به گزارش ایراسین، امید شهیدی در حاشیه نمایشگاه صنعت ساختمان و صنایع وابسته اظهار کرد: صنعت ساختمان مانند سایر صنایع از دو بخش عرضه و تقاضا تشکیل شده است.
رئیس هیئت مدیره سازههای فولادی ایستا افزود: به دلیل عدم رشد نقدینگی، تورم و بالا بودن بهای مسکن، شبکه تقاضا در این بخش کاهش یافته و پیش بینی میشود این روند همچنان ادامه داشته باشد.
شهیدی گفت: فعالان صنعت ساختمان با دشواری مواجه هستند و از روی اجبار به عرضه مسکن میپردازند اما کاهش تقاضا، عرصه را بر این قشر تنگتر کرده است.
وی با بیان اینکه یک ساختمان دارای مؤلفههای مختلف است که اسکلت یکی از این اجزا بوده، بیان کرد: سازههای فولادی هم از قاعده گرانی مستثنی نبودند و با توجه به گرانی فولاد بهای تمام شده این مصالح ساختمانی هم افزایش یافته و با کاهش تقاضا مواجه شده است.
شهیدی در ادامه با تاکید به اینکه عملاً تسهیلات بانکی به بخش صنعت کم و به صورت قطره چکانی تزریق میشود، گفت: تولید کننده برای تأمین مواد اولیه به سرمایه در گردش نیاز دارد اما بانکها همراهی کافی برای تأمین مالی ندارند.
رئیس هیئت مدیره سازههای فولادی ایستا افزود: منابع بانکی در سالهای گذشته بسیار بیشتر بود اما هر چه زمان میگذرد علی رغم افزایش گرانی اما حمایتها کمتر شده است.
اعمال سیاستهای تنبیهی برای صادر کنندگان
شهیدی تصریح کرد: قیمت مواد اولیه طی سه سال گذشته سه برابر شده اما استفاده از منابع بانکی به یک چهارم کاهش یافته و تولید کننده صرفاً به توان خود اتکا دارد.
وی بیان کرد: در سایر کشورها اگر بازار داخل از رونق بیافتد، تولید کننده به سراغ صادرات میرود اما در ایران تولید کنندگان از این شانس هم برخوردار نیستند و اکنون به دلیل مشکلات تعهد ارزی و قوانین لحظهای نه تنها صادر کننده تشویق نمیشود بلکه در صورت عدم اظهار ارز حاصل از صادرات، سیاستهای تنبیهی در قبال وی اعمال میشود و حتی ممکن است در محاکم قضائی هم محاکمه شود.
شهیدی با اشاره به صنعتی سازی در صنعت ساختمان به تحلیل بازار گفت: با توجه به اینکه در سالهای اخیر ارزش افزوده در حوزه تولید مصالح ساختمانی پایین بوده لذا توجیهی برای صنعتی سازی و استفاده از تکنولوژی وجود ندارد و نسبت به سالهای گذشته توجه به این بخش کاهش یافته است.
وی اضافه کرد: همچنین استفاده از دستگاههایی که در گذشته هم وارد شده به دلیل اینکه قیمت تمام شده محصولات را افزایش میدهد توجیهی ندارد.
ارسال نظر