به گزارش خبرنگار ایراسین، بر اساس آخرین گزارش دفتر ملی آمار چین (NBS) کل تولید فولاد خام چین در سه ماهه اول سال جاری به ۲۵۶.۶ میلیون تن رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱.۹ درصد کاهش داشته است. اطلاعات منتشر شده توسط دفتر ملی آمار چین نشان میدهد چین تنها در ماه مارس ۸۸.۳ میلیون تن فولاد خام تولید کرد که در مقایسه با سال گذشته از کاهش ۸/۷ درصدی حکایت میکند. اگرچه تولید فولاد خام در این کشور در سال جاری روند نزولی به خود گرفته ولی آمارها نشاندهنده بهبود یافتن نسبی شرایط تولید در ماه مارس نسبت به ژانویه و فوریه ۲۰۲۴ است. طبق محاسبات دفتر ملی آمار چین میانگین تولید روزانه فولاد خام این کشور در طول ماه گذشته ۲.۸۵ میلیون تن برآورد شد که ۱.۷ درصد در مقایسه با میانگین روزانه دو ماه اول سال جاری بیشتر بود.
مطابق جدول زیر تولید نهایی محصولات فولادی برخلاف فولاد خام چین با ۰.۱ درصد افزایش در سال به ۱۲۳.۴ میلیون تن در ماه مارس رسید و مجموع تولید در سه ماهه اول با رشد ۴/۴ درصدی ۳۳۶ میلیون تن برآورد شد.
کارخانههای کوره بلند متهم اصلی کاهش تولید فولاد خام در چین
میزان تولید فولاد خام در چین در حالی کاهشی شده که شماری از کارخانههای فولادی کورههای قوس الکتریکی (EAF) تولید خود را در ماه مارس افزایش دادند. در مقابل بسیاری از کارخانههای کوره بلند (BF) به دلیل حاشیه سود فروش ناچیز از میزان تولید خود در ماه گذشته کاستند. بررسیها نشان میدهد استفاده از ظرفیت کورههای قوس الکتریکی در میان ۸۷ کارخانه فولاد در تاریخ ۲۲ تا ۲۸ مارس به ۵۳.۰۶ درصد رسید و ۲۳.۹۵ درصد در ماه افزایش یافت. ولی در همین دوره، ظرفیت استفاده از ۲۴۷ کارخانه کوره بلند با ۰.۵۸ درصد کاهش در ماه به ۸۲.۷۶ درصد رسید. از طرفی قیمت تمام شده فولاد در چین طی ماه گذشته نزولی شد چرا که میزان تقاضا از سوی مصرف کنندگان نهایی با وجود فصل سنتی اوج مصرف فولاد در چین پایین ارزیابی شد، برای نمونه قیمت ملی میلگرد ۲۰ میلیمتری در چین از ۲۹ مارس با احتساب مالیات بر ارزش افزوده ۱۳ درصدی با ۳۶۱۴ یوان در هر تن معادل ۴۹۹ دلار در تن ارزیابی شد که بیانگر کاهش ۳۶۹ یوان در هر تن از پایان فوریه تا پایان مارس است. مضاف بر این حجم معاملات روزانه فولاد ساختمانی شامل مفتول و میلگرد در میان ۲۳۷ تجارتخانه چینی تا پایان ماه مارس به طور متوسط ۱۲۱۷۹۵ تن در روز محاسبه شد که ۲۹.۲ درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است زیرا حجم معاملات روزانه فولاد ساختمانی هرساله در فصل اوج تقاضا نزدیک به ۲۰۰ هزار تن در روز بود.
ارسال نظر