به گزارش ایراسین، احسان خان دوزی با بیان اینکه یکی از معضلات اقتصاد کشور قبل از دولت سیزدهم، رشدهای اقتصادی منفی و ناپایدار بود، اظهار کرد: این شرایط در حالی بود که در کنارش وضعیت نگرانکننده و بحرانی متغیرهای اسمی مانند رشد نقدینگی، رشد بدهیهای دولت هم وجود داشت. اقتصاد ایران در یک چرخه فرسایش و کلنگی شدن قرار گرفته بود؛ رشد سرمایهگذاریها منفی بود و ناترازی بودجه موجب شده بود دولت وقت از هر ابزاری مانند نظام بانکی و بورس، بودجه خود را تأمین کند.
وی یادآور شد: از طرفی بانکهای خصوصی به محلی برای تأمین مالی سهامداران خود تبدیل شده بودند و با خلق نقدینگی، از جیب مردم برمیداشتند و به جیب سهامداران اصلی میریختند. در چنان شرایطی دولت سیزدهم باید تدابیر مهمی در سه زمینه رفع ناترازیهای بودجه و نظام بانکی و نجات اقتصاد از رشدهای اقتصادی منفی و ناپایدار و همچنین مهار متغیرهای اسمی مانند رشد نقدینگی و تورم را عملی میکرد و تازهترین آمار مراجع رسمی بیانگر تداوم حرکت اقتصاد کشور در مسیر اصلاحی است.
سخنگوی اقتصادی دولت با بازخوانی تازهترین گزارش مرکز آمار درباره وضعیت بخش حقیقی اقتصاد در پاییز امسال، گفت: رشد اقتصادی در پاییز امسال با ثبت عدد ۵.۱ درصد با نفت و ۲.۵ درصد بدون احتساب نفت، ادامهدهنده روند مثبت رشد در فصول گذشته بوده است. بررسی گروههای مختلف اقتصادی هم نشان میدهد در گروه نفت رشد ۲۱.۸ درصدی ثبت شده که این رشد در ادامه رشد ۱۰.۷ درصدی سال گذشته است. رشد دو برابری امسال نشان میدهد دولت با وجود تحریمها توانسته در حوزه نفتی و صادرات محصولات آن رکوردشکنی کند.
بر اساس گزارش ایلنا، خان دوزی ادامه داد: پاییز امسال بخش صنعت رشد ۱.۳ درصدی داشته که استمرار رشد مثبت ۷.۲ درصدی سال گذشته است. در بخش ساختمان نیز با وجود دو فصل دارای رشد مثبت، در پاییز نیز این بخش رشد مثبت ۰.۴ درصدی داشته است که در پاییز سال گذشته منفی ۴.۶ درصد بود.
وزیر اقتصاد یادآور شد: متأسفانه در بخش کشاورزی اما به دلیل خشکسالیها همچنان شاهد رشد منفی هستیم.
ارسال نظر