بازار خودرو

ابراهیم شجاعت، کارشناس بازار خودرو گفت: ما با دو مسئله تاثیرگذار یعنی نرخ دلار در بازار آزاد و افزایش رسمی قیمت خودرو مواجه هستیم که این دو بازار را متلاطم‌تر می‌کند و ما انتهای بهار یا اوایل تابستان شاهد صعودی شدن قیمت خودرو خواهیم بود.

به گزارش خبرنگار ایراسین، بازار خودرو سال ۱۴۰۳ را با افزایش قیمت‌ها آغاز نمود و منحنی قیمت در بازار خودرو حتی در ایام تعطیلات نوروزی به روند رو به رشد خود ادامه داد. فعالان بازار، چشم و هم‌چشمی بازار خودرو با نرخ ارز در بازار غیر رسمی را عامل اصلی رشد بهای چهارچرخ‌ها در ابتدای سال ۱۴۰۳ عنوان می‌کنند. اگرچه افزایش قیمت‌ها در این بازار تا پایان فروردین ماه ادامه داشت. ولی با شروع اردیبهشت ماه بازار خودرو خواب بهاری خود را آغاز کرد و بهای انواع خودروها با گذشت حدود یک هفته از اردیبهشت ماه افت‌وخیز چندانی نداشته است. با این حال کارشناسان معتقدند ثبات نسبی قیمت‌ها در بازار خودرو عمر طولانی ندارد و روند این بازار در بهار ۱۴۰۳ صعودی است. ابراهیم شجاعت، کارشناس بازار خودرو درباره چشم‌انداز بازار خودرو در سال ۱۴۰۳ به خبرنگار ایراسین می‌گوید: اکنون بازار خودرو تا حدودی متلاطم است و به احتمال زیاد متلاطم‌تر نیز خواهد شد. ما با دو مسئله تأثیرگذار بر قیمت خودرو مواجه هستیم که اولین و اصلی‌ترین مسئله نرخ دلار محسوب می‌شود. اگر قیمت دلار در بازار غیر رسمی با این فرمان جلو برود و صعودی بماند، تأثیر چشمگیری بر بازار خودرو خواهد داشت.

شجاعت ادامه می‌دهد: در حقیقت نرخ دلار مهم‌ترین متغیر برای قیمت خودرو در بازار است. در نتیجه اگر قیمت دلار در بازار غیر رسمی صعودی باشد، رشد قیمت اتومبیل‌ها در سال ۱۴۰۳ به دور از انتظار نخواهد بود.

افزایش قیمت‌ها بیخ گوش بازار خودرو

«قیمت کارخانه‌ای خودرو به طور رسمی افزایش یافت» خبری که بهار هر سال تیتر اول اخبار در کشور می‌شود. البته افزایش قیمت کارخانه‌ای خودرو در سال ۱۴۰۳ هنوز از سوی وزارت صمت به شرکت‌های خودروساز ابلاغ نشده است ولی بررسی‌ها نشان می‌دهد وضعیت مالی خودروسازان چندان مساعد نیست، به طوری که در اواخر سال گذشته خواستار افزایش قیمت رسمی خودرو بودند و دیر یا زود قیمت انواع خودروهای تولید داخل از مبدا افزایش می‌یابد. شجاعت با اشاره به بروزرسانی قیمت خودرو به صورت رسمی توضیح می‌دهد: طبق سنوات گذشته ما در فصل بهار با بروزرسانی قیمت‌ها روبه‌رو هستیم چراکه قراردادهای سال گذشته به پایان می‌رسد و قراردادهای جدید با اعداد و ارقام بروز شده در میان است. بدون شک قیمت خودرو با توجه به نرخ تورم، افزایش دستمزد و قیمت مواد اولیه بالا خواهد رفت و کارخانه‌های خودروسازی طبق روال هر سال در فصل بهار درخواست افزایش رسمی قیمت‌ها را ارائه می‌دهند.

این کارشناس بازار خودرو تاکید می‌کند: این دو فاکتور یعنی نرخ دلار در بازار آزاد و افزایش رسمی خودرو بازار را متلاطم‌تر می‌کند و ما انتهای بهار یا اوایل تابستان شاهد صعودی شدن قیمت خودرو خواهیم بود. مگر اینکه اتفاق خاصی رخ دهد و بازار مدتی وارد فاز رکود و ثبات نسبی شود.

فاز بلاتکلیفی در بازار خودرو

قیمت خودرو روز گذشته، چهارم اردیبهشت ۱۴۰۳ نوسان چندانی نداشت و بازار خودرو در فاز بلاتکلیفی به سر می‌برد. در این میان پژو ۲۰۷ اتوماتیک با افزایش ۱۰ میلیون تومانی، پژو ۲۰۶ تیپ سه با رشد پنج میلیون تومانی و کوییک اتوماتیک با صعود سه میلیون تومانی ساز مخالف در بازار نزولی خودرو زدند. در مقابل محصولاتی مانند پژو پارس، تارا دنده‌ای، شاهین، سمند سورن و هایما بین پنج تا ۱۰ میلیون تومان افت قیمت داشتند. قیمت سایر خودروهای تولید داخل نیز بدون تغییر ماند. با این حال فعالان بازار از حکم‌فرمایی رکود بر بازار خودرو ۱۴۰۳ می‌گویند، به طوری که افت و خیز قیمت‌ها نیز تأثیری بر جذب مشتری ندارد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 7 =