت زغالسنگ عرضه آن را افزایش دادند. این اخبار با نوسانات قیمتی شدیدی در بازار زغالسنگ طی یک سال گذشته همراه بود. قیمت زغالسنگ در بازارهای جهانی طی یک سال گذشته بیش از ۶۷ درصد کاهش پیدا کرد. از طرفی افزایش تقاضا برای زغالسنگ خبر خوبی برای تولیدکنندگان داخلی زغالسنگ بود و سهام آنها در بازار سرمایه مورد اقبال قرار داد.
کپرور، کزغال، کطبس و کشرق چهار تولیدکننده بزرگ زغالسنگ و حاضر در بازار سرمایه هستند. بازدهی یک ماهه، سه ماهه، شش ماهه و یک ساله سهام این شرکتها به قرار نمودار زیر است:
قیمت جهانی زغالسنگ در طول یک ماه گذشته ۲.۷ درصد کاهش پیدا کرد ولی قیمت سهام تولید کنندگان داخلی زغالسنگ در طول یک ماه گذشته صعودی بود. بیشترین بازدهی قیمت سهام در این مدت متعلق به کطبس است. بازدهی سهام این شرکت در یک ماه گذشته به بیش از ۱۲ درصد میرسد. بازدهی سه ماهه کطبس نیز بیش از ۱۶ درصد مثبت است ولی کشرق بازدهی ۳ ماهه منفی ۲۱ درصد به ثبت رساند. بازدهی ۶ ماهه در قیمت سهام تولیدکنندگان زغالسنگ منفی است.
بازدهی ۶ ماهه سهام کشرق نزدیک به منفی ۴۰ درصد است، بازدهی سهام کطبس، کزغال و کپرور نیز به بیش از ۱۰ درصد منفی است. در مقابل بازدهی یک ساله در سهام تولیدکنندگان زغالسنگ قابل قبول است. بازدهی ۱ ساله در سهام کپرور بیش از ۶۰ درصد است یعنی سرمایهگذاران در این شرکت بیش از ۲ برابر نرخ بهره سود بردند، در نماد کزغال و کطبس نیز سود سالانه بیشتر از نرخ بهره بانکی بود و در نماد کشرق بازدهی سالانه قیمت سهام بیش از ۱۸ درصد است. در مجموع سرمایهگذاران در نمادهای زغالسنگ بازار سرمایه طی یک سال گذشته سود بردهاند ضمناینکه این شرکتها از لحاظ بنیادی در صورتهای مالی خود نیز سود شناسایی کردهاند. سود این شرکت ها به قرار نمودار زیر است:
کشرق در گزارش ۶ ماهه بالاترین سود را شناسایی کرد و کپرور پایینترین بازدهی را داشت.
ارسال نظر