به گزارش ایراسین، سید حیدر محمدی در همایش «آرد کامل، نان سالم» با بیان اینکه امنیت غذایی در همه کشورها در کنار امنیت ملی مورد اهمیت است، گفت: در حال حاضر ۳۷۰ تولیدکننده آرد در کشور داریم که ۲۵ درصد از این تعداد آرد کامل را تولید میکنند.
محمدی با اشاره به اینکه امنیت غذایی در دو سطح ایمنی و تأمین مطرح است گفت: در سال ۱۴۰۲ اعتبار تخصیصی به گندم حدود ۱۶۰ هزار میلیارد تومان بود که چند برابر اعتبارات سایر حوزههاست.
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه میزان مصرف نان در کشور ما ۳۷ درصد بیش از کشورهای منطقه است، افزود: هر ایرانی به صورت میانگین ۳۰۰ گرم نان در روز مصرف میکند که میتواند بستر مناسب برای تأمین انرژی، پروتئین، املاح و ویتامینها باشد.
وی با اشاره به افتتاح خط تولید نان کامل سنتی (تافتون) برای اولین بار در اهواز گفت: نانی که از آرد کامل به روش بهداشتی زیر نظر مسئولان فنی زیر نظر وزارت بهداشت باشد، نان سالمی است، اما قطعاً نان کامل نیست چرا که باید شاخصهایی از جمله آهن، کلسیم، روی، فسفر و گروه ویتامینهای بی را داشته باشد.
معاون وزیر بهداشت گفت: به تازگی اولین واحد تولید نان سنتی کامل به روش صنعتی افتتاح شده است و به زودی در کشور توسعه پیدا میکند. بر اساس برنامه سازمان غذا و دارو در همه استانها حداقل یک یا دو واحد تولید آرد کامل فعالیت دارند و در صورت استقبال نانوایان، این آرد، در اختیار آنها قرار گیرد.
بر اساس گزارش ایسنا، وی در پایان با اشاره به اجرای غنیسازی لبنیات با ویتامین D گفت: غنیسازی آرد با اسید فولیک از مدتها پیش اجرایی شده است و در ارتقا سلامت جامعه مؤثر بوده است؛ با توجه به اینکه مصرف نان جامعه هدف بزرگتری را دارد، غنیسازی نان با ویتامین دی در مراحل نهایی است و به زودی آغاز خواهد شد.
ارسال نظر