به گزارش ایراسین، روابط عمومی دانشگاه شیراز اظهار کرد: پس از انتشار فراخوان بنیاد علم ایران برای تأسیس خوشه پژوهشی در پاییز ۱۴۰۱، پروپوزال تأسیس این خوشه پژوهشی به سرپرستی دکتر بهرام همتی نژاد آماده و ارسال شد و پس از یکسال ارزیابی به تصویب رسید و مورد حمایت این بنیاد قرار گرفت.
از میان ۴۰ پروپوزال ارسالشده به بنیاد علم ایران، تنها سه خوشه در کشور به تصویب رسید که خوشه پژوهشی «آرایههای حسگری هوشمند برای پایش سلامت» یکی از این سه و تنها خوشه تأیید شده از دانشگاه شیراز است.
سرپرست این خوشه پژوهشی درباره اهمیت و ضرورت این خوشه پژوهشی گفت: امروزه ارائه روشهای تشخیصی سریع و ارزان قیمت که بتوانند به عنوان تستهای در محل مراقبت مورد استفاده قرار گیرند از اهمیت بالایی برخوردار است.
بهرام همتی نژاد ادامه داد: از سوی دیگر، با توسعه علوم و تکنولوژی، هرچند کیفیت زندگی در حال بهبود است، اما مخاطرات فراوانی برای سلامت انسان در سه حوزه محیط زیست، غذا و پزشکی به دنبال داشته که به منظور شناسایی ساده و سریع این مخاطرات، نیاز به ابزارهای هوشمند و قابل دسترس است.
استاد شیمی دانشگاه شیراز گفت: آرایههای حسگری که با الهام از حسهای بویایی و چشایی پستانداران ارائه شده، به عنوان بینی و زبان الکتریکی شناخته میشود و جفت شدن این آرایه ها با روشهای علوم داده و هوش مصنوعی میتواند منجر به ساخت ابزارهای هوشمند و قابل حمل برای پایش در حوزههای سلامت باشد.
همتی نژاد عنوان کرد: از جمله کاربردهای مهم این ابزارها، غربالگری بیماری بویژه انواع سرطان است.
سرپرست خوشه پژوهشی «آرایههای حسگری هوشمند برای پایش سلامت» گفت: این خوشه چند تخصصی از گردهم آمدن تخصصهای مختلف شامل شیمی، بیوشیمی، بیوتکنولوژی، پزشکی و علوم داده و هوش مصنوعی تشکیل شده و با همکاری هشت عضو هیاتعلمی دیگر از دانشگاههای شیراز، علوم پزشکی شیراز و هایدلبرگ آلمان فعالیت میکند.
وی عنوان کرد: جواد تشخوریان، دکتر علی نیازی، دکتر رضا بوستانی و دکتر زهرا شجاعی فرد از دانشگاه شیراز، دکتر ابوالفضل خلفی نژاد، دکتر امیدرضا فیروزی و دکتر علی آریافر از دانشگاه علوم پزشکی شیراز و دکتر Uwe Bunz از دانشگاه هایدلبرگ آلمان در این خوشه همکاری دارند.
این خوشه با بودجه مصوب برای یک دورهی سه ساله اجرا خواهد شد که در صورت مثبت بودن خروجیهای خوشه تا پنج سال نیز قابل تمدید است.
بر اساس گزارش ایرنا، این خوشه پژوهشی بر روی ساخت ابزارهای تشخیصی هوشمند برای غربالگری بیماریها ازجمله بیماریهای مجاری ادرار با تاکید بر سرطانهای مجاری ادراری و سرطان خون تمرکز شده است.
خروجیهای مورد انتظار این خوشه ثبت پتنت های (سندهای ثبت اختراع) داخلی و خارجی، چاپ مقالات در مجلات ۱۰ درصد و ۲۵ درصد بالا از نظر ضریب تأثیر (هرسال حداقل ۶ مقاله) و تولید ۲ نمونه آزمایشگاهی از ابزارهای تشخیصی است.
ارسال نظر