• ۲۵ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۷
  • کد خبر: 49653
  • readingTime: ۳ دقیقه
زمین

عربستان سعودی و سازمان ملل متحد در راستای مقابله با تخریب زمین در سراسر جهان، متعهد به همکاری با یکدیگر شدند.

به گزارش ایراسین و به نقل از تجارت نیوز، عربستان سعودی و سازمان ملل متحد برای مقابله با تخریب زمین، با یکدیگر همکاری می‌کنند. این همکاری شامل تعهد به هماهنگی بین کشورها، یافتن راه‌حل‌های مشترک برای حفظ منابع طبیعی و ترویج ابتکارات زیست‌محیطی در سطح بین‌المللی است. عربستان سعودی و سازمان ملل بر اهمیت دستیابی به هماهنگی بین کشورها و همکاری با یکدیگر برای جلوگیری از تخریب زمین در سراسر جهان به منظور زندگی در یک سرزمین تأکید کردند.

هر دو طرف این مساله را در جلسه‌ای که به مناسبت امضای توافقنامه‌ای در مورد میزبانی ریاض از شانزدهمین نشست سازمان ملل متحد برای مبارزه با بیابان‌زایی (۱۶COP) برگزار شد، بیان کردند.

عربستان سعودی و UNCCD توافقنامه‌ای را برای میزبانی شانزدهمین نشست کنفرانس موسوم به COP۱۶ از تاریخ ۲ تا ۱۳ دسامبر ۲۰۲۴ در ریاض امضا کردند.

COP۱۶ ریاض بزرگترین نشست ۱۹۷ کشور عضو UNCCD، اولین نشست در منطقه خاورمیانه و بزرگترین کنفرانس چندجانبه به میزبانی عربستان سعودی خواهد بود. این کنفرانس قرار است رهبران جهان، کارشناسان محیط زیست و سیاست‌گذاران را برای بررسی برخی از مهمترین چالش‌های محیط زیستی، با تمرکز بر مسائل تخریب زمین و خشکسالی، گرد هم آورد.

طرح عربستان برای کاهش تخریب زمین

اسامه فقیها معاون وزیر محیط زیست عربستان، در سخنرانی خود اعلام کرد که این کشور برنامه‌ها و استراتژی‌هایی برای حفظ محیط‌زیست و یافتن تعادل بین دستیابی به توسعه و حفظ منابع طبیعی دارد.

وی در ادامه بیان کرد که عربستان همچنین در تلاش است تا با اجرای طرح‌های مختلف به ویژه طرح سبزی که هدف آن کشت درخت در ۱۴ میلیون هکتار زمین طی دهه‌های آینده است، به اهداف بلندپروازانه خود برای کاهش تخریب زمین دست یابد.

این تلاش‌ها تنها به سطح بومی محدود نمی‌شود. بلکه شامل تلاش برای دستیابی به اهداف محیط زیستی در سطح بین‌المللی از طریق ابتکارات جهانی است؛ از جمله ابتکار سبز خاورمیانه و ابتکار جهانی برای کاهش تخریب زمین.

فقیها با بیان اینکه برنامه‌های عربستان برای میزبانی از COP۱۶ به تعامل و آمادگی مستمر با ذی‌نفعان بین‌المللی مربوط می‌شود، افزود: ما برای اجرای برنامه‌هایی به منظور جلوگیری از تخریب زمین با سازمان ملل متحد، کارشناسان محیط‌زیست و همچنین جوانان، سازمان‌های غیرانتفاعی و بخش خصوصی همکاری می‌کنیم.

وی گفت: عربستان در تلاش است تا میزان ضایعات مواد غذایی را برای حفظ منابع طبیعی کاهش دهد تا به دستیابی به اهداف محیط زیستی و اقتصادی کمک کند، علاوه بر این با بازیافت و استفاده مجدد از آن‌ها تولید کشاورزی را بهبود بخشد و مصرف آب در کشاورزی را کاهش دهد.

لزوم همکاری برای جلوگیری از تخریب زمین

آندره آ میزا معاون دبیر اجرایی کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با بیابان‌زایی نیز در سخنرانی خود بر لزوم همکاری با یکدیگر برای جلوگیری از تخریب زمین تاکید کرد و گفت: «تا زمانی که درباره زمین صحبت نکنیم، نمی‌توانیم به اهداف شاخص‌های اقلیمی دست یابیم.»

وی تلاش‌های عربستان در زمینه حفاظت از محیط‌زیست را امری بزرگ توصیف کرد. به گفته این مقام سازمان ملل، فرصت‌های شگفت‌انگیزی برای دستیابی به هماهنگی با برنامه‌های زیست‌محیطی، با تلاش برای بازپس‌گیری ۳۰ درصد از زمین‌ها وجود دارد که به دستیابی به امنیت غذایی و آبی کمک می‌کند.

آندره آ میزا بر لزوم توانمندسازی جوانان و زنان از طریق توسعه فناوری‌های مدرن، نوآوری و هوش مصنوعی، علاوه بر ایجاد مشاغل سبز برای جوانان، برای دستیابی به هماهنگی، شکوفایی، فراگیری و مدیریت سرزمین تاکید کرد.

ایمان غلام مدیر عامل مرکز ملی هواشناسی عربستان نیز به نوبه خود گفت که این کشور در واکنش به شرایط آب‌وهوایی و برای جلوگیری از تداوم تخریب زمین، گام‌های فعالی بر می‌دارد.

وی در ادامه بیان کرد: «عربستان سیستم هشدار زودهنگام طوفان‌های شن را راه‌اندازی کرده و مرکز هشدار زودهنگام طوفان شن منطقه‌ای را تأسیس کرده است.»

همکاری عربستان سعودی و سازمان ملل متحد در زمینه مقابله با تخریب زمین، گامی مهم در راستای حفظ محیط‌زیست برای نسل‌های آینده است. COP16 فرصتی را در اختیار رهبران جهان قرار می‌دهد تا برای یافتن راه‌حل‌های پایدار برای تخریب زمین و خشکسالی گرد هم آیند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
8 + 7 =