به گزارش ایراسین، محمد علی در آستانه پایان کار دولت موقت پاکستان درباره آخرین وضعیت خط لوله انتقال گاز از ایران اظهار کرد: احداث ۸۰ کیلومتر خط لوله در خاک پاکستان اجرا خواهد شد و تکمیل آن حدود یکسال و نیم به طول خواهد انجامید.
وی افزود: پاکستان در سال ۱۳۸۷ (۲۰۰۹ میلادی) قرارداد خط لوله گاز را با ایران امضا کرده و موظف است این پروژه را طبق این توافق تکمیل کند.
محمد علی گفت: پاکستان قصد احداث خط لوله در داخل خاک خود را دارد و در حال حاضر آن را به ایران متصل نکرده است لذا اسلامآباد تصور نمیکند که تحریمهای آمریکا بر این پروژه قابل اعمال باشد.
وی در پاسخ به سوالی درباره تحریمهای آمریکا، پاسخ داد که از آنچه آمریکاییها در رابطه با پروژه خط لوله گاز ایران و پاکستان میخواهند، بی اطلاع است.
با این حال وزیر نفت پاکستان تاکید کرد که ساخت خط لوله در داخل خاک این کشور عملیاتی خواهد شد هرچند اتصال آن با ایران برای تأمین گاز به زمان نیاز دارد.
روزنامه اکسپرس تریبیون نوشت: کارشناسان میگویند که تصمیم اسلامآباد برای آغاز کار پروژه خط لوله گاز در خاک خود تاکتیکی برای به تعویق انداختن جریمه ناشی از تأخیر در عمل به تعهدات خود تحت توافق رسمی با تهران است در عین حال موافقت اخیر کمیته انرژی پاکستان نشان دهنده تعهد این کشور به پیشبرد پروژههای انرژی با تمرکز بر بخش اولیه ساخت ۸۰ کیلومتری خط لوله در داخل پاکستان است که مرتبط با پروژه مشترک گازی با جمهوری اسلامی ایران میباشد.
پس از تأیید طرح احداث خط لوله گاز از بندر گوادر تا مرز ایران توسط کمیته انرژی پاکستان، اکنون کابینه دولت این کشور نیز با اجرای آنکه گام جدید اسلامآباد برای پیشبرد پروژه مشترک گازی با تهران تعبیر میشود، موافقت کرد.
وزارت نفت پاکستان هفته گذشته با صدور بیانیهای تکمیل پروژه مشترک گازی با جمهوری اسلامی ایران را موجب تقویت امنیت انرژی آن کشور دانست و اعلام کرد که کمیته انرژی در کابینه دولت پاکستان با طرح احداث خط لوله ۸۱ کیلومتری از «بندر گوادر» تا مرز مشترک پاکستان با ایران موافقت کرده است.
در بیانیه مذکور افزوده شد: همه بخشهای مربوطه در پاکستان برای پیشبرد این پروژه در راستای اطمینان از تأمین گاز برای مردم پاکستان و در نتیجه رفع نیازهای فزاینده انرژی این کشور، رویکرد مثبتی دارند.
وزارت نفت پاکستان تاکید کرد: طرح مشترک گازی با ایران نه تنها امنیت انرژی پاکستان را تقویت میکند، بلکه اعتماد صنعت بومی را که با افزایش عرضه گاز تضمین میشود، افزایش میدهد. همچنین این امر موجب تسریع فعالیتهای اقتصادی در ایالت بلوچستان شده و به پیشرفت اقتصادی پاکستان کمک خواهد کرد.
بر اساس گزارش ایسنا، اواسط آبانماه امسال وزیر نیرو پاکستان طی سفر به تهران و شرکت در بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی صنعت برق، با طرفهای ایرانی پیرامون آخرین تحولات مرتبط با طرح خط لوله انتقال گاز ایران رایزنی کرد.
حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ۱۲ مردادماه امسال در جریان سفر رسمی خود به پاکستان اعلام کرد: گفتوگوهای مهمی با همتای پاکستانی خود درباره طرح خط لوله انتقال گاز ایران به پاکستان انجام داده و معتقد است که تکمیل این پروژه در راستای منافع دو ملت است.
ارسال نظر